Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Salemsvägen 1

Rönninge / Salemsvägen 1

Toppenfin och rymlig 3:a med stor inglasad balkong

Välkommen till Rönningeporten och denna stora fina 3:a i eftertraktad förening. Lägenheten har perfekt läge helt fritt från insyn och med utsikt mot lummig grönska. Bostaden är mycket välplanerad och erbjuder generösa 89 kvm samt en väl tilltagen och inglasad balkong. Ljusa färger och genomgående fina ytskikt och hög standard, från de stora fönsterpartierna får du in massvis med uppiggande och efterlängtat ljus. Här bor du med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum samt bra med klädförvaring och ett badrum med egen tvättutrustning. Generöst lägenhetsförråd på entréplan. Föreningen/lägenheterna är anslutna till fjärrvärme, har stort markinnehav samt erbjuder låga avgifter och laddstolpar för elbil. Närområdet erbjuder härliga grönområden och den aktive kommer snabbt till löparspår, tennishall samt utegym. Intill Rönninge Centrum ligger vackra Skönviksparken med fin lekplats och boule plan. I änden på parken angränsar vacker brygga till sjön Flaten. Centrumet erbjuder bl a dagligvaruhandel, delikatessbutik, blomsterbutik, kaffestuga och restauranger, här finns även buss och pendeltågstation. För dig som använder bil så tar det ca 1-2 minuter att komma ut till E4. Föreningen har god ekonomi, fråga mäklaren om föreningens framtidsplaner.

BESKRIVNING
Rymlig och fin bostad med eftertraktat läge i centrala Rönninge med välplanerade och sociala ytor samt gott om förvaringsutrymmen. Här är ingenting lämnat till slumpen utan alla rum är perfekt utformade för att fylla sin funktion. Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Trevligt välkomnande och rymlig hall med gott om utrymmen för förvaring i tre garderober. På golvet ligger grå klinker vilket är praktiskt och stilfullt, längre in i hallen övergår golvet till parkett och väggarna är vitmålade.

KÖK & MATPLATS
Från hallen kommer du in i det stilrena köket som har vita luckor och rikligt med lådor och skåp. Generösa arbetsbänkar av laminat med kakel som skyddar väggarna från smuts och stänk. Köket är utrustat med diskmaskin, 2 st kombinerade kyl/frys, spishäll, spisfläkt. Ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Stora fönsterpartier som släpper in mängder med ljus. Här finner du utgången till bostadens ljuvliga och inglasade balkong. Den rymliga matplatsen delar upp kök och vardagsrum på ett trevligt och harmoniskt vis, här finns plats för stor middagssittning.

BALKONG
Magisk balkong i västläge med härlig kvällssol. Här finns plats för matbord och loungegrupp. Från balkongen blickar du ut mor naturen, vilket gör att du inte märker av att du bor några stenkast från Rönninge Centrum.

VARDAGSRUM
Det stora och ljusa vardagsrummet är lättmöblerat och angränsar mot matplats och kök, detta är lägenhetens hjärta som erbjuder både stillhet och härliga sociala stunder. Här har du grönlummig utsikt genom det generösa glaspartiet som vetter mot husets baksida. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

SOVRUM 1
Generöst master bedroom med plats för en dubbelsäng, nattduksbord och övrigt möblemang efter önskemål. Utanför fönstret infinner sig lugnet i naturen. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett, här finns 2 garderober.

SOVRUM 2
Lugn och fridfullt sovrum med ljust målade väggar och parkettgolv, här finns 2 garderober.

BADRUM
Badrummet är rymligt, har vitt kakel på väggarna samt grått klinkergolv med elslingor. Här finns en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och en arbetsbänk i laminat. I övrigt finns wc, handfat med kommod, dusch och handdukstork.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Stor inglasad balkong med kvällssol.
Förråd på entréplanet.
Parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för 400 kr/mån (p-plats 1 kostar alltid 400 kr/mån).
Parkeringsplatser utan motorvärmare finns att hyra för 200 kr/mån
5 st garageplatser för 800 kr/mån. Separat kö.
Gästparkering.
Obligatoriskt bredband tillkommer med 289 kr/mån.

