Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Alpvägen 22B

Östertälje / Alpvägen 22B

Magnifik disponentvilla på underbar solig trädgårdstomt

Varmt välkommen till denna ståtliga disponentvilla som nu skall möta nya livsnjutare. Den varsamt och tidsenligt renoverade villan, vilken byggdes 1916 av Igelsta Ångsåg, andas oerhört hög klass och kvalitet i konstruktion och material. Ett rejält hus med pondus och historia. Huset byggdes för att vara en direktörsbostad med representationsmöjligheter för sågverkets högsta chef. Herren som ritade huset hette Simon Petrus Svensson, som bland annat har ritat Bengtfors kyrka samt ett antal representativa villor. Den magnifika sekelskiftesvillan har en total bruksarea om ca 381 kvm. Stora sociala ytor, generös takhöjd, arkitektritad praktfull öppen spis, kakelugn (ej i bruk), blyinfattade gamla fönster, vackra marmor- och enstaviga parkettgolv och fantastiska spegeldörrar i original skapar tillsammans en oemotståndlig kombination för den som söker något alldeles speciellt. Oerhört vacker och stilsäker färgsättning, till stora delar med klassiska Morristapeter vilket möter kulörer i samma nyanser, lyfter på ett finstämt och elegant sätt fram både inredning och detaljer. Huset värms upp genom Fjärrvärme och har energiklass C. Grusade gångar och stenläggningar i Ölandsten, som omges med ängsblommor dit bin och humlor lockas, smyger rätt in i den lummiga och spännande trädgården, vilken under sommaren är en grön oas som är fullkomligt fylld av växtlighet där frukt och bär samsas med bl a lavendel, stjärnmagnolia, pion, rosor, syrener, lagerhäggar, stora rhododendron, dahlior, klematis. Små rum av trädgårdsmöbler finns utspridda i trädgården, där du kan välja att sitta i gassande sol eller önskar en mer skuggig plats. Utöver husets fantastiskt fina skick måste självfallet det enastående läget i denna villaidyll framhävas. Här bor du trivsamt i barnvänlig miljö med närhet till flera skolor och förskolor. Omgivningar med underbar natur och härliga promenadstråk samt närhet till motionsspår och Östertäljes båtklubb. Tillgängligheten är utomordentlig med endast några minuters promenad (ca 500 m) till pendeltåg och busscentral. För den bilburna så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

BESKRIVNING
En grusad och stenbelagd uppfart tar dig till husets entré där en inbjudande farstukvist möter dig. Huset är oerhört socialt med stora öppna ytor på entréplan, sovrum på bägge plan samt en väl tilltagen källare.
Huset disponeras enligt följande;

ENTRÉPLAN:

HALL
Du kommer in i den inbjudande entréhallen där ljuset strömmar in från det stora fönstret. Här pryds väggarna av en vacker mönstrad Morristapet som ramas in av gultonade foder i original och på golvet ligger ljus marmor. Här finns gott om plats för dina ytterkläder samt för möblering.

INNEHALL
I den mysiga och möblerbara innehallen mellanlandar man gärna när man kommit in från hallen. På disponentens tid användes mottagningshallen för mingel och fördrinken. En väl tilltagen soffa finns plats för här. Väggarna pryds av samma Morristapet med inramning som i entréhallen och på golvet fortsätter den vackra enstaviga fiskbensparketten. Här finns trappan till det övre planet

VARDAGSRUM
Känslan som möter dig när du kommer in i vardagsrummet är varm och själfull med den knastrande arkitektritade stora öppna spisen i fokus. Rummet känns luftigt med en takhöjd på 3,6 m och ytorna är lättmöblerade och erbjuder plats för en större soffgrupp. Tack vare fönster i två väderstreck flyttar sig solglittret på den vackra parketten i takt med solens varv runt huset. De två blyinfattade fönsterna är som smycken i rummet. Stilfulla tapeter från Morris ramas in av mörka foder i original.

MATSAL
Huset erbjuder imponerande generösa sociala ytor som innefattar den stora matsalen som är placerad mellan vardagsrummet och köket. Ett underbart och minst sagt rymligt rum med plats för ett matbord för upp till ca 16 personer. Den ståtliga kakelugnen (ej i bruk) är ritad av Gunnar Asplund. Här ramas de ljuvliga tapeterna i av ljusgråa foder i original och på golvet fortsätter fiskbensparketten.

