Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Söderbyvägen 14

Salem / Söderbyvägen 14

Välplanerad 4:a med insynsskyddat läge och stor balkong i söder

Välkommen till detta mycket attraktiva område som ligger inbäddat bakom en grönlummig vägg av träd och buskar helt skyddad från insyn och med ett perfekt läge, på gränsen mellan Rönninge och Salem. Nu har du chansen att förvärva en ombyggd 3:a, som nu disponeras som en 4:a, högst upp i huset med ett ostört läge. Stor inglasad balkong i söder med utsikt mot trädtoppar och föreningens lummiga och plana gräsytor. Modern och stilren lägenhet med ljusa färger och fina golv. Fönster i två väderstreck och stora sociala ytor med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Helkaklat badrum med golvvärme. Källarförråd. Härifrån är det inte långt till vare sig mysiga promenadstråk, den fina Skönviksparken med intilliggande sjön Flaten eller Rönninges lilla centrum där du bl a kan köpa färskt bröd på Kaffestugan eller lite fredagsgott på Delikatessen. Bra kommunikationer i form av buss och pendeltåg. Mycket trevlig och välskött förening.

PLANLÖSNING:
Varmt välkommen till denna toppenfina och rymliga 4:a med stor balkong och perfekt läge nära Rönninge C med buss och pendeltåg. Här bjuds på genomgående fina ytskikt samt tre väl tilltagna sovrum. Lägenheten är ljus och luftig med fönster i två väderstreck. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Stig in och njut av denna fina bostad som har allt ni behöver. Hallen är rymlig och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i den intilliggande klädkammaren. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

KÖK
Vidare kommer du till kök och vardagsrum som har öppen planlösning. Här ger ytorna gott om plats för dina vänner på besök. I den fullutrustade köksdelen blir matlagningen ett nöje och matplatsen rymmer gott om plats för middagsgäster. Vitlackade luckor och ovanför arbetsbänkarna sitter vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis med häll, ugn (defekt varmluft), spisfläkt och diskmaskin. På golvet ligger ekparkett och väggarna är fortsatt vitmålade.

VARDAGSRUM
Det lättmöblerade och rymliga vardagsrummet har även det vitmålade väggar med två fondväggar. Här ryms soffgrupp och mediamöbel. I vardagsrummet har man satt upp en vägg som bildar ett tredje sovrum.

SOVRUM 1
I bostaden finner du tre generösa sovrum. Det första sovrummet har laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns en skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Master bedroom är väl tilltaget med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring i en stor garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger laminat. Här finner du utgången till bostadens balkong.

INGLASAD BALKONG
Stor balkong i härligt söderläge med fantastiskt fin utsikt över trädtoppar och föreningens gröna gräsmattor. Här får du plats med en härlig loungegrupp där du kan njuta av solen strålar större delen av dagen.

SOVRUM 3
Ljust sovrum med plats för säng och en arbetshörna. Här finns fyra fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. På golvet ligger laminat och väggarna är gråmålade med en fondtapet.

BADRUM
Praktiskt badrum med dusch, wc, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. På väggarna sitter vitt kakel och på golvet ligger ljus klinker med elslingor.

GÄST-WC
Till sist har du en liten gästtoalett med plastmatta på golvet och vitmålad vävtapet. Här finns wc och tvättställ.
VIKTIG INFORMATION med anledning av coronaviruset Covid-19

Då vi på Pia Andersson Fastighetsbyrå värnar om våra kunder och medarbetare och då vi vill minska risken för smittspridning vidtar vi flera åtgärder rörande våra arbetsrutiner och önskar att vi tillsammans hjälps åt för att förhindra smittspridning.

Vi håller bokade visningar för att kunna begränsa antalet samtidiga visningskunder så det inte blir för trångt. Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål. Vi välkomnar dig på visningar och möten utan att ta i hand. Vi tillhandahåller engångshandskar samt handsprit på visningar.

Vi önskar att spekulanter, säljare och köpare som har några symptom eller om du har varit i kontakt med någon som har symptom, avstår ifrån visning eller andra möten. Detsamma gäller självklart för alla medarbetare på Pia Andersson Fastighetsbyrå. Det finns många alternativ för visningar, privata eller digitala, och de flesta andra möten går att genomföra digitalt. Hör av dig så hittar vi en lösning som känns trygg för dig.

