Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Bondestigen 58

Salem / Bondestigen 58

Trevligt radhus med toppenläge på stor trädgårdstomt

Välkommen till detta väl omhändertagna 1 plansradhus med suterrängvåning beläget i ett mycket eftertraktat område. Stora sociala ytor såväl inne som ute. Solig uteplats i söderläge. Ett helkaklat badrum. Plan trädgårdstomt en bit ifrån bilvägen och den gemensamma parkeringen, vilket gör detta hus barnvänligt och lugnt beläget. Förråd i länga. Som boende i föreningen är du garanterad en p-plats. Populära Brf Salemstaden är Salems kommuns största bostadsrättsförening som erbjuder gott om gräsytor, lekparker samt gång/cykelvägar. Här bor du med närhet till förskola, skola, kommunikationer och all tänkbar närservice du behöver för en välfungerande vardag.

BESKRIVNING
Trevligt 1 plansradhus med suterrängvåning med en trevlig planlösning och härliga sociala ytor på båda planen. Huset präglas av yteffektiva och rymliga rum. De välplanerade sovrummen kan även användas som arbetsrum eller gästrum. Huset disponeras enligt följande;

ENTRÉPLAN;

HALL
Hallen är rymlig med bra avhängningsmöjligheter och plats för extra garderober om ytterligare förvaring önskas. Väggarna är målade och direkt vid entrén ligger klinker på golvet och vidare ligger laminatgolv. Hallen binder samman rummen på detta plan.

KÖK
Praktiskt och rymligt kök. Här finns spishäll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin samt inbyggd ugn. Ett matbord för vardagens måltider med familjen finns framför fönstret som vetter mot husets framsida. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade.

SOVRUM 1
Mittemot köket ligger sovrum 1 med tapetserade väggar och plastmatta.

SOVRUM 2
Ytterligare ett rymligt sovrum med plats för säng och arbetshörna. Fönstret vetter mot den lugna baksidan. Laminatgolv och tapetserade väggar.

ALLRUM / SOVRUM 3
Stort rum som kan användas som allrum eller sovrum Två fönster mot baksidan som släpper in ljus. Plastmatta och tapetserade väggar.

BADRUM
Stort badrum med våtrumsmatta och tapet. Här finns en tvättmaskin, torktumlare, dusch, tvättställ samt WC.

SUTTERÄNGPLAN;

HALL
Vit trapphall som tar dig till husets nedre plan. I hallen på nedre plan ligger det fortsatt laminatgolv och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Det väl tilltagna vardagsrummet är mysigt med tapetserade väggar och parkett på golvet och med ett generöst fönsterparti som släpper in ett fint ljussken. Här ryms både soffgrupp och en extra matplats om så önskas. Från vardagsrummet finns utgången till uteplatsen.

BADRUM
Helkaklat badrum. Här finns dusch, tvättställ och WC.

PANNRUM/FÖRRÅD
Intill badrummet finns ett förråd kombinerat med pannrum.

Kort fakta

Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
6 091 kr/mån
Pris
2 795 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Bondestigen 58
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
6 091 kr/mån. inkl bredband, kabel-TV, sophantering.
Pris
2 795 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansradhus med souterrängvåning
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Förråd i länga

Ekonomi

Pris
2 795 000 kr
Månadsavgift
6 091 kr/mån. inkl bredband, kabel-TV, sophantering
Andel i föreningen
0.31526%
Andel av årsavgift
0.31526%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
364 548 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-21)
Primärtenergital
133 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Träbelagd uteplats på framsidan, gaveln och baksidan.

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Tele2. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 1% = 573 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Exteriör Bondestigen 58
Exteriör
Baksida Bondestigen 58
Baksida
Baksida Bondestigen 58
Baksida
Exteriör Bondestigen 58
Exteriör
Framsida Bondestigen 58
Framsida
Planritning Bondestigen 58
Planritning
Planritning Bondestigen 58
Planritning