SERVERINGSRUM
Mellan matsal och kök går du igenom serveringsrummet som skapar en välutnyttjad yta med skåpförvaring som pryds av målade luckor i Djurgårdsgrön. Gammalt trägolv och väggar klädda med smal panel som målats en i engelskt röd ton, vilket är stilsäkert mot luckorna. Härifrån finns trappan ner till källaren.

KÖK
Vidare kommer du in i det platsbyggda lantliga köket, vilket renoverats 2023. Förutom mycket förvaringsmöjligheter i skåp som pryds av målade luckor i British Racing Green finns hela två gammaldags stora skafferier, som ger mycket plats att förvara specerierna. Även i köksön, där luckorna är av trä, erbjuder plats till förvaring. Köksutgången tar dig med bara några steg mellan grönskan och köket. Över de rejäla bänkytorna av massiv ek sitter vitt kakel. Väggarna är klädda med smal träpanel som målats i ljus beige ton och på golvet ligger gammalt trägolv. Ljuvliga att gå på med bara fötter. Spis med spishäll, spisfläkt 2023, side by side kyl/frys 2023 och diskmaskin 2023.

SOVRUM 2/PIGKAMMARE
Intill köket finns ett mindre sovrum, så kallat pigkammare, med ljusa vackert mönstrade tapeter och gammalt trägolv.

SOVRUM 1
Detta sovrum är större och har mörkare gröna tapeter samt fiskbensparkett på golvet. Fönster i två väderstreck.

GÄSTTOALETT
Otroligt fin gästtoalett som är smyckat med svart kakel samt en färgstark mönstrad Morristapet som matchar takfärgen. På golvet ligger ljus klinker. Tvättställ och WC.

ÖVRE PLAN:

HALL
Från innehallen leder dig en gedigen trätrappa upp till det övre planet där en stor hall möter dig. Gott om plats för möblering erbjuds här. Trapphusets träpanel är målat med British Racing Green som möter de ljusa ljuvliga tapeterna från Lim och Handtryck och golvet är klätt med fiskbensparkett. Blyinfattade fönster ger ljus till rummet. Här finns en trappa som tar dig till vinden. Du kan även öppna upp dörren för att komma ut på den mysiga och väderskyddade loggian.

SOVRUM 3
Det största sovrummet i huset har gammalt fint trägolv och vitmålade väggar. Här finns sju platsbyggda garderober.

SOVRUM 4
Detta är det minsta sovrummet. Här är väggarna smyckade med en mönstrad Boråstapet samt målade i samma ton. På golvet ligger fiskbensparkett.

SOVRUM 5
Ljuvligt sovrum med behagliga färger med tapet från Morris som ramas in av gultonade foder i original. På golvet ligger fiskbensparkett. Fönster i två väderstreck.

SOVRUM 6
Trevligt sovrum med gammalt vackert trägolv och vitmålade väggar. Fönster i två väderstreck.

BADRUM
Det nyrenoverade badrummet, från 2023, är en dröm med noga utvalda material och färger. Gröna slipade kakelplattor från Sekelskiftesbutiken som är snyggt sammansatta med en stilfull mönstrad Morristapet. Golvet pryds av svarta och vita Winckelmann klinkerplattor som värms upp med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, dubbeltvättställ med lådkommod och wc. Ett vädringsfönster finns här.

KÄLLARPLAN
Källaren renoverades 2023 och nås både inifrån och utifrån. Här finns stora rum med massvis av möjligheter. Rymligt hobbyrum, vilket ägarna idag inrett till gym. Stor tvättstuga med tvättmaskin från 2023 och mycket bra torkmöjligheter. Stora förrådsutrymmen. Ett extra frysskåp står här.

KALLVIND
På vinden finns det enorma ytor för förvaring eller kanske något för barnens kreativa idéer under sommarhalvåret.

