Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Söderby torg 2B

Söderby / Söderby torg 2B

Perfekt 2:a i absolut toppskick vid Söderby Torg

Toppenfin 2:a högst upp i huset med härlig utsikt och mycket solig balkong. Välkomna till detta spännande område där dessa vackra torghus reser sig ståtligt runt den trevliga mötesplatsen vid Söderby Torg, bland nyuppförda villagator med grönskande trädgårdar. Området är mycket populärt och ligger på en höjd, nära vacker natur bland lärkträd och tallar med härliga strövområden och fina sjöar. Du har även nära till buss, skolor och förskolor. Den fantastiska lägenheten är i absolut toppskick med högt i tak, höga och vackra fönster som ger ett underbart ljusinsläpp, djupa fönsternischer, genomgående vackra golv och ljusa smakfulla färger.

BESKRIVNING
Helt fantastisk och mycket smakfull lägenhet i detta attraktiva torghus. Ljus och luftig planlösning med högt i tak. Höga, vackra fönster som ger ett underbart ljusinsläpp. Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Du kommer in i en öppen och välkomnande hall med praktisk klädförvaring i vacker garderob. Väggarna är målade i en varm ton och på golvet ligger snyggt laminatgolv i oakgrey, vilket fortsätter in i kök och vardagsrum.

KÖK
Stilrent och renoverat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor samt i den halva köksön som skiljer köket från vardagsrummet. Köksskåpen pryds av grå luckor med mässingbeslag som matchas med snygga ljusa marmorbänkar som fortsätter upp på väggen. På golvet ligger laminat i oakgrey och väggarna är målade i en varm ton. Vitvaror i form av induktionshäll 2022, inbyggnadsugn, spisfläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och mikrovågsugn.

VARDAGSRUM & MATPLATS
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i västerläge som ger ett mycket fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i samma varma ton som hallen och köket och på golvet ligger laminat i oakgrey. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp, matsalsbord eller övrigt möblemang efter eget tycke och smak. Här finner du en av utgångarna till balkongen.

BALKONG
Väl tilltagen balkong med högt och soligt västerläge. Här finns bra med plats för utomhusmöbler och grill. Varma dagar kan det vara skönt att markisen ger skugga.

SOVRUM
Det stora sovrummet är vitmålat med laminat i oakgrey på golvet. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord samt en arbetshörna och garderobsväggen ger gott om förvaringsmöjligheter. Här återfinns den andra utgången till balkongen.

BADRUM MED TVÄTTUTRUSTNING
Sist men inte minst finner du det fint inredda badrummet som håller samma höga klass som resten av boendet med helkaklat i vitt och en grå nyans på golvets klinker. Här har man inte lämnat något åt slumpen med bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänkar, många skåp, golvvärme och en sober belysning. Dusch, tvättställ och WC.
Högst upp i huset, hiss finns.
Stor balkong i västerläge med markis.
Källarförråd.
Parkeringsplatser med elstolpe. Går att hyra för 400 kr/mån.

Kort fakta

Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Söderby torg 2B
Område
Söderby
Kommun
Salem
Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 098 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband.
Pris
2 350 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2009
Fönster
4-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
2 350 000 kr
Månadsavgift
4 098 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen
1.6051%
Bostaden är pantsatt
Nej
Nettoskuldsättning
444 907 kr

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Summa
4 800 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-15)
Prestanda
118 kWh/m2/år
Primärtenergital
88 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Söderby Torg
Org.nummer
769601-8683
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
47 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
TV, bredband och telefoni levereras av Telia. För aktuell information om abonnemang besök hemsida: http://www.telia.se/privat/ Mer information om basutbud etc finns på föreningens hemsida: http://www.soderbytorg.se/
Överlåtelseavgift
1183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
William Sivert
Telefon
076-1486800
Renoveringar
Parkeringsplatser asfalterade 2015.
För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar idag över 51 parkeringsplatser med el-uttag för motorvärmare. Hyreskostnaden är 400 kr/månad för parkeringsplats. Laddplatser för elbil finns.
Vid försäljning av lägenhet ska köparen erbjudas att ta över eventuell parkeringsplats. Köparen kontaktar föreningens parkeringsansvarige för att upprätta nytt hyreskontrakt.
Mer info på http://www.soderbytorg.se/
Övrigt
Mediator sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Moderna Försäkringar och inkluderar bostadsrättstillägg. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan: http://www.soderbytorg.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Söderby Torg med org.nr 769601-8683 registrerades 2006-12-08. Området där fastigheterna ligger har en speciell historia som sträcker sig från tidigt 1900-tal, där man sammanfattningsvis kan säga att det bedrivits vård i olika former så långt som t.o.m 1988. Föreningen består av 47 st lägenheter i 5 st huskroppar, vilka har byggår 2009. Lägenheterna är fördelade om 13 st om 2 rok, 21 st om 3 rok och 13 st om 4 rok. Lägenheterna har adress Sanatorievägen 21, 23 samt Söderby Torg 1-3. Källarförråd ingår till varje lägenhet.

Läge och kommunikationer
Brf Söderby Torg ligger i nordöstra delen av Salems kommun i ett område som kallas Söderby och gränsar till Uttran. Nära till förskola, skola och äldreboende. Det finns ett mindre utbud av restaurang/service i det absoluta närområdet. Salem Centrum ligger drygt 1 km bort, där du finner banker, systembolag, restauranger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet där busshållplatser trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), och 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1282,5 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).
Vardagsrum och sovrum Söderby torg 2B
Vardagsrum och sovrum
Vardagsrum Söderby torg 2B
Vardagsrum
Vardagsrum med utgång till balkong Söderby torg 2B
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum Söderby torg 2B
Vardagsrum
Vardagsrum mot köksdel Söderby torg 2B
Vardagsrum mot köksdel
Del av kök mot vardagsrum Söderby torg 2B
Del av kök mot vardagsrum
Kök mot vardagsrum Söderby torg 2B
Kök mot vardagsrum
Kök Söderby torg 2B
Kök
Kök Söderby torg 2B
Kök
Kök Söderby torg 2B
Kök
Balkong Söderby torg 2B
Balkong
Balkong och vardagsrum Söderby torg 2B
Balkong och vardagsrum
Sovrum Söderby torg 2B
Sovrum
Sovrum med utgång till balkong Söderby torg 2B
Sovrum med utgång till balkong
Badrum Söderby torg 2B
Badrum
Badrum Söderby torg 2B
Badrum
Exteriör Söderby torg 2B
Exteriör
Planritning Söderby torg 2B
Planritning