Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter

Pia AnderssonFastighetsmäklare/partner

Växel: 08-532 50166 Direkt/SMS: 070-4206301 pia@pianfa.com

Pia har arbetat som fastighetsmäklare sedan 1997 och förmedlat otaliga villor, bostadsrätter, radhus, kedjehus, tomter och fritidshus i Salem och Botkyrka med omnejd.

Hon hade länge en dröm att få driva ett mäklarkontor i egen regi på ett mer personligt och genuint sätt. År 2002 tog hon steget och grundade Pia Andersson Fastighetsbyrå som hon idag driver som ett familjeföretag tillsammans med sin man och sina barn.

Hur är det att arbeta tillsammans med familjen?

Att ha fått möjlighet att forma och bygga upp familjeföretaget från grunden till vad det är idag har varit fantastiskt roligt. Det har gjorts med en genuinitet och ett långsiktigt affärstänk som bara kan återfinnas i ett familjeföretag. Jag känner ett stort engagemang och tacksamhet att få fortsätta förvalta mitt företag ihop med min familj.

Hur är det att bo där du jobbar?

Som tredje generationen Rönningebo har Salems kommun alltid varit min fasta punkt och att både bo och arbeta här är en stor fördel; jag lever mitt i allt som händer på orten, känner dess karaktär, kultur och smultronställen. Alla mina år i Salems kommun, först som barn och så småningom som förälder och mäklare har gett mig ett stort kontaktnät och stenkoll på den lokala bostadsmarknaden. Det ger mig en erfarenhet och kunskap som jag och mina kunder kan dra nytta av i varje enskild affär. Jag kan varje vrå av min kommun – och jag älskar den. Men även om Salems kommun har varit och är där jag mestadels arbetar har jag genom åren förmedlat många bostäder i hela södra Stockholm och har därför glädjen att ofta följa mina kunder.

Vad är det bästa med att vara fastighetsmäklare?

Jag värnar om och är otroligt stolt över mitt yrke och tycker att jag har världens roligaste jobb, bland annat för att det innebär så många spännande möten med både människor och hus – som båda har sin egen historia. Även mitt genuina intresse för bostäder, material, arkitektur och inredning kommer ofta väl till hands i arbetet. Ibland kan det vara genom att påtala hur man kan ändra planlösning på ett smidigt sätt, andra gånger kan det röra sig om handfasta tips på hur man med enkla medel höjer värdet på sin bostad. Det är fortfarande med lika stor glädje och entusiasm som jag tar mig an mitt arbete och jag är oerhört tacksam att ha haft förmånen att träffa och hjälpa alla dessa fantastiska personer genom åren, vilket har gett mig så mycket.

"Har anlitat mäklare i Salem/Rönninge tidigare och vet att det kan vara stor skillnad. Pia Andersson var proffessionell rakt igenom från första mötet till budgivning. Lyhörd, engagerad och väldigt mån om att allt skulle kännas bra för oss. Försäljningspriset blev också högre än vad vi räknat med vilket var ett plus såklart. Mycket nöjd över att ha anlitat Pia Andersson, hela processen kändes mycket trygg och säker."
/Karin, Lingonstigen