Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Torparstigen 21

Salem / Torparstigen 21

Mycket fint enplansradhus i populärt område

I ett populärt och mycket barnvänligt område finner ni detta fina enplansradhus med stora härliga grönområden alldeles intill. Den underbara träbelagda uteplatsen, dit solen når från morgon till kväll, ligger med baksidan mot allmänning med en härlig natur. Den mysiga inglasade delen förlänger sommaren. Det fina radhuset har genomgående ljusa färger och snygga materialval. Att detta trivsamma område med sina fina hus, genomtänkta planlösningar och gulliga små trädgårdar inbäddade i en grönlummig omgivning är så attraktivt är enkelt att förstå. Barnen kan leka fritt i kvarteret, vilket är lugnt och barnvänligt med bilfria gång- och cykelvägar, flera lekplatser och härliga omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Läget för de boende på Torparstigen måste ses som brilliant. Endast några minuter bort per fot ligger skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall, ishall och fotbollsplan. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an.

BESKRIVNING;
Fint 1-plansradhus som präglas av generösa lättmöblerade rum och ett härligt ljusinsläpp. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Du välkomnas av den väl tilltagna hallen, vilken binder samman alla rum. Väggarna pryds av vackra mönstrade tapeter och golvet pryds av ljus laminat. Här finns gott om plats för ytterkläder på krokar och hatthylla. Längre in i hallen finner du två garderober samt bra möbleringsmöjligheter för ytterligare förvaring eller arbetshörna. I anslutning till hallen ligger en generös klädkammare.

KÖK
Direkt till höger finner du det stilrena Ikea-köket med ljust klinkergolv och vitmålade väggar. Från hallen har man öppnat upp en del av väggen som bidrar till en öppnare planlösningen och härlig rymd. Här finns det gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor som pryds av ekluckor samt vitrinskåp. Över arbetsbänkarna i mörkgrå laminat sitter ljust kakel. Stora fönster ger ljus åt köket som upplevs rymligt och vid matplatsen får många personer plats kring middagsbordet. Här finns spis med häll, spisfläkt, mikro, kyl, frys och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Det ljustapetserade och ljusa vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Många fönster ger ett härligt ljussken över det ljusa laminatgolvet. Härifrån finns utgången till det härliga inglasade uterummet och uteplatsen på baksidan, som vetter mot allmänning och där solen skiner hela dagen.

SOVRUM 1
Det första sovrum ligger direkt till vänster i hallen. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger ljus laminat. Stort fönstret vetter mot den lummiga framsidan i norr.

SOVRUM 2
Det minsta sovrummet pryds av ljusa tapeter på väggarna och ljust laminat på golvet.

SOVRUM 3
Vidare finner du det största sovrummet med målade blå väggar och ljust laminatgolv. Här finns gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord.

BADRUM
Väl tilltaget badrum med målad väv på väggarna och våtmatta på golvet. Till det har man valt vit inredning. Här finner du även en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin. Badkar med tassar, tvättställ och wc.

GÄST-WC
En liten toalett finns för dina gäster. På golvet ligger ljus marmor och väggarna har målad väv samt ljust marmorliknande kakel. Här finns tvättställ och wc.

KLÄDKAMMARE
Till sist finner du den stora praktiska klädkammaren som ligger i anslutning till hallen.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Träbelagd uteplats på baksida i söderläge.
Inglasat uterum på baksidan.
Förråd/lekstuga på tomten.
Fönster från 2018.
Kallförråd i länga.
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.

Kort fakta

Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 896 kr/mån
Pris
2 595 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Torparstigen 21
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 896 kr/mån. inkl internet och kabel-tv via Tele2.
Pris
2 595 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Pris
2 595 000 kr
Månadsavgift
5 896 kr/mån. inkl internet och kabel-tv via Tele2
Andel i föreningen
0.274244%
Andel av årsavgift
0.27508%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
317 765 kr

Driftkostnader

Uppvärmning
11 304 kr
Hushållsel
3 132 kr
Vatten/avlopp
1 104 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
15 540 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-22)
Prestanda
129 kWh/m2/år
Primärtenergital
132 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Tele2. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften. Snabbare internetanslutning samt större TV-paket kan tecknas till rabatterat pris hos Tele2.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Bostadsrättshavaren tecknar eget avtal för fjärrvärme och el. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 1% = 573 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Framsida Torparstigen 21
Framsida
Baksida mot allmänning Torparstigen 21
Baksida mot allmänning
Baksida Torparstigen 21
Baksida
Uteplats på baksida Torparstigen 21
Uteplats på baksida
Kök Torparstigen 21
Kök
Kök Torparstigen 21
Kök
Kök Torparstigen 21
Kök
Kök Torparstigen 21
Kök
Kök mot hall Torparstigen 21
Kök mot hall
Vardagsrum Torparstigen 21
Vardagsrum
Vardagsrum Torparstigen 21
Vardagsrum
Vardagsrum Torparstigen 21
Vardagsrum
Sovrum 3 Torparstigen 21
Sovrum 3
Sovrum 1 Torparstigen 21
Sovrum 1
Sovrum 2 Torparstigen 21
Sovrum 2
Badrum Torparstigen 21
Badrum
WC Torparstigen 21
WC
Hall Torparstigen 21
Hall
Uteplats på baksida Torparstigen 21
Uteplats på baksida
Inglasat uterum Torparstigen 21
Inglasat uterum
Inglasat uterum Torparstigen 21
Inglasat uterum
Inglasat uterum Torparstigen 21
Inglasat uterum
Inglasat uterum och trädgårdsvy Torparstigen 21
Inglasat uterum och trädgårdsvy
Planritning