Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Rönningevägen 31

Rönninge / Rönningevägen 31

Magnifik sekelskiftesdröm med sju kakelugnar samt gästlägenhet

Varmt välkommen till en av Rönninges ståtligaste sekelskiftesvillor. Magnifika "Skogsborg", ett mycket älskat hus, skall nu möta nya livsnjutare. Den varsamt och tidsenligt renoverade villan, vilken byggdes 1898 av resetalaren Karl Johan Karlsson och har en total bruksarea om ca 321 kvm, ligger alldeles intill sjön Flaten med en vacker vy över det glittrande vattnet. Den lummiga och spännande trädgården är en grön oas där häckar ramar in, fruktträd ger höjd, plättar av gräsmatta skapar öppna ytor och grusade gångar leder runt och inemellan. Med en stor terrass i rakt söderläge är det få sommardagar som inte tillbringas här. Kanske är det omsorgen som lagts ner som sitter i väggarna. Allt andas hög klass och kvalitet, in i minsta lilla del. Stora sociala ytor, sju kakelugnar, vackra gamla trägolv, spegeldörrar, stuckaturer, höga socklar och pärlspont, skapar tillsammans en oemotståndlig kombination för den som söker något alldeles speciellt. Den generösa takhöjden och ljuset som flödar in genom de gamla välbevarade munblåsta fönsterna ger rymd och luftighet. Ljus och dämpad färgsättning, från Farrow & Ball, lyfter på ett finstämt och elegant sätt fram både inredning och detaljer. Detta är ett minst sagt rymligt hus – med en nyrenoverad lägenhet i samma byggnad men helt separat. Vad önskas? Generationsboende? Möjlighet till uthyrning? Erbjuda gäster ett eget boende? Utrymme för verksamhet? En plats för tonåringen. Ateljé. Allt är möjligt. Det är fullt utrustat med kök, sällskapsrum, sovrum och badrum. Utöver husets fantastiskt fina skick måste självfallet det enastående läget nära vattnet framhävas. På vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskorna eller skidorna för en tur på den plogade sjön, för att därefter gå in och värma dig framför den sprakande kakelugnen. Livet i Rönninge är lugnt och tryggt. Tillgängligheten är utomordentlig med endast några minuters promenad (ca 800 m) till pendeltåg, busscentral och Rönninges nyanlagda centrum, som erbjuder bl a livsmedelsbutik, sushibar, apotek, restauranger, delikatessaffär, kiosk, florist och kaffestuga. För den bilburna så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an. Här bor du trivsamt i barnvänlig miljö med närhet till Nytorpsskolan som ligger ca 5 minuters promenad från bostaden samt ett flertal förskolor. Ett livsstilsboende med bara 30 minuter till Stockholms innerstad. Huset är q-märkt.

BESKRIVNING
En grusad uppfart tar dig till husets södra sida där den stora terrassen möter dig med öppen famn och erbjuder rejäla ytor för utomhusgrupper. Ett sommarvardagsrum på trädgårdens soligaste plats. Entrén imponerar med sina dekorativa, karaktärsfulla dubbeldörrar. Huset är oerhört socialt med stora öppna ytor på entréplan, sovrumsdelen på övre plan samt en inredd separat lägenhet i suterrängplan.
Huset disponeras enligt följande;

ENTRÉPLAN:

HALL
Välkommen in till det lilla kapprummet där du har plats för dina ytterkläder. Vitmålad pärlspont pryder väggarna och på golvet ligger Ölands kalksten.

ALLRUM/INNERHALL
Känslan som möter dig här är varm och själfull med den knastrande kakelugnen i fokus. Det stora, nyligen ommålade rummet, 2021, har vacker fiskbensparkett på golvet. Det otroligt vackra och unika taket med stuckatur ger rummet karaktär. En väl tilltagen soffa finns plats för här. Här finns trappan till det övre planet och under trappan finns även ett litet förrådsutrymme.

