Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Barrtorpsvägen 9

Rönninge / Barrtorpsvägen 9

Storslagen sekelskiftesvilla med ca 1,7 ha strandtomt, en halvtimme från Stockholm

En unik möjlighet att förvärva en sagolik vacker sekelskiftesegendom, anno 1907, med ca 1,7 ha södervänd strandtomt, en halvtimme från Stockholm city. När du kommit högst upp på den slingrande grusvägen, som kantas av högrest tallskog, är det som att tiden har fått stå stilla. Här reser sig det enastående pampiga sekelskifteshuset på lugn, stämningsfull och insynsskyddad skogstomt med oslagbart vacker sjöutsikt. Det karaktärsfyllda huset bjuder på ca 383 kvadratmeter, med stora generösa salonger med fullständigt betagande vackra eldstäder från byggåret, höga gamla munblåsta fönster som ger ett skimrande ljusspel över ljuvliga original trägolv och fiskbensparkett, tilltalande stuckaturer i tak och ståtliga dörrposter som bjuder in till varje sällskapsrum. Här kan du känna historiens vingslag av ett innehållsrikt liv, ett levande hem som fyllts av musik och vänner. Efter ca 70 år i samma familjs ägo, ska nu ett älskat hem ge nya ägare möjlighet att ta vid och fortsätta återskapa och bevara. Byggnaden är i behov av kärlek och omvårdnad, men här finns tveklöst möjlighet att skapa något helt unikt. Här finns ett arv att förvalta vidare och många detaljer att lyfta och förfina. I den parkliknande trädgården har du alla möjligheter och stor plats till lek och rekreation, till att anordna trädgårdsmiddagar och uppfylla odlingsdrömmar. Här finns äppellunden, blåregn, klematis, mängder av rosor - för att bara nämna något av det trädgården bjuder på. Stora terrasser, i gassande solläge, erbjuder obeskrivlig utsikt över det gnistrande vattnet som är den ständigt skiftande tavlan som färgar tillvaron. Trappsteg i betong tar dig till din lilla strand där ditt dagliga morgondopp tas och där också din lilla båt kan förankras. Bergvärme från 2021.

Livet i Rönninge är lugnt och tryggt. För den som ej känner till orten kan man säga att området är en grön oas insprängd mellan sjöarna Mälaren, Bornsjön och Uttran. Från din strand kan du ro ut till den vackra Ensta-ön, vilket är ett naturreservat med härliga badklippor och en trolsk mosstäckt naturskog som under hösten erbjuder svampplockning. Förutom ett härligt båtliv på sommaren bjuder även sjön Uttran på ett rikt fågelliv året om och när vintern kommer kan du gå ner med dina skridskor och åka ett varv på den plogade isen. Tillgängligheten är utomordentlig med endast ca 10 minuters promenad till pendeltåg, busscentral och Rönninges nyanlagda centrum, som erbjuder bl a livsmedelsbutik, sushibar, apotek, restauranger, delikatessaffär, kiosk, florist och kaffestuga. För den bilburna så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an. Här bor du trivsamt i barnvänlig miljö med närhet till Rönninge skola som ligger ca 5 minuters promenad, längst gångvägen, från bostaden samt ett flertal förskolor. Ett livsstilsboende där du enkelt kan byta lugnet mot pulsen i Stockholms innerstad på en halvtimme.

BESKRIVNING
Varmt välkomna till ett storslaget hus med pondus och historia. Huset rymmer fyra plan med ett pärlband av vackra rum där man från de flesta fönster har magisk utsikt mot vattnet och kan njuta av fantastiska vyer som växlar med årstider och väder. Husets entréplan är dess representativa sällskapsvåning med magnifika salonger i fil som vänder sig med en häpnadsväckande utsikt över sjön Uttran. Övre plan erbjuder också rymliga sällskapsrum samt flera vackra sovrum. På den väl tilltagna vinden och i den rymliga källaren finns oändliga möjligheter att inreda efter behov. Huset disponeras enligt följande;

ENTRÉPLAN;
Huset har två entréer. På framsidan av huset finns huvudentrén som nås via en vacker stentrappa och på gaveln av huset en köksingång,

HALL
När du öppnar ytterdörren så stiger du först in i ett litet vindfång för att komma in i den pampiga hallen, vilken sätter tonen för hela huset och bjuder också på en av husets tre fantastiska eldstäder. Här erbjuds gott om plats för möblering samt för dina ytterkläder i ett undanskymt kapprum. Golvet pryds av fiskbensparkett. Den ståtliga trappan tar dig till det övre planet. Rakt fram från hallen öppnas de praktfulla skjutbara dubbeldörrarna upp och en magnifik matsal möter dig.

