Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Fiskaruddsvägen 37

Rönninge / Fiskaruddsvägen 37

Sekelskiftesdröm med sju fungerande kakelugnar

Varmt välkommen till Villa Bintebo! En sekelskiftesdröm med total bruksarea om ca 264 kvm anno 1903 som varsamt och tidsenligt renoverats. Här bor du i ett äldre villaområde i hjärtat av gamla Rönninge endast några stenkast ifrån populära bad och fiskesjön Uttran. Stora sociala ytor, sju fungerande kakelugnar, fantastisk inglasad punschveranda, vackra gamla trägolv, gamla välbevarade munblåsta fönster, spegeldörrar och generös takhöjd. Den lummiga omgivande trädgården, dit solen når in från tidig morgon till sen kväll, är en grön oas belägen på lugn återvändsgata i hjärtat av gamla Rönninge. Läget är bästa tänkbara intill vacker natur men ändå bara en kort promenad till Rönninges Centrum där du har mycket bra kommunikationer. En nyrenoverad parstuga om ca 32 kvm står på tomten.

Villan byggdes 1903 av doktor Kjellberg som då döpte huset till Villa Löflund. Senare ägare ändrade namn på huset till Bintebo. Sonen i familjen hette Bengt och hembiträdet var sameflicka. På hennes språk hette Bengt Binte, därav namnet Bintebo. De äldre Rönningeborna benämner ofta huset som Örjansgården vilket Agnirörelsen döpte huset till när de tog över huset vid förra seklets mitt. Här ordnades internationella kurser och konferenser för fred och utveckling. Föregående ägare moderniserade byggnaden och återtog namnet Bintebo. Över alla perioder har husets ursprungliga detaljer behållits i allt väsentligt. I de ståtliga sällskapsrummen har många Rönningebor dansat, umgåtts och haft cirklar. Den generösa takhöjden och ljuset som flödar in genom de höga fönsterna ger rymd och luftighet. Inbäddad av en blomsterfylld och spännande trädgård gömmer sig detta smultronställe, där häckar ramar in, fruktträd ger höjd, plättar av gräsmatta skapar öppna ytor och grusade gångar leder runt och inemellan. Här är ett drömställe för både gammal som ung och för både den kreative och livsnjutaren. Solen når in överallt i trädgården och redan från tidiga våren är det gott att sitta invid en solvarm vägg och njuta av livet när det är som bäst. Populära Rönninge är ett trivsamt samhälle med de förnödenheter man behöver för ett bekvämt liv. För ett större utbud kan du härifrån ta pendeltåget till Stockholm City på ca 30 min eller Södertälje C på ca 10 min. Badbrygga och strandpromenad finns i slutet av Bergviksvägen och skogen med naturstigar och Garnuddsreservatets löpslingor utmed sjön ligger strax intill. På gångavstånd finns förskola och skola (F-9).

INTERIÖR
Genom en vitmålad trägrind promenerar du in på en grusad liten uppfart som tar dig fram till den grönmålade gamla dörren med den rundande stentrappan som leder dig direkt in till punschverandan. Idag använder istället ägarna en sidoingång in till huset.

ENTRÉPLAN:

HALL
Välkommen in, här möts du av en ombonad känsla med den knastrande kakelugnen i fokus. Här erbjuds gott om plats för möblering samt för dina ytterkläder i en undanskymd hörna samt i flera garderober. Det stora rummet är nyligen totalrenoverat med nytt innertak, infälld el, det gamla originalträgolvet har slipats och väggar har fått tidsenliga stuckaturer och lister som pryds av Sandberg, Wilma tapet. Under trappan finns även ett litet förrådsutrymme.

KÖK
Från hallen kommer du vidare in i det rymliga och vackert platsbyggda köket från Järfälla kök. Även här nytt tak och nya väggar som målats och delvis tapetserats med William Morris, Pimpernel Bayleaf/Manilla, infälld el. Tidsenliga stuckaturer och lister, nytt massivt furugolv med vattenburen golvvärme. Köket har vackra marmorskivor och är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt och inbyggd ugn. Framför den sprakande kakelugnen slår man sig gärna ner vid middagsbordet där ljuset fullkomligt flödar in från de spröjsade fönsterna i den vinterbonande glasverandan. Här intar sig känslan av sommarveranda, fast inomhus, och ger stor plats för rekreation. Öppnar du upp de vackra pardörrarna kommer du ut på den grusade framsidan.

SÄLLSKAPSRUM
I anslutning till köket ligger ett rum med en vacker porslinskakelugn som idag används som sällskapsrum. Nytt tak och nya väggar, infälld el, tidsenliga stuckaturer och lister, Slipat furugolv. Tapet från William Morris, Pure Honeysuckle & Tulip Grey Blue.

SOVRUM 1
Ytterligare ett sovrum ligger intill köket. Även här pryds golvet av gamla träplankor som är nyslipade och väggarna är nytapetserade med Josef Frank, Eldblomman. Kakelugnen bidrar till charmen. Nytt innertak, infälld el, tidsenliga stuckaturer och lister.

KONTOR/BIBLIOTEK
Sovrum vilket idag används som kontor. Väggarna är målade och på golvet ligger ekparkett. En praktfull och värmande kakelugn stoltserar i hörnet.

GÄST WC
Toalett med väggar klädda med ljust kakel och på golvet ligger våtrumsmatta.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är rymlig och har en groventré. På golvet ligger en våtrumsmatta. Här finner du också en bastu.

ÖVRE PLAN:

HALL/ALLRUM
Från hallen leder dig en gedigen bred trappa upp till det fantastiska övre planet där en stor hall/allrum möter dig. På golvet ligger gammalt fint trägolv och väggarna har gulmönstrade tapeter. Här sitter du tillbakalutad och njuter av lugnet och harmonin som breder ut sig. Detta är ett rum väl anpassat för en ostörd läshörna. En stor klädkammare/linneskåp finns här.