KÖK
Från allrummet kommer du vidare in i det lantliga platsbyggda köket, vilket renoverats 2021. Det är gediget byggt. Välplanerat. Och inte minst vackert. Varje detalj vittnar om ett omtänksamt hantverk, där materialet fått hitta sin naturliga plats. Förutom otroligt mycket förvaringsmöjligheter i skåp som pryds av nymålade ljusa luckor finns ett gammaldags stort skafferi som ger mycket plats att förvara specerierna samt en köksutgång med en passage som kan användas till förvaring. Rejäla bänkytor av ljus marmor och massiv ek. På köksön ligger en huggen makalöst vacker kalkstensskiva från Gotland. Väggarna är klädda med pärlspont som målats i samma färgton som skåpluckorna och övriga snickerier och på golvet ligger gammalt skurgolv. Ljuvliga att gå på med bara fötter. Induktionshäll, inbyggnadsugn från Smeg, spisfläkt, kyl 2022 och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Öppnar du upp de ena vackra pardörrarna från allrummet kommer du in till vardagsrummet där en vacker kakelugn stoltserar i hörnan (eldningsförbud). Ytorna är lättmöblerade och erbjuder plats för en större soffgrupp samt ett mindre bord i burspråket om så önskas. Tack vare fönster i två väderstreck flyttar sig solglittret på den vackra fiskbensparketten i takt med solens varv runt huset. Väggarna och snickerierna är målade i en varm ljus ton 2021.

MATSAL
Huset erbjuder imponerande generösa sociala ytor som innefattar den stora matsalen i fil med vardagsrummet. Ett underbart rum där den ståtliga kakelugnen sprakar mysigt under kyliga höst och vinterkvällar. Även här är väggarna och snickerierna målade i en varm ljus ton, 2021, och på golvet fortsätter fiskbensparketten.

GÄSTRUM/TVÄTTAVDELNING
Intill matsalen har ägarna byggt ett gästrum, 2021, där den antika spröjsade dörren blir ett smycke i rummet. Den platsbyggda sängen, de ljusmålade väggarna och sisalmattan på golvet ger en mysig känsla. Bakom de platsbyggda dörrarna är det förberett för att ställa in tvättmaskin och torktumlare.

BADRUM 1
Ett fint badrum har skapats med ett naturligt lugn. Helkaklade vita väggar samt travertin mosaik på golvet. En trappavsats till nersänkt bad med dusch. Fantastiskt fint tak med takrosetter. Två stora fönster släpper in ett fint ljus. Bad/dusch, dubbeltvättställ, wc och handdukstork.

ÖVRE PLAN:

HALL/ALLRUM
Från allrummet/innehallen leder dig en gedigen trätrappa upp till det övre planet där en hall möter dig. Fantastiskt vackra gamla trägolv, lutat och såpat. Väggarna pryds av höga spegelpaneler som har målats i samma ljusa ton, 2021, som resten av rummet. Utgång till balkongen finns här.

ALLRUM
Praktfulla pardörrar öppnas upp till allrummet, vilket bjuder på en fantastiskt utsikt över den spegelblanka sjön. Med plats för tv och soffgrupp blir detta säkert ett favoritrum att tillbringa sena kvällar i. Väggarna är målade i en ljus ton, 2021, och på golvet ligger lutat och såpat gammalt trägolv. Dessutom smyckas rummet av en ståtlig kakelugn (eldningsförbud).

PIGKAMMARE/WALK IN CLOSET
Intill sovrummet finns en pigkammare som idag används till en rymlig walk in closet som ger gott om plats för dina kläder. Givetvis kan detta t ex bli ett arbetsrum eller ett gulligt litet barnrum.

SOVRUM 1
Ett mysigt genomgångsrum, vilket är perfekt för bibliotek eller arbetsrum. Här fortsätter det lutade och såpade gamla trägolvet och väggarna är vitmålade med blåmålade detaljer, 2021.

SOVRUM 2
Vidare från sovrummet kommer du in till nästa sovrum, vilket har vitmålade väggar, 2021, och lutat och såpat gammalt trägolv.

SOVRUM 3/TORNRUM
Enastående sovrum där det magiska tornrummet och den ståtliga kakelugnen (eldningsförbud) står i fokus. Sjöutsikten från tornrummet är slående, vilket gör att man gärna dröjer sig kvar vid fönstret länge. Här sitter du tillbakalutad och njuter av lugnet och harmonin som breder ut sig. Detta är ett rum väl anpassat för en ostörd läshörna. Fantastisk spegelpanel pryder väggarna som är målade i en varm ton, 2021, och på golvet ligger lutat och såpat gammalt trägolv.

