Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 2

Salem / Emanuel Birkes väg 2

Fin 2:a med solig balkong mot lummig grönska

Med ett optimalt läge i hjärtat av natursköna Salem ligger denna fina och välplanerade lägenhet i Rönningeborg, vilket är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år. Balkong med trevligt läge och eftermiddagssol. Här bor du i en trygg och trevlig boendemiljö omgiven av vackra grönområden med närhet till Salems inomhuscentrum där du exempelvis finner matbutik, apotek, vårdcentral, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum varifrån du enkelt tar dig vidare mot t.ex Stockholm med pendeltåg. På Medleys träningsanläggning finns simhall med varmvattenbassäng. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service samt möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv. Den gemensamma lunchrestaurangen är omåttligt populär och vill man kan man vara med i aktiviteter som motionspass, bridge, boule, festarrangemang mm. Här bor du lugnt och behagligt, i en trevlig och stabil förening. Lägenheten genomgående fin samt har helkaklat badrum. Bostaden ligger perfekt placerad i första huset med närhet till entré och endast en trappa ner till restaurangen.

BESKRIVNING;
Väl omhändertagen och delvis renoverad tvåa med stora sociala ytor och ett väl tilltaget sovrum. Insynsskyddat läge och lummig grönska utanför sovrum och balkong. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Du kommer in i en öppen och välkomnande hall. Väggarna är tapetserade i ljusgrönt och på golvet ligger laminatgolv. Längre in i hallen har du gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober samt i en rymlig klädkammare.

KÖK
Praktiskt kök där skåpen pryds av vitlackade luckor. Ovanför diskbänken sitter vitt kakel. Här finns kyl/frys och spis med häll. Intill fönstret finns plats för matbord. Här finns även utgången till balkongen.

BALKONG
Den generösa balkongen är en riktig pärla, där du kan sitta och njuta i eftermiddags- och kvällssolen. Markisen skyddar från sommarens varmaste dagar.

VARDAGSRUM
Det trevliga vardagsrummet har ljusa tapeter på väggarna samt laminat på golvet. De stora fönsterna ger ett mycket fint ljusinsläpp. Här finns gott om möbleringsmöjligheter för både soffgrupp och matsalsbord.

SOVRUM
Vidare finner du sovrummet, som har beigemålade väggar och laminatgolv. Här finns en inbyggd garderob.

BADRUM
Till sist finner du det rymliga badrummet med klinker och vitt kakel. Här finns wc, ett litet badkar och spegelskåp.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
- Kakel och klinker i badrummet
- Lummig balkong med eftermiddagssol
- P-plats finns att hyra.
- Kö till garage.
- Källarförråd.

Kort fakta

Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
5 945 kr/mån
Pris
1 495 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 2
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
5 945 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Pris
1 495 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
5 av 9. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
5 945 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen
0.37721%
Andel av årsavgift
0.37913%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
146 029 kr

Driftkostnader

Hushållsel
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
2 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-11)
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 130 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 200 kr/mån
Garageplats kostar 420 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
För djupare analys av föreningens ekonomi se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 1% = 573 kr).
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Insynsskyddad balkong Emanuel Birkes väg 2
Insynsskyddad balkong
Utsikt från balkong Emanuel Birkes väg 2
Utsikt från balkong
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Sovrum Emanuel Birkes väg 2
Sovrum
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Badrum Emanuel Birkes väg 2
Badrum
Exteriör Emanuel Birkes väg 2
Exteriör
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Planritning