ALLRUM
Praktfulla pardörrar öppnas upp till det magnifika sällskapsrummet. De många och höga fönstren som inramar rummet likt ett burspråk, med vidunderlig utsikt och fri vy över trädtoppar och himmel, i kombination med den väl tilltagna takhöjden gör detta rogivande rum extremt ljust och luftigt. Helt underbart! Dessutom smyckas rummet av en ståtlig porslinskakelugn. Golvet pryds även här av gammalt trägolv och väggarna har fått en varm rogivande ton.

FYRA SOVRUM
Fyra rymliga sovrum med mestadels gammalt trägolv samt kattvindar. Ett av rummen har tapetserats med barnrumstapet med luftballonger, handgjord, specialanpassad.

BADRUM
Nyrenoverat och helkaklat badrum 2021/2022 med värmeslingor. Badrummet är utrustat med badkar, wc och handfat. En dörr tar dig ut till en liten balkong och från de smårutiga fönstren kommer mycket ljus.

KÄLLARPLANET:
På källarplanet finner du ett pannrum samt ett mysigt stenvalv där drömmen om vinkällare kan förverkligas.

VINDEN:
Vinden är mysig med prång och två små sommarrum.

UTHUSET/PARSTUGAN:
Detta lilla gulliga hus, om ca 35 kvm, har föregående ägare i huvudsak slutfört renovering av under 2017/2018. Innerväggarna är klädda med pärlspont i furu. På golvet ligger furuplank. Innertaket är delvis nytt och på vinden ligger ny isolering. När vintermörkret sakta smyger på och temperaturen kryper neråt så är den sprakande öppna spisen en rogivande mysfaktor och värmekälla. Även en gammal tillhörande vedspis väntar på att en ny ägare ska koppla in.

Kort fakta

Boarea/biarea
232/32 kvm
Antal rum
9 rum
Tomtarea
1 959 kvm
Upplåtelseform
Friköpt

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Fiskaruddsvägen 37
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea/biarea
232/32 kvm
Antal rum
9 rum & kök, varav 7 sovrum
Tomtarea
1 959 kvm
Pris
11 750 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
1903 (tillbyggt 1930-tal samt ombyggt 2017)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trästommar/plankstommar
Fönster
1+1-glasfönster och 2-glasfönster
Bjälklag
Träbjälklag
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Natursten och gjuten betong
Tak
Plåt
Grund
Krypgrund och källare
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Nyrenoverad parstuga om ca 35 kvm, med två skorstenar och med nylagt plåttak (2010) ramar in tomten. Redskapsbod/Kallförråd. Flera vedskjul/vedstaplar med plåttak. Jordkällare.
Övrigt
Flera möjliga uteplatser samt balkong.

- Renoverad fasad och målning utförd 2019
- Totalrenoverat badrum 2021-2022
- Utomhusbelysning & armaturer 2020
- Omfattande invändig renovering av ytskikt 2019-2021
- Bergvärme från 2004
- Yttertaket är från ca 1970-talet, renoverades i sin helhet 2014
- All el utom ledningar i stålrör för takbelysningen i vind och källare utbytt mellan 1984-2014
- Stammar bytta
- Samtliga 7 kakelugnar provtryckta hösten 2017 med godkänt resultat
- Huset är q-märkt
- Fiber indraget

Tomten

1 959 kvm. Trädgårdstomt. I den idylliska trädgården med sin rika växtlighet kan man glädja sig åt både sol och skugga och njuta av alltifrån vårens späda grönska av vårblommor med Blåsippor, Vitsippor och Liljekonvaljer, över sommarens doftande Rosor, Syrén, Gullregn, Iris, Lavendel, Hagtorn och goda vinbär, till höstens Krikon och knotiga äppelträd. På tomten reser sig även ståtliga lindar vid entrén, vackra ask- och bokträd, hängpilar och granhäckar.

Driftkostnader

Hushållsel
25 000 kr
Vatten/avlopp
2 500 kr
Renhållning
2 000 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
29 500 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2018-02-26)
Prestanda
50 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 508 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1938
Byggnadsvärde
1 589 000 kr
Markvärde
1 919 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 6 st pantbrev om 6 651 250 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Detaljplan
Exteriör Fiskaruddsvägen 37
Exteriör
Exteriör Fiskaruddsvägen 37
Exteriör
Glasverandan Fiskaruddsvägen 37
Glasverandan
Kök Fiskaruddsvägen 37
Kök
Kök Fiskaruddsvägen 37
Kök
Kakelugn i kök Fiskaruddsvägen 37
Kakelugn i kök
Kök Fiskaruddsvägen 37
Kök
Glasverandan Fiskaruddsvägen 37
Glasverandan
Allrum Fiskaruddsvägen 37
Allrum
Allrum Fiskaruddsvägen 37
Allrum
Kakelugn i allrummet Fiskaruddsvägen 37
Kakelugn i allrummet
Barnrum Fiskaruddsvägen 37
Barnrum
Vardagsrum övre plan Fiskaruddsvägen 37
Vardagsrum övre plan
Exteriör Fiskaruddsvägen 37
Exteriör
Exteriör Fiskaruddsvägen 37
Exteriör
Exteriör Fiskaruddsvägen 37
Exteriör
Exteriör Fiskaruddsvägen 37
Exteriör
Sommarbild Fiskaruddsvägen 37
Sommarbild
Uthus Fiskaruddsvägen 37
Uthus
Sommarbild Fiskaruddsvägen 37
Sommarbild
Planritning
Planritning