SOVRUM 4
Från detta sovrum har du en härlig utsikt över sjön och trädtopparna. Väggarna har fått en grönturkos ton, 2021, och det gamla trägolvet är lutat och såpat.

BADRUM 2/TVÄTTAVDELNING
Stilfullt badrum från 2015 med delvis ljusa marmorväggar och delvis nymålade vita väggar. Golvet är klätt med ljus marmormosaik. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ och wc. Här står tvättmaskin och torktumlare. Ett litet vädringsfönster finns här.

GÄSTLÄGENHETEN
Välkomna in till denna mycket fina och fullutrustade lägenhet, om ca 73 kvm, som renoverats 2021. Här bor du helt ostört på markplan med egen entré och generös gårdsplan om du vill ha utemöbler. I hallen ligger plastmatta på golvet och vidare ligger nyslipade och vitpigmenterade plankgolv vilket är genomgående i den vitmålade lägenheten. Stora fönster ger ljusinsläpp i vardagsrummet där en väl tilltagen soffa och ett större matbord ryms. I hörnan står en fin kakelugn (eldningsförbud). Från vardagsrummet kommer du in i sovrummet, vilket även det har en kakelugn (eldningsförbud) stoltserande i hörnan. Köket är väl utrustat med spis med häll och kombinerad kyl/frys. Det vita badrummet med grå klinkergolv, från 2021, har dusch, tvättställ och wc.

Kort fakta

Boarea/biarea
282/39 kvm
Antal rum
8 rum
Tomtarea
2 248 kvm
Pris
10 900 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Rönningevägen 31
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea/biarea
282/39 kvm
Antal rum
8 rum & kök, varav 5 sovrum
Tomtarea
2 248 kvm
Pris
10 900 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
2 plans villa med källarvåning i suterräng
Byggnadsår
1898
Fasad
Träpanel
Stomme
Timmerstomme
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Träbjälklag
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Gjuten betong, betonghålsten
Tak
Tegelpannor och plåt
Grund
Krypgrund träbjälklag. Källare gjutet betonggolvt
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Stor vind med fönster. Förråd/teknikrum Förråd under huset
Övrigt
Träbelagd uteplats i söderläge
Balkong.
Renoverad träfasad och målning utförd 2022
Alla plåtdetaljer på fasaden renoverade 2022, dvs falsad plåt, ränndalarsplåt, gesimsrännor, vattplåtar mm.
Utomhusbelysning & armaturer 2022
Omfattande invändig renovering av ytskikt 2022
Bergvärmepump och varmvattenberedare bytt 2022. (Två borrhål för bergvärmen).
Renoverad putsfasad 2015
Dränering gjord 2008
Yttertaket är omlagt 2006
Stammar är i stort utbytta löpande
El är delvis utbytt löpande på 2000-talet och delvis troligtvis från 60-70 talet
Vinden är tilläggsisolerad
Delar av väggar är tilläggsisolerade
Byggnaden är q-märkt
Fiber indraget
Elbilsladdare

Tomten

2 248 kvm. Trädgårdstomt. I den idylliska trädgården med sin rika växtlighet kan man glädja sig åt både sol och skugga och njuta av alltifrån vårens späda grönska av vårblommor, över sommarens doftande Honungsrosor, Gullregn och Rhododendron, till höstens plommon och knotiga äppelträd. På tomten reser sig även Hasselträd och Tujahäckar.

Driftkostnader

Hushållsel
28 870 kr
Vatten/avlopp
11 931 kr
Renhållning
2 560 kr
Summa
43 361 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-25)
Prestanda
32 kWh/m2/år
Primärtenergital
58 kWh/m2/år
Energiklass
B

