Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Sjöviksvägen 26A

Rönninge / Sjöviksvägen 26A

Fantastisk sekelskifteshus med pool intill sjön Flaten

På en solig trädgårdstomt med pool och fantastisk utsikt över sjön Flaten samt dessutom nära beläget Rönninge Centrum ligger detta vackra och anrika tornhus, om totalt ca 331 kvm, som skriver sin historia från 1903. "Sundsborg", som huset kallas, var från början ett vilohem och pensionat innan det blev privatbostad. Ett gediget och mycket älskat stenhus som nu skall möta nya livsnjutare. Detta är ett sällsynt tillfälle att tillträda ett unikt boende som uppfyller många av de egenskaper som ställs på läge och hus. Den insynsskyddade tomten bjuder på lummig grönska, och plana gräsytor sträcker ut sig i solen och välkomnar med öppna armar. Huset har genom åren moderniserats genom omfattande renoveringar. Utöver husets fina skick måste självfallet det unika läget vid vattnet framhävas. Stora terrasser och uteplatser erbjuder inte bara den magnifika utsikten utan ger även maximalt utbyte av solen – oberoende av årstid. Det är gott att ha lata dagar i vilstolen här i avskildhet och när andan faller på ta ett dopp i den turkosblå egna swimmingpoolen. Att i skymningen tända ljusen och grilla köttbiten för att sedan bänka sig runt dukat bord med utsikt över sjö och pool gör kvällen nästan magisk och är få förunnat i stadsmiljö. På vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskorna eller skidorna för en tur på den plogade sjön. Huset ligger på en attraktiv återvändsgata i hjärtat av Rönninge, vilket är ett trivsamt samhälle med de förnödenheter man behöver för ett bekvämt liv oavsett fas i livet. Här finns matbutik, bageri/kaffestuga, restauranger, delikatessbutik, skomakare med mera på gångavstånd. För ett större utbud kan du på några minuters promenad ta pendeltåget till Stockholm City eller Södertälje.

BESKRIVNING
En stenbelagd gång tar dig till framsidans välkomnande entré med en trevlig veranda. Huset är oerhört socialt med stora öppna ytor på entréplan samt sovrumsdelen på övre plan. Huset disponeras enligt följande;

ENTRÉPLAN:

HALL
Välkommen in i hallen där känslan som möter dig är varm och själfull. Stilfull tapet pryder väggar och på golvet ligger ekparkett. Högt i tak samt vackra snickerier och dörrar genomsyrar detta plan. Klädkammare erbjuder förvaring av ytterkläder. Här finns den stora vackra trappan som försöker locka dig direkt till det andra planet.

MATSAL
Huset erbjuder imponerande generösa sociala ytor som innefattar den stora matsalen. Stora fönster ger
ett härligt ljusinsläpp som fyller rummet med södersol samt bjuder på en fantastisk utsikt över sjön. Här inne dukar man fram middagen under de kallare månaderna när man inte vill sitta ute på terrassen. Ett underbart rum där många gäster får plats runt matbordet. Här är väggarna målade i en varm ljus ton på vävtapeten och på golvet ligger ekparkett. Taket pryds av en fin takrosett. Härifrån öppnar du upp altandörren och kommer direkt ut till terrassen.

TERRASS
Den underbara terrassen är ett sommarvardagsrum på trädgårdens soligaste plats med fantastisk sjöutsikt och som lätt blir den plats där man tillbringar större delen av sin tid. Den motordrivna markisen kan enkelt fällas ut för den som vill ha skugga. Trappan tar dig ner till det skyddade poolområdet.

BIBLIOTEK
I fil med matsalen har du öppet in till biblioteket. Ett ljust och vackert rum med utsikt över sjön. Här fortsätter ekparkett på golvet och väggarna har ljusmålad väv.

VINTERBONAD VERANDA
Matsalen leder dig även in till den vinterbonade glasverandan där ljuset fullständigt flödar in genom alla fönster. Ljuvlig plats för lugn och ro. Soliga dagar ger den motordrivna markisen skön skugga. Väggarna är klädda med ljusmålad väv och på golvet ligger ekparkett.

TV-RUM
Från matsalen är det inte många steg in till myset i soffan i tv-rum där det finns plats för tv och soffgrupp. Här blir säkert ett favoritrum att tillbringa sena kvällar i. De ljusa väggarna har målad väv och på golvet ligger ekparkett.

KÖK
Det lantliga köket är välplanerat och vackert. Mycket förvaringsmöjligheter i skåp som pryds av vita luckor samt rejäla bänkytor av svartgrå granit med vitt falsat kakel över. Väggarna är klädda med en ljuvlig tapet och på golvet ligger ljust klinker som värms upp av vattenburen golvvärme. Ett väl tilltaget matbord får plats framför fönstret. Induktionshäll, inbyggnadsugn, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin.

