Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Skogvaktarstigen 17

Salem / Skogvaktarstigen 17

Toppenfint 1-plans gavelradhus med insynsskyddat läge och uteplats i söder

Varmt välkommen till detta absolut toppenfina 1-plans gavelradhus på en tomt högt belägen utan insyn med två härliga uteplatser som fångar solen från morgon till kväll. Planlösningen är ypperlig med sina stora sociala ytor och tre rymliga sovrum. Bostaden är stilrent renoverad med ljusa och moderna materialval. Inom området har du bilfria gång- och cykelvägar, lekplats och gröna omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Läget för de boende på Skogvaktarstigen måste ses som brilliant. Endast några minuter bort per fot ligger skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall, ishall och fotbollsplan. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an.

BESKRIVNING;
Välplanerat 1-plansradhus med optimal planlösning. Bostaden präglas av generösa lättmöblerade rum och ett härligt ljusinsläpp. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Den väl tilltagna hallen hälsar dig välkommen med vitmålade väggar och ett fint ekparkettgolv. Här finns gott om plats för ytterkläder och bra möbleringsmöjligheter. I anslutning till hallen ligger en generös klädkammare.

KÖK
Direkt till höger finner du det trivsamma Ikea köket, ca 2018, med ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns det gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor som pryds av vita släta luckor. Över arbetsbänkarna i mörkgrå laminat sitter svartgrå mosaik. Stora fönster ger ljus åt köket som upplevs rymligt och vid matplatsen ryms många personer kring middagsbordet. Här finns induktionshäll, spisfläkt, kyl 2018, frys 2018, ugn och mikro i högskåp och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet är generöst tilltaget och lättmöblerat. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade. Ett stort fönsterparti skapar rymd och ger ett underbart ljusflöde genom hela rummet. Här finns även utgången till den träbelagda uteplatsen.

UTEPLATS
Stor träbelagd uteplats längst med hela husets baksida i söderläge. Här erbjuds plats för en väl tilltagen matgrupp, loungemöbel och solstolar. Läget är optimalt, helt skyddat från insyn.

SOVRUM 1
Det första sovrummet ligger direkt till vänster i hallen med fönster ut mot framsidan. Detta rum har vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

SOVRUM 2
Vidare finner du det största sovrummet också med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Även här har du en utgång till den träbelagda uteplatsen på baksidan.

SOVRUM 3
Nästa sovrum har vitmålade väggar, ekparkett på golvet och fönster mot husets baksida.

BADRUM
Det mycket fina och renoverade badrummet, från 2021, har ljust klinker på golvet med elslingor samt vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin 2021 och torktumlare 2021 samt en arbetsbänk. Här finns även dusch med glasdörrar, tvättställ med vit lådkommod, wc och handdukstork.

GÄST-WC
En liten toalett finns för dina gäster. På golvet ligger ljust klinker och väggarna är klädda med ljust kakel. Här finns tvättställ med vit kommod och wc.

KLÄDKAMMARE
Till sist finner du den stora praktiska klädkammaren som ligger i anslutning till hallen.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Träbelagd uteplats på baksida i söderläge.
Fönster från 2018.
Kallförråd i länga.
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.

Kort fakta

Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 896 kr/mån
Pris
2 850 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Skogvaktarstigen 17
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 896 kr/mån. inkl internet och kabel-tv via Tele2.
Pris
2 850 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansradhus
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Pris
2 850 000 kr
Månadsavgift
5 896 kr/mån. inkl internet och kabel-tv via Tele2
Andel i föreningen
0.274244%
Andel av årsavgift
0.27508%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
317 765 kr

Driftkostnader

Uppvärmning
10 800 kr
Hushållsel
6 000 kr
Vatten/avlopp
5 628 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
22 428 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-21)
Prestanda
131 kWh/m2/år
Primärtenergital
134 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Tele2. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften. Snabbare internetanslutning samt större TV-paket kan tecknas till rabatterat pris hos Tele2.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Bostadsrättshavaren tecknar eget avtal för fjärrvärme och el. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 1% = 573 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Framsida med uteplats Skogvaktarstigen 17
Framsida med uteplats
Baksida med stor uteplats Skogvaktarstigen 17
Baksida med stor uteplats
Uteplats med utsikt Skogvaktarstigen 17
Uteplats med utsikt
Kök Skogvaktarstigen 17
Kök
Kök Skogvaktarstigen 17
Kök
Kök Skogvaktarstigen 17
Kök
Kök Skogvaktarstigen 17
Kök
Kök Skogvaktarstigen 17
Kök
Kök Skogvaktarstigen 17
Kök
Vardagsrum Skogvaktarstigen 17
Vardagsrum
Vardagsrum Skogvaktarstigen 17
Vardagsrum
Vardagsrum Skogvaktarstigen 17
Vardagsrum
Vardagsrum Skogvaktarstigen 17
Vardagsrum
Sovrum 3 Skogvaktarstigen 17
Sovrum 3
Sovrum 3 Skogvaktarstigen 17
Sovrum 3
Sovrum 1 Skogvaktarstigen 17
Sovrum 1
Sovrum 2 Skogvaktarstigen 17
Sovrum 2
Hall Skogvaktarstigen 17
Hall
Badrum Skogvaktarstigen 17
Badrum
Badrum Skogvaktarstigen 17
Badrum
Badrum Skogvaktarstigen 17
Badrum
Gästtoalett Skogvaktarstigen 17
Gästtoalett
Framsida med uteplats Skogvaktarstigen 17
Framsida med uteplats
Uteplats på baksida Skogvaktarstigen 17
Uteplats på baksida
Utsikt från uteplats på baksida i söder Skogvaktarstigen 17
Utsikt från uteplats på baksida i söder
Planritning