Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 2

Salem / Emanuel Birkes väg 2

Unik gavel 4:a högst upp i huset med fantastisk utsikt

Välkommen till denna ljusa och trevliga gavel 4:a med högt fantastiskt läge och fri utsikt i det första huset i populära Rönningeborg, ett boende för dig som fyllt 55 år vid inflyttningen. Här bor du högst upp i huset med härlig balkong, förmiddagssol och milsvid utsikt mot skog, grönska och horisont. Väl tilltagna rum, stora fönster och härligt ljusinsläpp. Rymligt badrum med förberedd plats för tvättmaskin. Tillgång till restaurang, snickarbod, sy- och vävstuga, motionsrum mm. Här bor du i en trygg och god boendemiljö omgiven av vackra grönområden och nära till Salems inomhuscentrum med matbutik, apotek, vårdcentral, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum.

BESKRIVNING:
Mycket ljus och trevlig lägenhet i populära Rönningeborg med stora sociala ytor och lättmöblerade rum. Här har du en fantastisk utsikt från samtliga rum mot skog och grönska. Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och öppen hall med gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare i anslutning. På väggarna sitter ljusa tapeter och på golvet ligger ekparkett som fortsätter in i lägenheten.

KÖK
Välplanerat kök med moderna luckor, kakel, diskbänk samt arbetsbänkar i ek. Gott om förvaringsutrymmen i köksskåpen och trevlig matplats vid fönstret. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är nymålade. Vitvaror i form av spis med häll samt kombinerad kyl/frys. Här når du utgången till lägenhetens mysiga balkong.

BALKONG
Trevlig balkong med härlig förmiddagssol och ett fantastiskt läge med imponerande utsikt mot grönska och den väl omhändertagna innergården. Här får du plats med bord, stolar samt växter.

SOVRUM 1
Det första sovrummet ligger intill köket och är rymligt. Väggarna är målade och på golvet ligger ekparkett. Här finns det ett linneskåp att tillgå.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett mycket fint ljusinsläpp. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp, läshörna eller övrigt möblemang efter smak och tycke. Här fins även motorstyrda markiser.

SOVRUM 2 / SOVRUM 3
Dessa två sovrum har idag öppnats upp till ett större rum som erbjuder fönster i två väderstreck. Nymålade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Rymligt badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta. Här finns WC, tvättställ, dusch samt förberedd plats för tvättmaskin..
- Högst upp i första huset
- Balkong i österläge
- Källarförråd
- Parkering
- Kö till garage
- Fiber

Kort fakta

Boarea
91 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
7 764 kr/mån
Pris
2 345 000 kr

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 2
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
91 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
7 764 kr/mån. Inkl. värme, vatten, bredband 100/100 och kabel-TV.
Pris
2 345 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
9 av 9. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
2 345 000 kr
Månadsavgift
7 764 kr/mån. Inkl. värme, vatten, bredband 100/100 och kabel-TV
Andel i föreningen
0.49414%
Andel av årsavgift
0.49516%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
191 662 kr

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 600 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-11)
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 130 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 200 kr/mån
Garageplats kostar 420 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
För djupare analys av föreningens ekonomi se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 2,5% = 1433 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2024 = 57.300 kr x 1% = 573 kr).
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Balkong Emanuel Birkes väg 2
Balkong
Utsikt Emanuel Birkes väg 2
Utsikt
Kök mot balkong Emanuel Birkes väg 2
Kök mot balkong
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Sovrum 1 Emanuel Birkes väg 2
Sovrum 1
Sovrum 1 mot hall Emanuel Birkes väg 2
Sovrum 1 mot hall
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum
Sovrum 2-3 Emanuel Birkes väg 2
Sovrum 2-3
Sovrum 2-3 Emanuel Birkes väg 2
Sovrum 2-3
Sovrum 2-3 Emanuel Birkes väg 2
Sovrum 2-3
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Badrum Emanuel Birkes väg 2
Badrum
Klädkammare Emanuel Birkes väg 2
Klädkammare
Balkong Emanuel Birkes väg 2
Balkong
Utsikt Emanuel Birkes väg 2
Utsikt
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Planritning