Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 2

Salem / Emanuel Birkes väg 2

Toppenfint renoverad 3:a med fantastisk utsikt i populära Rönningeborg

Toppenfin nyrenoverad 3:a med fantastiskt läge och fri utsikt i det första huset i populära Rönningeborg, för dig som fyllt 55 år vid inflyttningen. Inglasad balkong med förmiddagssol och utsikt mot skog, grönska och den trevliga innergården. Väl tilltagna rum med stora fönster och härligt ljusinsläpp. Genomgående parkettgolv, nymålade väggar, tak och dörrar. Totalrenoverat helkaklat badrum med tvättmaskin. Ny el med jordade uttag och nytt elskåp. Tillgång till restaurang, snickarbod, sy- och vävstuga, motionsrum mm. Här bor du i en trygg och god boendemiljö omgiven av vackra grönområden och nära till Salems inomhuscentrum med matbutik, apotek, vårdcentral, banker, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum.

BESKRIVNING:
Totalrenoverad lägenhet i populära Rönningeborg med stora sociala ytor och lättmöblerade rum. Här har du en fantastisk utsikt från samtliga rum mot skog och grönska. Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL & KLÄDKAMMARE
Välkomnande och öppen hall med gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare i anslutning. Väggarna är nymålade och på golvet ligger fin ekparkett vilket är genomgående i hela lägenheten.

KÖK
Fint kök med ljust lackerade luckor. Gott om förvaringsutrymmen i köksskåpen och generösa arbetsytor på diskbänken och bänkskivorna i ek. Ovan diskbänken sitter ljust kakel. På golvet ligger ekparkett och väggarna är nymålade. Vitvaror i form av spis, kombinerad kyl/frys, spisfläkt och diskmaskin i skåp. Här når du utgången till lägenhetens mysiga balkong.

BALKONG
Inglasad balkong med härlig förmiddagssol, fantastiskt läge och vacker utsikt mot grönska och den väl omhändertagna innergården. Här får du plats med bord, stolar samt växter och på golvet ligger trätrall.

SOVRUM 1
Det första sovrummet ligger intill köket och disponeras idag som ett TV-rum. Väggarna är nymålade och på golvet ligger nylagd ekparkett.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett mycket fint ljusinsläpp. Väggarna är nymålade och på golvet ligger nylagd parkett. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp, matsalsbord eller övrigt möblemang efter smak och tycke.

SOVRUM 2 & KLÄDKAMMARE
Stort sovrum som ligger intill vardagsrummet och är nymålat med nylagd ekparkett på golvet. Här får du plats med dubbelsäng samt nattduksbord och i anslutning finns ännu en klädkammare med gott om plats för förvaring.

BADRUM
Smakfullt totalrenoverat och helkaklat badrum med modern inredning. Här finns WC, handfat, dusch samt tvättmaskin.
ÖVRIGT
Inglasad balkong i österläge.
Källarförråd.
Parkering.
Kö till garage.
Hushållsel tillkommer.

Kort fakta

Boarea
86 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
7 229 kr/mån
Pris
2 395 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 2
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
86 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
7 229 kr/mån. Inkl. värme, vatten, bredband 100/100 och kabel-TV.
Pris
2 395 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
7 229 kr/mån. Inkl. värme, vatten, bredband 100/100 och kabel-TV
Andel i föreningen
0.46398%
Andel av årsavgift
0.46102%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
178 964 kr

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Summa
3 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-11)
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 130 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 200 kr/mån
Garageplats kostar 420 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
För djupare analys av föreningens ekonomi se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 1% = 573 kr).
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Inglasad balkong Emanuel Birkes väg 2
Inglasad balkong
Utsikt från balkong Emanuel Birkes väg 2
Utsikt från balkong
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Sovrum Emanuel Birkes väg 2
Sovrum
Sovrum Emanuel Birkes väg 2
Sovrum
Sovrum / TV-rum Emanuel Birkes väg 2
Sovrum / TV-rum
Duschrum Emanuel Birkes väg 2
Duschrum
Duschrum Emanuel Birkes väg 2
Duschrum
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Planritning