KÖKSENTRÉ
Från köket finns en genväg ut på gården. Denna entré används oftast av ägarna idag. Det är en mindre hall där det finns gott om plats för dina ytterkläder. Väggarna är ljusmålade och på golvet ligger terrakottafärgad klinker som värms upp av elslingor.

GÄSTTOALETT
En fin liten gästtoalett med vitt marmorerat kakel och klinker i tidstypisk sekelskiftesstil. Tvättställ och WC.

ÖVRE PLAN:
Ett vitmålat trapphus med en gammal vacker trätrappa leder dig upp till övre planet där du nås av en vitmålad mindre hall med ekparkett på golvet.

BADRUM 1
Direkt från hallen möts du av ett fint badrum med helkaklade vita väggar med inslag av ljusblått samt matchande ljusblått klinkergolv som värms upp av elslingor. Bubbelbadkar, tvättställ med vit kommod, WC, handdukstork samt ett vädringsfönster.

INNERHALL
Vidare kommer du in till innehallen som pryds av en vacker jugend tapet på väggarna och ekparkett på golvet.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är ett mindre sovrum, vilket idag används till kontor och som ansluter direkt till badrum och tvättstuga. Väggarna här är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

BADRUM 2/TVÄTTSTUGA
Ljust och fint badrum där väggarna är klädda med vitt kakel och på golvet ligger blått klinker som värms upp av elslingor. Dusch, tvättsställ med björkkommod, WC och handdukstork. I en egen del av badrummet finns den praktiska tvättavdelningen där det finns tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp.

SOVRUM 2
Ett stort vilsamt sovrum med ekparkett på golvet samt vitmålade väggar. Sjöutsikten är slående, vilket gör att man gärna dröjer sig kvar vid fönstret en stund. Härifrån kommer du ut till terrassen.

TERRASS
Stor terrass i söderläge där utsikten över den glittrande sjön och den vackra solnedgången är svårslagen. Här erbjuds plats för en stor loungegrupp.

SOVRUM 3
Vidare kommer du in till nästa sovrum, även här med utsikt över sjön samt utgång till terrassen. Ljusmålade väggar och ekparkett på golvet. Härifrån kommer du ut till terrassen.

SOVRUM 4
Sista sovrummet på detta plan har ljusmålade väggar, ekparkett på golvet samt underbar utsikt över sjön.

INREDD VINDSVÅNING
Här möts du av en stor praktisk hall som erbjuder mycket gott om förvaringsmöjligheter i ett par klädkammare.

SOVRUM 5
Rogivande litet sovrum med utsikt över sjön. Perfekt rum för en liten ateljé. Väggarna är ljusmålade och på golvet ligger ekparkett.

SOUTTERRÄNGPLAN
Med en egen ingång direkt från poolområdet kommer du in till ett härligt relaxrum med bastu och dusch.
Ytterligare en ingång tar dig in till pannrummet med stort maskinrum för poolteknik samt stort ett förråd som även är idealiskt som vinkällare! Dessa rum är uppvärmda.
Stenbelagd uteplats i söderläge
Pool 4 x 8 meter, liner från 2018, sandfilter från 2020, ny poolpump
Garage
Växthus
Flaggstång
Fiber
Larm

Kort fakta

Boarea/biarea
261/70 kvm
Antal rum
10 rum
Tomtarea
1 203 kvm
Pris
9 950 000 kr

Visning

Tis 18/6 kl 18:30–19:00 Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Sjöviksvägen 26A
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea/biarea
261/70 kvm
Antal rum
10 rum & kök, varav 5–6 sovrum
Tomtarea
1 203 kvm
Pris
9 950 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1,5 planshus med inredd vind och souterrängplan
Byggnadsår
1903
Fasad
Puts
Stomme
Tegel (dubbel skalmur)
Fönster
3-glas energiglasfönster och äldre 2-glas kopplade
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark och en del outgrävd
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Garagebyggnad som kan användas som förråd. Växthus.

Tomten

1 203 kvm. Trädgårdstomt. Tomten är insynsskyddad och har nästan ett eget mikroklimat. Den är omgärdat av vackra höga helårsgröna thujor. Här finns vackra fläderträd i den omgivande häcken. Dessa kan man skörda blommor till fläderbärssaft av varje år. Äppelträd som ger riktigt skörd till äppelmos, päronträd och ett vackert körsbärsträd som ger fantastikst söta körsbär. Plommonträd. Vackra blombuskar såsom spirea, forsythia, magnolia, lavendel, vinrankor, rosor så det blommar hela sommaren, japansk rosa träd, syrener, syrenbuddleja. Vacker syrenhäck i lila och vitt runt poolen.
I växthuset odlas idag diverse tomater och grönsaker. Hela trädgården är en lugn oas och helt utan insyn, nylagd gräsmatta 2009.

