Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Murarstigen 16

Salem / Murarstigen 16

Toppenfint 1-plans radhus med bra läge och flera härliga uteplatser

Välkommen till detta perfekt belägna och toppenfina 1-plans radhus som har 3 möjliga sovrum. Huset har en härlig tomt med barnvänliga gräsytor och fina uteplatser på framsida och baksida vilka tillsammans famnar in solen från morgon till kväll. Planlösningen är väl genomtänkt och generös med modernt kök samt helkaklat badrum och gäst wc. Bostaden erbjuder rymliga ytor och rum vilka gör huset perfekt för hela familjen. Inom området har du bilfria gång- och cykelvägar, lekplats och gröna omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Boendemiljön på Murarstigen måste ses som tilltalande och trivsamt. Närhet till nybyggd skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum med bl a dagligvaruhandel, cafe, restauranger, apotek, gym och vårdcentral. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall med simbassäng och träningsmöjligheter, ishall och fotbollsplan. För den som uppskattar skog och natur är det bara att sätta på gummistövlarna och traska iväg några hundra meter så möts du av såväl rådjur som svamp och bär. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an. Båda dessa alternativ ger dig snabb access till både Södertälje och Stockholm.

INTERIÖR & RUMSBESKRIVNING
Detta 1-plansradhus med södervänd tomt präglas av moderna rum med stilrena materialval. Här finns 3 möjliga sovrum samt härliga sällskapsytor med generösa fönsterpartier som släpper in härligt ljus. Uteplatser i två väderstreck delvis under tak. Bra med förvaringsmöjligheter både inne och ute. Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Den väl tilltagna hallen hälsar dig välkommen med målade väggar och vackert laminatgolv. Här finns gott om plats för ytterkläder och bra möbleringsmöjligheter. Hallen har delvis öppnats mot köket.

KÖK
Direkt till höger finner du det fina och öppna köket med lyxig känsla som renoverats och uppdaterats i hög kvalitet. Här finns det gott om förvaringsutrymme i många skåp och lådor. Över arbetsbänkarna sitter vackert kakel. Stora fönster ger ljus åt köket och vid matplatsen ryms många personer kring middagsbordet. Här finns kyl, frys, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, mikrovågsugn samt diskmaskin.

SOVRUM 1 & WALK IN CLOSET
Rymligt master bedroom med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är målade och på golvet ligger laminat. Från sovrummet kommer du in till den stora och praktiska klädkammaren.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Här ligger vackert laminatgolv och väggarna är målade. Ett stort fönsterparti skapar rymd och ger ett underbart ljusflöde genom hela rummet. Här finns även utgången till den träbelagda uteplatsen i söderläge som delvis har tak. Trädgården är grönlummigt med plan gräsmatta där solen skiner från förmiddag till sena kväll.

SOVRUM 2
Fint sovrum med målade väggar och laminatgolv.

SOVRUM 3
Stort sovrum med utgång till altan på baksidan. Målade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Det moderna och vackert helkaklade badrummet har golvvärme, dubbla handfat, wc, dusch, badkar samt en tvättavdelning med modern tvättmaskin och torktumlare.

WC
Bredvid badrummet finns en helkaklad gäst wc. Här finns wc och tvättställ.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
Kallförråd i länga.

- Träbelagd uteplats framsida och baksida
- Genomgående ljusa och moderna ytskikt
- Helkaklat badrum med tvättutrustning
- Modernt kök
- Ny ytterdörr
- Fönster från 2017

Kort fakta

Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 360 kr/mån
Pris
2 695 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Murarstigen 16
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 360 kr/mån. exkl värme och vatten.
Pris
2 695 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Pris
2 695 000 kr
Månadsavgift
5 360 kr/mån. exkl värme och vatten
Andel i föreningen
0.274244%
Andel av årsavgift
0.27508%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
327 911 kr

Driftkostnader

Uppvärmning
13 000 kr
Hushållsel
10 000 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
23 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-17)
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Tele2. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 1% = 573 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Kök Murarstigen 16
Kök
Matplats Murarstigen 16
Matplats
Kök Murarstigen 16
Kök
Kök Murarstigen 16
Kök
Kök Murarstigen 16
Kök
Kök & hall Murarstigen 16
Kök & hall
Hall Murarstigen 16
Hall
Vardagsrum Murarstigen 16
Vardagsrum
Uteplats Murarstigen 16
Uteplats
Uteplats Murarstigen 16
Uteplats
Inre hall Murarstigen 16
Inre hall
Badrum Murarstigen 16
Badrum
Badrum Murarstigen 16
Badrum
WC Murarstigen 16
WC
Sovrum 1 Murarstigen 16
Sovrum 1
Sovrum 2 Murarstigen 16
Sovrum 2
Sovrum 3 Murarstigen 16
Sovrum 3
Baksida Murarstigen 16
Baksida
Framsida Murarstigen 16
Framsida
Planritning