Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Eklundshovsvägen 31

Tullinge / Eklundshovsvägen 31

Toppenfin 1:a med underbar uteplats

Välkommen till denna toppenfina drömlägenhet som ligger optimalt belägen i attraktiva Riksten. Stora fönster och ett fint ljusinsläpp gör lägenheten ljus och ger en trevlig känsla där varje kvadratmeter utnyttjas optimalt. Underbar uteplats med sol från tidigt på dagen och som erbjuder ytor för både grill, möblemang och växter. Här bor du alldeles intill fantastiska grönområden samt mycket bra och nära till kommunikationer med bussen som tar dig på några minuter till Tullinge Station med smidig pendeltågsanslutning till stan på cirka 20 minuter. I området finns även livsmedelsbutiker, restauranger, biograf mm.

BESKRIVNING
Lägenheten genomsyras av öppen social planlösning med bra möbleringsmöjligheter. Gott om förvaringsmöjligheter i klädkammare och garderober samt i det tillhörande källarförrådet. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

PLANLÖSNING;

HALL
Stig in och njut av denna toppenfina etta som har allt ni behöver. När du öppnar ytterdörren och kommer in i hallen slås du med detsamma av den varma och inbjudande känslan som boendet bringar. Här finns bra avhängningsmöjligheter i flera garderober samt i den väl tilltagna klädkammaren. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett, vilket fortsätter in i hela lägenheten.

KÖK
Med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket, vilket pryds av vita släta luckor och svarta laminatbänkar med vita kakelplattor över. Gott om plats för förvaring i både över och underskåp samt bra arbetsytor. Spis med häll 2016, spisfläkt 2016, kombinerad kyl/frys 2016, diskmaskin 2016 och inbyggnadsmicro 2016.

VARDAGSRUM
Vidare finner du bostadens härliga vardagsrum där det finns gott om plats för soffa samt matgrupp med plats för ca 4-6 personer. Även en väl tilltagen säng ryms här. Rummet har ljusmålade väggar och på golvet ligger ekparkett. Här flödar ljuset in genom de stora fönsterpartierna och genom glasdörren som öppnar upp mot uteplatsen.

UTEPLATS
Otroligt härlig träbelagd uteplats i sydostläge, dit solen hittar fram tidigt på dagen. Underbar plats för grillning varma sommarkvällar.

BADRUM
Till sist finner du badrummet där vitt kakel pryder väggarna och på golvet ligger svart klinker som värms upp med elslingor. Dusch, tvättställ och wc. Tvättmaskin 2016.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Träbelagd uteplats på baksida i sydostläge.
Förråd

Kort fakta

Boarea
43 kvm
Antal rum
1 rum
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Eklundshovsvägen 31
Område
Tullinge
Kommun
Botkyrka
Boarea
43 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
3 177 kr/mån. inkluderar värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Pris
1 795 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2016
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX ventilation

Ekonomi

Pris
1 795 000 kr
Månadsavgift
3 177 kr/mån. inkluderar värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen
1.55904%
Andel av årsavgift
1.49399%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
255 893 kr

