Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 6

Salem / Emanuel Birkes väg 6

Eftertraktad gaveltvåa med balkong i väster

Välkomna till denna mycket ljusa och välplanerade gavellägenhet i attraktiva Rönningeborg, för dig som fyllt 55 år vid inflyttningen. Denna lägenhetstyp är extra stor och ligger tyst och väl skyddad längst in i korridoren med utsikt mot natur och lummig grönska. Den extra rymden i lägenheten skapar först och främst ett större vardagsrum som passande kan möbleras med både matbord och soffgrupp. Gavelfönstret i söderläge skänker rummet extra ljus och lägenheten har dessutom större klädkammare än de vanliga 2:orna, vilket ofta är behövligt. Här bor du lugnt och tryggt med ett optimalt läge i hjärtat av natursköna Salem. Populära bostadsrättsföreningen Rönningeborg har en egen lunchrestaurang och är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år. Här bor du i en trivsam och god boendemiljö omgiven av vackra grönområden och nära till Salems inomhuscentrum med matbutik, apotek, vårdcentral, konditori, blomsteraffär, restauranger och simhall med varmvattenbassäng mm. I närheten av entrén går bussar som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum varifrån du enkelt tar dig vidare mot t.ex Stockholm med pendeltåg. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service, möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv.

BESKRIVNING:
Rymlig 2:a som präglas av stora fönster i två väderstreck och härligt ljusinsläpp. Väl tilltagna rum med gott om plats för möblemang efter önskemål. Lägenheten disponeras i övrigt enligt följande;

HALL
Du kommer in i en trevlig hall med ljusa tapeter och plastmatta på golvet. Här har du mycket gott om förvaringsmöjligheter i ett linneskåp och två dubbelgarderober samt en rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger.

KÖK
Trevligt och ljust kök med ljusblå lackade skåpluckor. På golvet ligger plastmatta och väggarna har en ljus tapet. Intill det stora fönstret finner du en matplats för omkring 4 personer. Härifrån nås utgången till balkongen. I köket finns tillgång till spis och kombinerad kyl/frys.

BALKONG
Härlig balkong i västerläge med markis. Här kan du sitta och njuta av en kopp kaffe i eftermiddagssolen. Balkongen rymmer bord, stolar och växter.

VARDASGRUM
Det trevliga och rymliga vardagsrummet har ljusa tapeter och ekparkett på golvet med stora fönster i väst samt ett gavelfönster i syd, vilka tillsammans ger ett mycket fint ljusinsläpp. Den generösa ytan i vardagsrummet erbjuder gott om möbleringsmöjligheter för både soffgrupp och matsalsbord.

SOVRUM
Vidare finner du det rymliga sovrummet, som har ljusa tapeter och plastmatta på golvet. Här finns en markis över de stora fönstret.

BADRUM
Till sist finner du det rymliga badrummet med kaklade ljusa väggar och ljust klinker på golvet. Här finns dusch, tvättställ och WC.

Kort fakta

Boarea
72 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
6 266 kr/mån
Pris
1 495 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 6
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
72 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
6 266 kr/mån. Inkl. värme, vatten, fiber samt TV grundutbud.
Pris
1 495 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
6 266 kr/mån. Inkl. värme, vatten, fiber samt TV grundutbud
Andel i föreningen
0.39944%
Andel av årsavgift
0.3996%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
149 462 kr

Driftkostnader

Hushållsel
2 000 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
2 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-11)
Prestanda
113 kWh/m2/år
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 130 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 200 kr/mån
Garageplats kostar 420 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
För djupare analys av föreningens ekonomi se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 1% = 573 kr).
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Kök Emanuel Birkes väg 6
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 6
Kök
Matplats med utgång till balkong Emanuel Birkes väg 6
Matplats med utgång till balkong
Balkong Emanuel Birkes väg 6
Balkong
Sovrum mot hallen Emanuel Birkes väg 6
Sovrum mot hallen
Sovrum Emanuel Birkes väg 6
Sovrum
Badrum Emanuel Birkes väg 6
Badrum
Hall Emanuel Birkes väg 6
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 6
Hall
Exteriör Emanuel Birkes väg 6
Exteriör
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Områdesvy Emanuel Birkes väg 6
Områdesvy
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Planritning