Driftkostnader

Hushållsel
40 000 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
47 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-20)
Prestanda
51 kWh/m2/år
Primärtenergital
91 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 599 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
3 798 000 kr
Markvärde
2 801 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 1 910 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Samfällighet: Salem Rönninge FS:17
Förmån: Officialservitut Gångväg, 0128-86/5.1
Förmån: Officialservitut Va, 0128-86/5.2
Last: Officialservitut Gångväg, 0128-86/5.1
Last: Officialservitut Utrymme, 0128-87/2.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 0128-87/2.3
Last: Officialservitut Väg, 0128-86/5.4
Planbestämmelser
Tomtindelning (1986-06-09) Stadsplan (1979-08-30)
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Kök mot matsal Sjöviksvägen 26A
Kök mot matsal
Kök Sjöviksvägen 26A
Kök
Kök Sjöviksvägen 26A
Kök
Kök Sjöviksvägen 26A
Kök
Kök Sjöviksvägen 26A
Kök
Kök mot entré Sjöviksvägen 26A
Kök mot entré
Entré och hall Sjöviksvägen 26A
Entré och hall
Matsal med utgång till altan Sjöviksvägen 26A
Matsal med utgång till altan
Matsal med utgång till altan Sjöviksvägen 26A
Matsal med utgång till altan
Matsal med utgång till altan Sjöviksvägen 26A
Matsal med utgång till altan
Matsal med utgång till altan Sjöviksvägen 26A
Matsal med utgång till altan
Matsal mot bibliotek Sjöviksvägen 26A
Matsal mot bibliotek
Matsal mot bibliotek Sjöviksvägen 26A
Matsal mot bibliotek
Bibliotek mot matsal Sjöviksvägen 26A
Bibliotek mot matsal
Utsikt från bibliotek och utgång till altan från matsal Sjöviksvägen 26A
Utsikt från bibliotek och utgång till altan från matsal
Matsal mot kök Sjöviksvägen 26A
Matsal mot kök
Matsal mot vinterbonad veranda Sjöviksvägen 26A
Matsal mot vinterbonad veranda
Vinterbonad veranda Sjöviksvägen 26A
Vinterbonad veranda
Vinterbonad veranda Sjöviksvägen 26A
Vinterbonad veranda
Vinterbonad veranda med sjöutsikt Sjöviksvägen 26A
Vinterbonad veranda med sjöutsikt
Vinterbonad veranda med sjöutsikt Sjöviksvägen 26A
Vinterbonad veranda med sjöutsikt
Tv-rum Sjöviksvägen 26A
Tv-rum
Hall från västra gaveln Sjöviksvägen 26A
Hall från västra gaveln
Trapphus Sjöviksvägen 26A
Trapphus
Gästtoalett Sjöviksvägen 26A
Gästtoalett
Trapphall Sjöviksvägen 26A
Trapphall
Hall övre plan och sovrum 2 Sjöviksvägen 26A
Hall övre plan och sovrum 2
Sovrum 2 med utgång till terrass Sjöviksvägen 26A
Sovrum 2 med utgång till terrass
Terrass med sjöutsikt Sjöviksvägen 26A
Terrass med sjöutsikt
Sjöutsikt från terrassen Sjöviksvägen 26A
Sjöutsikt från terrassen
Sjöutsikt från sovrum 3 Sjöviksvägen 26A
Sjöutsikt från sovrum 3
Sovrum 3 med sjöutsikt Sjöviksvägen 26A
Sovrum 3 med sjöutsikt
Sovrum 4 med sjöutsikt Sjöviksvägen 26A
Sovrum 4 med sjöutsikt
Sovrum 1 med anslutning till badrum 2 Sjöviksvägen 26A
Sovrum 1 med anslutning till badrum 2
Badrum 2 samt tvättstuga Sjöviksvägen 26A
Badrum 2 samt tvättstuga
Badrum 1 Sjöviksvägen 26A
Badrum 1
Sovrum 5 Sjöviksvägen 26A
Sovrum 5
Entré till dusch och bastu Sjöviksvägen 26A
Entré till dusch och bastu
Duschrum med bastu Sjöviksvägen 26A
Duschrum med bastu
Relax och bastu Sjöviksvägen 26A
Relax och bastu
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Exteriör Sjöviksvägen 26A
Exteriör
Fastighetskarta Sjöviksvägen 26A
Fastighetskarta
Planritning
Planritning
Planritning