Kort fakta

Boarea
89 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 510 kr/mån
Pris
3 395 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Salemsvägen 1
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
89 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 510 kr/mån. inkl värme, VA (+ obl.Telia bredband 289kr).
Pris
3 395 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2009
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader
Garageplatser i länga. Soprum
Övrigt
Hiss finns.

Ekonomi

Pris
3 395 000 kr
Månadsavgift
4 510 kr/mån. inkl värme, VA (+ obl.Telia bredband 289kr)
Andel i föreningen
5.051%
Andel av årsavgift
5.051%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
530 131 kr

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 600 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2022-04-07)
Primärtenergital
95 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeporten
Org.nummer
769617-3504
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Obligatorisk avgift för bredband via fiber 100/10, IP-telefoni och kanalpaket Lagom från Telia. Månadsvis fakturering på 289 kr kommer tillsammans med avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Linda Wålinder
Renoveringar
Normalt underhåll.
Föreningen redovisar utförda och planerade åtgärder i årsredovisningen.
Parkering
Parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för 400 kr/mån (p-plats 1 kostar alltid 400 kr/mån).
Om man önskar ytterligare en parkeringsplats utan motorvärmare kostar det 200 kr/mån.
5 st garageplatser för 800 kr/mån. Separat kö.
Gästparkering finns.
Övrigt
H.A. Redovisning & Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten värms upp med fjärrvärme och är fullvärdesförsäkrad.
Föreningen nås på brf.ronningeporten@gmail.com
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeporten bildades 2007-09-12, föreningen innehar fastigheten Salem 27:1. Bostadshuset byggdes om 2008-2009 (inflyttning okt 2009) och innefattar 16 lägenheter samt 3 lokaler. Medlemmarna erbjuds bl.a cykelförråd, barnvagnsförråd, garage, källarförråd och sophus.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeporten har ett centralt läge i Rönninge. Här bor du harmoniskt placerat, lummigt och är det första området du passerar när du kommer in mot Rönninge Centrum. Det populära bostadsområdet angränsar till natur och bostadsrättsföreningar som närmsta grannar. Rönninge Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner dagligvaruhandel, restauranger, delikatessbutik, blomsterbutik, presentbutik, gym samt övrig service. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar, och för den som gillar vatten så ligger både sjön Flaten och sjön Uttran med badplatser och bryggor på gångavstånd. Nära till både förskola och skola. Mycked goda kommunikationer föreligger i närområdet med pendelståg som angör både Södertälje och Stockholm. Det nya busstorget trafikeras av linjerna 725/735 (som går mellan Nytorp-Rönninge-Tumba) samt 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57 300 kr x 1% = 573 kr).
Vardagsrum Salemsvägen 1
Vardagsrum
Vardagsrum mot kök Salemsvägen 1
Vardagsrum mot kök
Vardagsrum Salemsvägen 1
Vardagsrum
Vardagsrum Salemsvägen 1
Vardagsrum
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Balkong Salemsvägen 1
Balkong
Balkong Salemsvägen 1
Balkong
Sovrum 1 Salemsvägen 1
Sovrum 1
Sovrum 1 Salemsvägen 1
Sovrum 1
Sovrum 2 Salemsvägen 1
Sovrum 2
Badrum Salemsvägen 1
Badrum
Badrum Salemsvägen 1
Badrum
Inre hall Salemsvägen 1
Inre hall
Hall Salemsvägen 1
Hall
Hall Salemsvägen 1
Hall
Balkong Salemsvägen 1
Balkong
Balkong Salemsvägen 1
Balkong
Exteriör Salemsvägen 1
Exteriör
Exteriör Salemsvägen 1
Exteriör
Exteriör Salemsvägen 1
Exteriör
Höjdfoto Salemsvägen 1
Höjdfoto
Planritning