Energideklaration

Status
Utförd

Förening

Namn
BRF Viggen I Riksten
Org.nummer
769627-7370
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
46 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Telia Fiber. I bostadsrättsavgiften ingår Telia Triple-play som är Telias helhetslösning för tv, bredband och telefoni via fiber. Paketen som ingår är: - Internet 100/100 mbit - Telias tv-utbud ”Lagom” - Grundabonnemang IP-telefoni. Kontakta Telia för mer information samt om du som boende är intresserad av att utöka dina abonnemang med exempelvis fler kanaler. Gå in på telia.se eller ring 90200.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Renoveringar
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.
Parkering
På området har föreningen 7 vanliga parkeringar, 20 parkeringsplatser med tillgång till el för motorvärmare, samt 21 carport-platser för uthyrning med tillgång till el för motorvärmare.
I dagsläget är alla platser upptagna men du kan ställa dig i kö genom att maila brfviggenriksten@gmail.com. Observera att det endast finns en kö för samtliga platser. Är du först och erbjuds en carport men tackar nej behåller du din plats i kön.
Parkeringsplats kostar 200 kr per månad, parkering med tillgång till el för motorvärmare kostar 300 kronor per månad och carport kostar 600 kronor per månad. Avgiften för parkeringsplatsen och elen läggs på samma faktura som din bostadsrättsavgift. Kontakta föreningen för mer information.
Gemensamma utrymmen
Cykel/barnvagsförråd finns till varje port. Till varje lägenhet hör ett förråd. Har du parkeringsplats i carport har du ditt förråd i anslutning till parkeringsplatsen, annars har du förråd i ett av gårdshusen. Om du tilldelas en parkeringsplats i carport måste du alltså byta förråd från gårdshuset till förrådet vid din parkering.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Viggen i Riksten äger fastigheten Botkyrka Hangaren 4 i Botkyrka kommun och är ett privatbostadsföretag. På fastigheterna finns 2 byggnader med 46 lägenheter, vilka färdigställdes i oktober 2016 av Peab PGS. Ett lamellhus med 30 lägenheter i storlekar 1-4 rum och kök samt ett punkthus med 16 lägenheter i storlekar 1-3 rum och kök. Båda husen i fyra plan ovan mark, ingen källare. Lägenhetsfördelningen är 3 st 1 rok, 22 st 2 rok, 19 st 3 rok, 2 st 4 rok. Varje lägenhet har ett förråd, antingen i gårdsbyggnaderna eller vid sin carportplats om man hyr en sådan. Det är tillåtet att grilla på balkongen med el- alternativt gasolgrill. Kolgrill får användas på gården med lämpligt avstånd till husfasaden.

Gemensamma utrymmen
Soprum för hushållssopor finns på entréplan alternativt utvändiga markbehållare för hushållssopor. Cykelförråd finns på entréplan i varje port. Dessutom finns cykelställ utanför fastighetens entré. Barnvagns- och rullstolsförråd finns på entréplan.

Läge och kommunikationer
Rikstens friluftstad ligger strax utanför Tullinge i Botkyrka. Området är byggt på gamla militärflygplatsen F18 och spår från det militära finns fortfarande kvar. Det är ett expansivt och mysigt område och när det är klart kommer det finnas cirka 2500 bostäder i friluftsstaden. Här finns flera förskolor, en åk. 1-9 skola, skönhetssalong, pizzera, ICA-butik, tandläkare, biograf, äldreboende, frisör, tandläkare, dansskola, sommarcafé och hunddagis. Rikstens friluftstad ligger naturnära. Här finns skog, närhet till Brantbrinks IP med fotbollsplaner, ishall, tennisplan, orienteringsklubb och kilometervis med löparspår som vintertid får skidspår. I anslutning till Riksten finns också Lida friluftsgård med bad, skidbacke, restaurang, vattenskidklubb m.m.
Buss 721 trafikerar Riksten och tar dig till Tullinge station på några minuter där pendeltåget går med cirka 20 minuters resväg till både Södertälje och Stockholm C.
Mer information om Riksten finns på Rikstens friluftsstad egna hemsida, riksten.se

Ekonomi
Brf viggen i Riksten är en stabil förening. Föreningen höjde månadsavgiften 2023 med 10 % för att följa inflationen. Inga avgiftshöjningar är nu planerade. För djupare analys av föreningens ekonomi se årsredovisning.
Matplats och kök Eklundshovsvägen 31
Matplats och kök
Vardagsrum Eklundshovsvägen 31
Vardagsrum
Uteplats Eklundshovsvägen 31
Uteplats
Kök Eklundshovsvägen 31
Kök
Matplats och kök Eklundshovsvägen 31
Matplats och kök
Matplats och kök Eklundshovsvägen 31
Matplats och kök
Kök Eklundshovsvägen 31
Kök
Del av vardagsrum och matplats Eklundshovsvägen 31
Del av vardagsrum och matplats
Vardagsrum Eklundshovsvägen 31
Vardagsrum
Vardagsrum Eklundshovsvägen 31
Vardagsrum
Vardagsrum Eklundshovsvägen 31
Vardagsrum
Hall Eklundshovsvägen 31
Hall
Hall Eklundshovsvägen 31
Hall
Badrum Eklundshovsvägen 31
Badrum
Badrum Eklundshovsvägen 31
Badrum
Uteplats Eklundshovsvägen 31
Uteplats
Uteplats Eklundshovsvägen 31
Uteplats
Uteplats Eklundshovsvägen 31
Uteplats
Uteplats Eklundshovsvägen 31
Uteplats
Uteplats Eklundshovsvägen 31
Uteplats
Exteriör Eklundshovsvägen 31
Exteriör
Planritning