Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Söderby torg 3

Söderby / Söderby torg 3

Perfekt 2:a i absolut toppskick vid Söderby Torg

Välkommen till denna moderna och snygga tvårumslägenhet som ligger i detta fina och populära torghus, där nyuppförda villagator med grönskande trädgårdar harmoniserar med gamla, nyrenoverade sekelskiftesbyggnader. Området är mycket populärt och ligger på en höjd, nära vacker natur bland lärkträd och tallar med härliga strövområden och fina sjöar. Du har skola och förskola utanför knuten, goda kommunikationer med buss till Tumba, Salem och Rönninge. Den fantastiska lägenheten är i fint skick och har stora härliga fönsterpartier som ger ett underbart ljusinsläpp, genomgående ekparkettgolv och ljusa smakfulla färger. På den stora balkongen kan du njuta av solen. Skulle det vara skönt med lite skugga kan du enkelt fälla ut markisen som sträcker sig över hela balkongen.

BESKRIVNING
Mycket fin och ljus lägenhet med kvadratsmart planlösning och högt i tak. i detta attraktiva torghus. Höga, vackra fönster som ger ett underbart ljusinsläpp. Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Stig in och njut av denna tvåa som har allt ni behöver. När du öppnar ytterdörren och kommer in i hallen slås du med detsamma av den varma och inbjudande känslan som boendet bringar. Här finns bra avhängningsmöjligheter i den rymliga garderoben. Väggarna är ljusmålade och på ligger svart klinker vid entrén och vidare ekparkett, vilket fortsätter in i hela lägenheten.

KÖK
Det moderna köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet som skiljs av med en halv köksö. Vita och trendriktiga skåpluckor med spegelram och svarta handtag pryder skåpen. Ett ljust kakel sitter ovan diskbänken och de snygga arbetsbänkarna i massiv ek. Framför köksön finns plats för ett väl tilltaget matbord. Vitvaror i form av spis med häll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin.

VARDAGSRUM & MATPLATS
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med vacker ekparkett på golvet och med ett generöst fönsterparti som släpper in ett fint ljussken. Väggarna är målade i samma varma ton som hallen och köket och på golvet ligger ekparkett. Här finns utgången till den stora och härliga balkongen. En altandörr finns även här med en fransk balkong.

BALKONG
Väl tilltagen balkong med högt läge. Här finns bra med plats för utomhusmöbler och grill. Varma dagar kan det vara skönt att markisen ger skugga.

SOVRUM
Sovrummet ligger rogivande med utgång till balkongen. Det är rejält tilltaget med plats för såväl en stor dubbelsäng som förvaring och arbetshörna. Flera garderober ger effektiv plats för dina kläder. Här bjuds på en stilren känsla med ljusmålade väggar samt en del akustikvägg. På golvet ligger mörk parkett.

BADRUM MED TVÄTTUTRUSTNING
Sist men inte minst finner du det fint inredda badrummet som håller samma höga klass som resten av boendet med helkaklat i vitt och en ljus nyans på golvets klinker. Här har man inte lämnat något åt slumpen med bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänkar, många skåp, golvvärme och en sober belysning. Dusch, tvättställ, WC och handdukstork.
Högt läge, hiss finns.
Stor balkong med markis.
Källarförråd.
Parkeringsplatser med elstolpe. Går att hyra för 400 kr/mån.

Kort fakta

Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 098 kr/mån
Pris
2 195 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Söderby torg 3
Område
Söderby
Kommun
Salem
Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 098 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband.
Pris
2 195 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2009
Fönster
4-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
2 195 000 kr
Månadsavgift
4 098 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen
1.6051%
Andel av årsavgift
1.60502%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
444 907 kr

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
4 800 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-15)
Prestanda
118 kWh/m2/år
Primärtenergital
88 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Söderby Torg
Org.nummer
769601-8683
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
47 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
TV, bredband och telefoni levereras av Telia. För aktuell information om abonnemang besök hemsida: http://www.telia.se/privat/ Mer information om basutbud etc finns på föreningens hemsida: http://www.soderbytorg.se/
Överlåtelseavgift
1433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
William Sivert
Telefon
076-1486800
Renoveringar
Parkeringsplatser asfalterade 2015.
För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar idag över 51 parkeringsplatser med el-uttag för motorvärmare. Hyreskostnaden är 400 kr/månad för parkeringsplats. Laddplatser för elbil finns.
Vid försäljning av lägenhet ska köparen erbjudas att ta över eventuell parkeringsplats. Köparen kontaktar föreningens parkeringsansvarige för att upprätta nytt hyreskontrakt.
Mer info på http://www.soderbytorg.se/
Övrigt
Mediator sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Moderna Försäkringar och inkluderar bostadsrättstillägg. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan: http://www.soderbytorg.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Söderby Torg med org.nr 769601-8683 registrerades 2006-12-08. Området där fastigheterna ligger har en speciell historia som sträcker sig från tidigt 1900-tal, där man sammanfattningsvis kan säga att det bedrivits vård i olika former så långt som t.o.m 1988. Föreningen består av 47 st lägenheter i 5 st huskroppar, vilka har byggår 2009. Lägenheterna är fördelade om 13 st om 2 rok, 21 st om 3 rok och 13 st om 4 rok. Lägenheterna har adress Sanatorievägen 21, 23 samt Söderby Torg 1-3. Källarförråd ingår till varje lägenhet.

Läge och kommunikationer
Brf Söderby Torg ligger i nordöstra delen av Salems kommun i ett område som kallas Söderby och gränsar till Uttran. Nära till förskola, skola och äldreboende. Det finns ett mindre utbud av restaurang/service i det absoluta närområdet. Salem Centrum ligger drygt 1 km bort, där du finner banker, systembolag, restauranger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet där busshållplatser trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 1% = 573 kr).
Vardagsrum Söderby torg 3
Vardagsrum
Vardagsrum Söderby torg 3
Vardagsrum
Vardagsrum med utgång till balkong Söderby torg 3
Vardagsrum med utgång till balkong
Balkong Söderby torg 3
Balkong
Balkong Söderby torg 3
Balkong
Kök mot vardagsrum Söderby torg 3
Kök mot vardagsrum
Kök Söderby torg 3
Kök
Kök Söderby torg 3
Kök
Kök mot vardagsrum Söderby torg 3
Kök mot vardagsrum
Vardagsrum mot kök Söderby torg 3
Vardagsrum mot kök
Matplats, kök och hall Söderby torg 3
Matplats, kök och hall
Detalj vid matplats Söderby torg 3
Detalj vid matplats
Sovrum Söderby torg 3
Sovrum
Sovrum korr Söderby torg 3
Sovrum korr
Detalj i sovrum Söderby torg 3
Detalj i sovrum
Badrum Söderby torg 3
Badrum
Badrum Söderby torg 3
Badrum
Hall Söderby torg 3
Hall
Planritning Söderby torg 3
Planritning