MATSAL
Huset bjuder på imponerande generösa sociala ytor som innefattar den stora matsalen, vilket är som en dröm. Här bjuds det på många familjära kvällar vid det långa bordet i goda vänners lag. Dagsljuset faller vackert in genom de gamla fönsterglasen och bildar ljusspel i rummet, vilket är rikt smyckat med tidstypiska detaljer. Fiskbensparkett på golvet, profilerade snickerier och boasering i taket. Genom de dubbla altandörrarna kommer du ut till terrassen.

NEDRE TERRASS
Den väl tilltagna terrassen bjuder på första parkett med magnifik panoramautsikt över Uttransjön och dess omgivningar.

SALONG/ALLRUM
I fil med matsalen ligger den magnifika salongen där en vägg till så kallade herrummet har tagits bort och där nu flera små grupper samt en stor flygel ryms ledigt . Framför den storslagna öppna spisen beklädd med kolmårdsmarmor slår man sig gärna ner efter middagen. Stort burspråk, vacker fiskbensparkett på golvet, takutsmyckning samt höga socklar ger enastående atmosfär i rummet. Från salongen kommer du ut till en liten altan på den västra gaveln.

SERVERINGSRUM
Mellan matsal och kök går du igenom det stora serveringsrummet som skapar en välutnyttjad yta med skåpförvaring från golv till tak. Härifrån finns trappan ner till källaren.

KÖK
Köket är rymligt och har väldigt gott om skåputrymme. Den gamla vedspisen står kvar på sin plats. Gammaldags stort skafferi att gå in i. Här finns en kökstrappa upp till det övre planet samt en köksingång.

JUNGFRUKAMMARE
I anslutning till köket ligger den så kallade jungfrukammaren. Rummet passar fint som sovrum eller barnkammare. Här finns en liten klädkammare/garderob.

ÖVRE PLAN;

ÖVRE HALL/ALLRUM
Från hallen leder dig en vacker vitmålad trappa upp till det fantastiska övre planet där en stor hall/allrum möter dig. De många och höga fönstren som inramar rummet likt ett burspråk, med vidunderlig utsikt och fri vy över sjön, trädtoppar och himmel, i kombination med den väl tilltagna takhöjden gör detta rogivande rum extremt ljust och luftigt. Helt underbart! Dessutom smyckas rummet av fiskbensparkett på golvet, takrosett, vägglister samt höga socklar. Trappan upp till vindsvåningen finns här. Pardörrarna öppnas upp till terrassen.

ÖVRE TERRASS
Med ett högt och hissnande vackert läge och svårslagen sjöutsikt från denna ljuvliga terrass.

SOVRUM 1/ARBETSRUM
I fil från allrummet ligger ett hörnrum som idag utgör ett arbetsrum där de gamla bevarade trägolvet ger en mjuk och ombonad känsla. Sjöutsikten härifrån är fängslande, vilket gör att man gärna dröjer sig kvar vid fönstret en stund. Här finns två små klädkammare/garderober.

SOVRUM 2
Vidare finner du det resligaste sovrummet, ett luftigt hörnrum med fönster i två riktningar och rymligt med plats för en stor dubbelsäng och annat valfritt möblemang. Gammalt trägolv för bara fötter och den fridfulla utsikten över trädgården ger trivsel och ro. En praktfull och värmande kakelugn stoltserar i hörnet. Den före detta klädkammaren har gjorts om till ett litet tvättrum.

SOVRUM 3
Ett något mindre sovrum i fil med allrummet och därmed också en magisk utsikt över sjön. Detta hörnrum har en liten klädkammare/garderob.

SOVRUM 4
I motsatt hörn på detta plan har vi ett fjärde sovrum som idag är husets musikrum. En liten klädkammare/garderob. Mellan sovrum 3 och sovrum 4 ligger en toalett som har dörrar åt två håll.

WC
En ljus toalett med målade väggar och våtrumsmatta. Tvättställ och wc. Här finns utgång till balkong på husets östra gavel.

GÄSTRUM
Ett gulligt litet gästrum med klädkammare/garderob och en nätt liten balkong på husets norra sida.

BADRUM
Badrum med vitkaklade väggar och svarta samt vita klinker på golvet. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ och wc.

VINDSVÅNING
Den mysiga vinden med prång är en kallvind där det finns två isolerade sovrum, varav ett med milsvid sjöutsikt. Här finns möjlighet att göra ytterligare rum.

KÄLLARVÅNING
Det användbara källarplanet med uppbyggda stenmurar har genomgående god takhöjd och här kan drömmen om t ex vinkällare, biorum, relax mm bli verklighet. Utrymmet är enormt. Idag finns här pannrummet med bergvärmepannan.

Kort fakta

Boarea/biarea
279/104 kvm
Antal rum
11 rum
Tomtarea
17 141 kvm
Pris
19 500 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Barrtorpsvägen 9
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea/biarea
279/104 kvm
Antal rum
11 rum & kök, varav 8 sovrum
Tomtarea
17 141 kvm
Pris
19 500 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
2-planshus med källare och vind
Byggnadsår
1907
Fasad
Puts
Stomme
Timmer, tegel och betong
Fönster
Tvåglasfönster
Tak
Tegelpannor och plåt
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme och eldstäder
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Stort garage Chaufförsbostad med kakelugn. Kallförråd
Övrigt
Bergvärmepump 2021

Tomten

17 141 kvm. Strand- och naturtomt.