Kort fakta

Boarea/biarea
262/121 kvm
Antal rum
10 rum
Tomtarea
1 171 kvm
Pris
7 495 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Alpvägen 22B
Område
Östertälje
Kommun
Södertälje
Boarea/biarea
262/121 kvm
Antal rum
10 rum & kök, varav 6 sovrum
Tomtarea
1 171 kvm
Pris
7 495 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare och vind
Byggnadsår
1916
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Grund
Källare med betongsula
Uppvärmning
Fjärrvärme och öppen spis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Övrigt
- Väl bevarad sekelskiftesvilla
- Varsamt renoverad
- Fri utsikt mot fjärden/kanalen från övre plan
- Berså
- Loggia
- Stambyte 2023
- Delvis bytt el 2023
- Yttertaket besiktigat och behandlat 2023
- Dränering mot groventrén 1997
- Fjärrvärme installerades 1997
- Fiber indraget

Tomten

1 171 kvm. Trädgårdstomt. Grusade gångar och stenläggningar i Ölandsten, som omges med ängsblommor dit bin och humlor lockas, smyger rätt in i den lummiga och spännande trädgården, vilken under sommaren är en grön oas som är fullkomligt fylld av växtlighet där frukt och bär samsas med bl a lavendel, stjärnmagnolia, pion, rosor, syrener, lagerhäggar, stora rhododendron, dahlior, klematis.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
35 000 kr
Hushållsel
12 000 kr
Vatten/avlopp
7 000 kr
Renhållning
3 000 kr
Antal personer i hushållet
6 st
Summa
57 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2022-07-11)
Prestanda
119 kWh/m2/år
Primärtenergital
83 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 717 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
2 858 000 kr
Markvärde
1 859 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 4 932 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Avlopp, 0181K-28/1996.1
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0181K-28/1996.2
Planbestämmelser
Detaljplan (1994-11-16)
Exteriör Alpvägen 22B
Exteriör
Vardagsrum Alpvägen 22B
Vardagsrum
Matrum Alpvägen 22B
Matrum
Vardagsrum Alpvägen 22B
Vardagsrum
Vardagsrum Alpvägen 22B
Vardagsrum
Vardagrum Alpvägen 22B
Vardagrum
Vardagsrum Alpvägen 22B
Vardagsrum
Kakelugn Alpvägen 22B
Kakelugn
Matrum Alpvägen 22B
Matrum
Innehall mot entréhallen Alpvägen 22B
Innehall mot entréhallen
Innehall mot trappa Alpvägen 22B
Innehall mot trappa
Innehall mot vardagsrum Alpvägen 22B
Innehall mot vardagsrum
Innerhall Alpvägen 22B
Innerhall
Innehall mot matrum Alpvägen 22B
Innehall mot matrum
Kök med köksingång samt två skafferier Alpvägen 22B
Kök med köksingång samt två skafferier
Kök Alpvägen 22B
Kök
Kök Alpvägen 22B
Kök
Kök Alpvägen 22B
Kök
Köksingång Alpvägen 22B
Köksingång
Kök Alpvägen 22B
Kök
Detaljbild Alpvägen 22B
Detaljbild
Sovrum 1 Alpvägen 22B
Sovrum 1
Sovrum 2 Alpvägen 22B
Sovrum 2
Hall övre plan Alpvägen 22B
Hall övre plan
Trapphus Alpvägen 22B
Trapphus
Sovrum 5 Alpvägen 22B
Sovrum 5
Sovrum 5 Alpvägen 22B
Sovrum 5
Sovrum 4 Alpvägen 22B
Sovrum 4
Badrum Alpvägen 22B
Badrum
Sovrum 6 Alpvägen 22B
Sovrum 6
Sovrum 3 Alpvägen 22B
Sovrum 3
Gästtoalett och serveringsgång Alpvägen 22B
Gästtoalett och serveringsgång
Träningsrum i källare Alpvägen 22B
Träningsrum i källare
Stor vind Alpvägen 22B
Stor vind
Stor vind Alpvägen 22B
Stor vind
Exteriör Alpvägen 22B
Exteriör
Trädgård Alpvägen 22B
Trädgård
Exteriör Alpvägen 22B
Exteriör
Trädgård Alpvägen 22B
Trädgård
Exteriör Alpvägen 22B
Exteriör
Höjdfoto Alpvägen 22B
Höjdfoto
Trädgård Alpvägen 22B
Trädgård
Detaljbild Alpvägen 22B
Detaljbild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Säljarens bild Alpvägen 22B
Säljarens bild
Fastighetskarta Alpvägen 22B
Fastighetskarta
Planritning
Planritning
Planritning