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 798 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 806 000 kr
Markvärde
1 992 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 20 st pantbrev om 6 505 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Ledning
Last: Avtalsservitut Ledning, 01-IM7-62/3598.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0128-86/9.1
Planbestämmelser
Detaljplan (1994-09-22) Stadsplan (1979-08-30) Tomtindelning (1973-07-30)
Exteriör Rönningevägen 31
Exteriör
Allrum/innehall mot vardagsrum och matsal Rönningevägen 31
Allrum/innehall mot vardagsrum och matsal
Sjöutsikt från tornrummet i sovrum Rönningevägen 31
Sjöutsikt från tornrummet i sovrum
Höjdfoto Rönningevägen 31
Höjdfoto
Exteriör Rönningevägen 31
Exteriör
Höjdfoto Rönningevägen 31
Höjdfoto
Tornet och trädgårdsvy Rönningevägen 31
Tornet och trädgårdsvy
Entré och uteplats på södersidan Rönningevägen 31
Entré och uteplats på södersidan
Vardagsrum mot matsal Rönningevägen 31
Vardagsrum mot matsal
Detalj på kakelugn i matsalen Rönningevägen 31
Detalj på kakelugn i matsalen
Kök Rönningevägen 31
Kök
Vacker kalkstensskiva i köket Rönningevägen 31
Vacker kalkstensskiva i köket
Kök Rönningevägen 31
Kök
Kök Rönningevägen 31
Kök
Kök Rönningevägen 31
Kök
Detaljer och Smegspis i köket Rönningevägen 31
Detaljer och Smegspis i köket
Kök med dörrar till köksingång och skafferi Rönningevägen 31
Kök med dörrar till köksingång och skafferi
Kök mot allrum och hall Rönningevägen 31
Kök mot allrum och hall
Vardagsrum med burspråk Rönningevägen 31
Vardagsrum med burspråk
Burspråk i vardagsrum Rönningevägen 31
Burspråk i vardagsrum
Burspråk och kakelugn i vardagsrummet Rönningevägen 31
Burspråk och kakelugn i vardagsrummet
Vardagsrum Rönningevägen 31
Vardagsrum
Matsal mot vardagsrum Rönningevägen 31
Matsal mot vardagsrum
Matsal mot vardagsrum Rönningevägen 31
Matsal mot vardagsrum
Del av kakelugn i matsal mot vardagsrum Rönningevägen 31
Del av kakelugn i matsal mot vardagsrum
Matsal mot nybyggt gästrum/tvättavdelning Rönningevägen 31
Matsal mot nybyggt gästrum/tvättavdelning
Antik dörr in till gästrummet Rönningevägen 31
Antik dörr in till gästrummet
Gästrum Rönningevägen 31
Gästrum
Allrum/innehall mot köket Rönningevägen 31
Allrum/innehall mot köket
Vackert tak och detaljer i allrum/innehall Rönningevägen 31
Vackert tak och detaljer i allrum/innehall
Allrum/innehall Rönningevägen 31
Allrum/innehall
Allrum/innehall Rönningevägen 31
Allrum/innehall
Detaljer i allrum/innehall Rönningevägen 31
Detaljer i allrum/innehall
Badrum 1 Rönningevägen 31
Badrum 1
Badrum 1 Rönningevägen 31
Badrum 1
Hall Rönningevägen 31
Hall
Trappa till övre plan Rönningevägen 31
Trappa till övre plan
Hall med balkong på övre plan Rönningevägen 31
Hall med balkong på övre plan
Kakelugn i allrum övre plan Rönningevägen 31
Kakelugn i allrum övre plan
Allrum övre plan Rönningevägen 31
Allrum övre plan
Sovrum med tornrum Rönningevägen 31
Sovrum med tornrum
Sovrum Rönningevägen 31
Sovrum
Sovrum Rönningevägen 31
Sovrum
Badrum 2 Rönningevägen 31
Badrum 2
Höjdfoto Rönningevägen 31
Höjdfoto
Entré och uteplats på södersidan Rönningevägen 31
Entré och uteplats på södersidan
Uteplats och gårdsplan på södersidan Rönningevägen 31
Uteplats och gårdsplan på södersidan
Uteplats på södersidan Rönningevägen 31
Uteplats på södersidan
Balkong och entré Rönningevägen 31
Balkong och entré
Plats i trädgården Rönningevägen 31
Plats i trädgården
Plan trädgårdstomt Rönningevägen 31
Plan trädgårdstomt
Vardagsrum mot sovrum i lägenheten Rönningevägen 31
Vardagsrum mot sovrum i lägenheten
Vardagsrum i lägenheten Rönningevägen 31
Vardagsrum i lägenheten
Kök i lägenheten Rönningevägen 31
Kök i lägenheten
Badrum i lägenheten Rönningevägen 31
Badrum i lägenheten
Fastighetskarta Rönningevägen 31
Fastighetskarta
Planritning
Planritning
Planritning