Driftkostnader

Hushållsel
35 000 kr
Renhållning
3 150 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
38 150 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2022-11-30)
Prestanda
63 kWh/m2/år
Primärtenergital
114 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 242 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
3 713 000 kr
Markvärde
2 529 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 500 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Samfällighet: Salem Rönninge FS:17
Avtalsservitut Kraftledning
Förmån: Avtalsservitut Väg, 0128IM-05/145.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0128-2023/7.1
Last: Avtalsservitut Kraftledning, 01-IM7-48/3637.1
Planbestämmelser
Stadsplan (1963-09-04)
Höjdfoto över fastigheten och sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Höjdfoto över fastigheten och sjön Uttran
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran
Vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Vardagsrum
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran
Öppen spis i vardagsrummet Barrtorpsvägen 9
Öppen spis i vardagsrummet
Öppen spis Barrtorpsvägen 9
Öppen spis
Matsal Barrtorpsvägen 9
Matsal
Matsal med sjöutsikt Barrtorpsvägen 9
Matsal med sjöutsikt
Vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Vardagsrum
Öppna spisen i hallen Barrtorpsvägen 9
Öppna spisen i hallen
Öppen spis från 1907 Barrtorpsvägen 9
Öppen spis från 1907
Vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Vardagsrum
Sjöutsikt från vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Sjöutsikt från vardagsrum
Burspråk i vardagsrummet Barrtorpsvägen 9
Burspråk i vardagsrummet
Vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Vardagsrum
Vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Vardagsrum
Vardagsrum Barrtorpsvägen 9
Vardagsrum
Hall mot matsal Barrtorpsvägen 9
Hall mot matsal
Hall mot matsal Barrtorpsvägen 9
Hall mot matsal
Hall mot matsal Barrtorpsvägen 9
Hall mot matsal
Tak i matsal Barrtorpsvägen 9
Tak i matsal
Hall Barrtorpsvägen 9
Hall
Hallen med platsbyggda soffor Barrtorpsvägen 9
Hallen med platsbyggda soffor
Övre hall/allrum Barrtorpsvägen 9
Övre hall/allrum
Övre hall/allrum Barrtorpsvägen 9
Övre hall/allrum
Övre hall/allrum med utsikt mot sjön Barrtorpsvägen 9
Övre hall/allrum med utsikt mot sjön
Övre hall/allrum Barrtorpsvägen 9
Övre hall/allrum
Sovrum/bibliotek Barrtorpsvägen 9
Sovrum/bibliotek
Sovrum Barrtorpsvägen 9
Sovrum
Sovrum Barrtorpsvägen 9
Sovrum
Sovrum Barrtorpsvägen 9
Sovrum
Sovrum Barrtorpsvägen 9
Sovrum
Kök Barrtorpsvägen 9
Kök
Vedugn i köket Barrtorpsvägen 9
Vedugn i köket
Serveringsrum Barrtorpsvägen 9
Serveringsrum
Badrum Barrtorpsvägen 9
Badrum
Badrum Barrtorpsvägen 9
Badrum
Våtrum Barrtorpsvägen 9
Våtrum
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran
Balkong och terrass på husets södra sida mot sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Balkong och terrass på husets södra sida mot sjön Uttran
Sjöutsikt från balkongen Barrtorpsvägen 9
Sjöutsikt från balkongen
Sjöutsikt från altanen Barrtorpsvägen 9
Sjöutsikt från altanen
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Huset sett från södra sidan mot sjön Uttran
Höjdfoto över fastigheten och sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Höjdfoto över fastigheten och sjön Uttran
Höjdfoto över fastigheten och sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Höjdfoto över fastigheten och sjön Uttran
Barrtorpsvägen 02 Barrtorpsvägen 9
Barrtorpsvägen 02
Sjöutsikt från altanen Barrtorpsvägen 9
Sjöutsikt från altanen
Utsikt över sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Utsikt över sjön Uttran
Utsikt över sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Utsikt över sjön Uttran
Utsikt över sjön Uttran Barrtorpsvägen 9
Utsikt över sjön Uttran
Garage Barrtorpsvägen 9
Garage
Pergola i trädgården Barrtorpsvägen 9
Pergola i trädgården
Pergola i trädgården Barrtorpsvägen 9
Pergola i trädgården
Chaufförbostad och pergola Barrtorpsvägen 9
Chaufförbostad och pergola
Chaufförbostad Barrtorpsvägen 9
Chaufförbostad
Planritning Barrtorpsvägen 9
Planritning
Fastighetskarta Barrtorpsvägen 9
Fastighetskarta
Planritning
Planritning