Kort fakta

Boarea
81 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 406 kr/mån
Pris
2 495 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Söderbyvägen 14
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
81 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 406 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband, telefoni.
Pris
2 495 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.

Ekonomi

Pris
2 495 000 kr
Månadsavgift
4 406 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband, telefoni
Andel i föreningen
2.34%
Bostaden är pantsatt
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2009-11-10)
Prestanda
161 kWh/m2/år

Uteplats

Inglasad balkong högst upp i huset utan insyn och med sol större delen av dagen.

Förening

Namn
Brf Årstiden
Org.nummer
769616-3208
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
45 st varav 2 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Basutbud kabel-tv (8 kanaler) och bredband (50 m/b) ingår i månadsavgiften. Varje hushåll kan teckna utökat abonnemang på TV samt bredband och telefoni. http://www.comhem.se
Överlåtelseavgift
1183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Tomas Andersson
Telefon
073-8676154
Renoveringar
5-årig underhållsplanen från 2015.
Fasaderna renoverades 2015.
Stammar relinade 2016.
Trapphus + ytterdörrar renoverades 2018.
Parkering
Brf Årstiden har för närvarande 45 parkeringar och 3 gästparkeringar. En parkeringsplats garanteras per lägenhet. Avgift är 2 400 kr/år med tillval för elstolpe +1 800 kr/år, vilket erläggs månadsvis i förskott. Ca 20% av parkeringarna har tillgång till elstolpe.
Övrigt
Conzignus Hem och Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Stockholms Stads Brandförsäkringskontor
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salem Årstiden bildades i samband med att fastigheten Salem Årstiden 1 förvärvades 2007. Föreningen består av 3 stycken boningshus med 45 st lägenheter som är fördelade enligt följande: 6 st om 1 rok, 24 st om 3 rok och 15 st 4 rok. Trädgårdsskötsel utförs av medlemmarna genom höst- och vårstädning. Det finns även en väl fungerande trädgårdsgrupp i föreningen. Tvättstugan är placerad på nedre botten i hus nr 16. I tvättstugan finns en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Medlemmarna erbjuds även källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, sophus och lekplats. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2020 = 47.300 kr x 2,5% = 1182,5 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2020 = 47.300 kr x 1% = 473 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salem Årstiden ligger mycket bra placerad på gränsen mellan Rönninge och Salem. Husen ligger högt och soligt i lätt södersluttning med generösa gräsytor och uteplatser. Rönninge Centrum ligger inom gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner resturanger, butiker, service och gym. Det lite större inomhuscentrumet i Salem ligger även det inom promenadavstånd. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar som kan promenera till både sjön Uttran och Flaten. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet, pendeltåg och busshållplats ligger inom promenadavstånd. Busshållplatsen trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen redovisar positivt resultat flera år i rad (se årsredovisning).
Styrelsen har sedan 1 januari 2015 infört konceptet "rättvisa avgifter", vilket förenklat betyder att medlemmarna tar ansvar för nuvarande och framtida kostnader kring renovering och underhåll. Kommande renoveringar i den 5-åriga underhållsplanen påverkar ej månadsavgiften.
Balkong Söderbyvägen 14
Balkong
Inglasad balkong Söderbyvägen 14
Inglasad balkong
Kök Söderbyvägen 14
Kök
Kök och vardagsrum Söderbyvägen 14
Kök och vardagsrum
Matplats och vardagsrum Söderbyvägen 14
Matplats och vardagsrum
Vardagsrum Söderbyvägen 14
Vardagsrum
Sovrum 2 Söderbyvägen 14
Sovrum 2
Sovrum 1 Söderbyvägen 14
Sovrum 1
Sovrum 3 Söderbyvägen 14
Sovrum 3
Utsikt från sovrum 3 Söderbyvägen 14
Utsikt från sovrum 3
Badrum Söderbyvägen 14
Badrum
Gäst-wc Söderbyvägen 14
Gäst-wc
Innerhall Söderbyvägen 14
Innerhall
Innerhall Söderbyvägen 14
Innerhall
Hall Söderbyvägen 14
Hall
Exteriör Söderbyvägen 14
Exteriör
Exteriör Söderbyvägen 14
Exteriör
Planritning