Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Söderbyvägen 16

Salem / Söderbyvägen 16

Fantastisk lägenhet med solig uteplats!

Välkommen till denna fantastiska 1:a med generös sovalkov samt mysig uteplats. Här erbjuds en mysig lägenhet med trivsam, öppen planlösning som skapar en härlig atmosfär och här finns bra med förvaringsmöjligheter.
Inbäddad bakom en grönlummig vägg av träd och buskar ligger detta omtyckta område helt skyddad från insyn och med ett perfekt läge, på gränsen mellan Rönninge och Salem. Härifrån är det inte långt till vare sig mysiga promenadstråk, den fina Skönviksparken med intilliggande sjön Flaten eller Rönninge centrum. Bra kommunikationer med pendeltåg, buss samt nära till E4 för den som åker bil. Mycket nära till skolor, förskolor.

PLANLÖSNING:
Äntligen har du chansen att förvärva en optimalt planerad 1:a i toppskick med moderna materialval i en eftertraktad förening. Härlig uteplats med eftermiddagssol. Helkaklat badrum med klinkergolv. Ta tillfället i akt att bo med närhet till Rönninge centrum och med härliga grönområden inpå knuten.

HALL
Välkommen in i den inbjudande hallen som direkt avslöjar den höga standarden som är genomgående för denna charmiga 1:a. Samtliga materialval i bostaden är genomtänkta och du får en hemtrevlig känsla redan när du kliver innanför dörren. Gott om förvaringsmöjligheter i anslutande klädkammare. Hallen binder ihop lägenhetens rum. Väggarna är målade i en fin gråton och på golvet ligger laminat som fortsätter in i lägenheten.

KÖK
Vidare kommer du in i det moderna köket från Ikea. Här finns det gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor som pryds av vita luckor. Vit laminatbänkskiva på den gedigna arbetsbänken som erbjuder bra med plats för matlagning, bakning. Köket erbjuder maskinell utrustning såsom kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt och ugn med mikro. Här finner du utgången till den väl tilltagna och härliga uteplatsen där man gärna njuter av solen.

UTEPLATS
Träbelagd uteplats med eftermiddagssol. Här får du plats med bord och stolar eller en loungegrupp samt växter. Uteplatsen vetter mot den lugna gården med lummig grönska och erbjuder en dörr som fungerar som ytterdörr om man inte vill använda sig av trapphuset.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet är optimalt planerat och har ett stort fönsterparti som släpper in mängder med ljus. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fortsatt laminat. Rummet är lättmöblerat och har en social öppen planlösning mot köket.

SOVALKOV
Vardagsrummet har man delat av och skapat en mysig generös sovalkov med plats för en dubbelsäng.

BADRUM
Till sist finner du det fina badrummet med ljust klinker samt vitt och turkost kakel. Här finner du tvättställ, wc samt duschkabin.

Kort fakta

Boarea
39 kvm
Antal rum
1 rum
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Martina Lyberg
Fastighetsmäklare
070-9988241 martina@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Söderbyvägen 16
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
39 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
2 548 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband, telefoni.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.

Ekonomi

Pris
0 kr
Månadsavgift
2 548 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband, telefoni
Andel i föreningen
1.30528%
Andel av årsavgift
1.30528%
Bostaden är pantsatt
Nej

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-22)
Prestanda
126 kWh/m2/år
Primärtenergital
127 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Årstiden
Org.nummer
769616-3208
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
45 st varav 2 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Basutbud kabel-tv (8 kanaler) och bredband (50 m/b) ingår i månadsavgiften. Varje hushåll kan teckna utökat abonnemang på TV samt bredband och telefoni. http://www.comhem.se
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Tomas Andersson
Telefon
073-8676154
Renoveringar
5-årig underhållsplanen från 2015.
Fasaderna renoverades 2015.
Stammar relinade 2016.
Trapphus + ytterdörrar renoverades 2018.
Parkering
Brf Årstiden har för närvarande 45 parkeringar och 3 gästparkeringar. En parkeringsplats garanteras per lägenhet. Avgift är 2 400 kr/år med tillval för elstolpe +1 800 kr/år, vilket erläggs månadsvis i förskott. Ca 20% av parkeringarna har tillgång till elstolpe.
Övrigt
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Stockholms Stads Brandförsäkringskontor
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salem Årstiden bildades i samband med att fastigheten Salem Årstiden 1 förvärvades 2007. Föreningen består av 3 stycken boningshus med 45 st lägenheter som är fördelade enligt följande: 6 st om 1 rok, 24 st om 3 rok och 15 st 4 rok. Trädgårdsskötsel utförs av medlemmarna genom höst- och vårstädning. Det finns även en väl fungerande trädgårdsgrupp i föreningen. Tvättstugan är placerad på nedre botten i hus nr 16. I tvättstugan finns en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Medlemmarna erbjuds även källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, sophus och lekplats. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salem Årstiden ligger mycket bra placerad på gränsen mellan Rönninge och Salem. Husen ligger högt och soligt i lätt södersluttning med generösa gräsytor och uteplatser. Rönninge Centrum ligger inom gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner resturanger, butiker, service och gym. Det lite större inomhuscentrumet i Salem ligger även det inom promenadavstånd. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar som kan promenera till både sjön Uttran och Flaten. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet, pendeltåg och busshållplats ligger inom promenadavstånd. Busshållplatsen trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen redovisar positivt resultat flera år i rad (se årsredovisning).
Styrelsen har sedan 1 januari 2015 infört konceptet "rättvisa avgifter", vilket förenklat betyder att medlemmarna tar ansvar för nuvarande och framtida kostnader kring renovering och underhåll. Kommande renoveringar i den 5-åriga underhållsplanen påverkar ej månadsavgiften.
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
 Söderbyvägen 16
Exteriör Söderbyvägen 16
Exteriör
Exteriör Söderbyvägen 16
Exteriör
Brf Årstiden Söderbyvägen 16
Brf Årstiden
Planritning