Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 6

Salem / Emanuel Birkes väg 6

Eftertraktad gaveltvåa med balkong i västerläge

Varmt välkommen till denna välplanerade och fina gavellägenhet i Rönningeborg, vilket är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år vid inflyttningen. Du finner denna extra stora lägenhetstyp med ett tyst och lugnt läge längst in i korridoren, där gavelfönstret i söderläge ger ett ljuvligt ljusinsläpp samt har fin utsikt mot grönlummig natur. De extra kvadratmetrarna i lägenheten ger dig framförallt ett större vardagsrum där det ryms både matbord och soffgrupp samt en generösare klädkammare än de vanliga 2:orna, vilket ofta är önskvärt. Generöst källarförråd finns under byggnaden. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service, möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv. Den gemensamma lunchrestaurangen är omåttligt populär och vill man kan man vara med i aktiviteter som motionspass, bridge, boule, festarrangemang mm. Här bor du i en trivsam och god boendemiljö omgiven av vackra grönområden och nära till Salems inomhuscentrum med matbutik, apotek, vårdcentral, konditori, blomsteraffär, restauranger och simhall med varmvattenbassäng mm. I närheten av entrén går bussar som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum varifrån du enkelt tar dig vidare mot t.ex Stockholm med pendeltåg.

BESKRIVNING:
Den rymliga lägenheten präglas av generösa sociala ytor och lättmöblerade rum. Bostaden disponeras i övrigt på följande sätt;

HALL
Välkomnande och öppen hall med väldigt gott om förvaringsutrymme i ett linneskåp och två dubbelgarderober samt en rymlig klädkammare. Väggarna har en ljus tapet och på golvet ligger en ljus plastmatta.

KLÄDKAMMARE
Stor klädkammare med med hyllor och klädstänger.

KÖK
Det fina köket erbjuder gott om förvaringsutrymmen i köksskåpen som pryds av ljusa luckor och ovanför de ljusa laminat bänkskivan och diskbänken sitter vitt kakel. I köket finns tillgång till spishäll 2005, inbyggnadsugn 2005, spisfläkt 2005, diskmaskin 2012 och kombinerad kyl/frys 2005. På golvet ligger ljus linoleummatta och väggarna har en ljus tapet. Härifrån nås utgången till balkongen.

BALKONG
Balkong med härlig eftermiddagssol och utsikt över den grönlummiga innergården. Här får du plats med bord, stolar samt växter. En glasvägg på ena balkonggaveln skyddar mot blåst och markisen ger behaglig skugga.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i väst, med markis, samt ett gavelfönster i syd som tillsammans ger ett mycket härligt ljusinsläpp. Väggarna pryds av ljusa tapeter och på golvet ligger ekparkett. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp, matsalsbord eller övrigt möblemang efter smak och tycke.

SOVRUM
Det rymliga sovrummet har nymålade ljusa väggar och ljus plastmatta på golvet. Här finns en inbyggd garderob. Över fönstret finns markis.

BADRUM
Det rymliga badrummet har vita kaklade väggar och gröntonad våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, tvättställ, WC och handdukstork.
Balkong med eftermiddagssol och markis.
Säkerhetsdörr.
Fiber indraget och anslutet.
Källarförråd.
Kö till föreningens garage och p-platser.
P-plats utan elstolpe kostar 100 kr/mån.
P-plats med elstolpe kostar 160 kr/mån.
Garageplats kostar 370 kr/mån.

Kort fakta

Boarea
72 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
5 448 kr/mån
Pris
1 395 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 6
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
72 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
5 448 kr/mån. Inkl. värme, vatten, fiber samt TV grundutbud.
Pris
1 395 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 395 000 kr
Månadsavgift
5 448 kr/mån. Inkl. värme, vatten, fiber samt TV grundutbud
Andel i föreningen
0.39984%
Andel av årsavgift
0.3996%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
155 122 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-11)
Prestanda
113 kWh/m2/år
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1338 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
535 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 130 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 200 kr/mån
Garageplats kostar 400 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
För djupare analys av föreningens ekonomi se årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2023 = 53.500 kr x 2,5% = 1338 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2023 = 53.500 kr x 1% = 535 kr).
Kök med utgång till balkong Emanuel Birkes väg 6
Kök med utgång till balkong
Kök Emanuel Birkes väg 6
Kök
Balkong Emanuel Birkes väg 6
Balkong
Kök Emanuel Birkes väg 6
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 6
Kök
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Del av vardagsrummet Emanuel Birkes väg 6
Del av vardagsrummet
Sovrum 1 Emanuel Birkes väg 6
Sovrum 1
Hall Emanuel Birkes väg 6
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 6
Hall
Badrum Emanuel Birkes väg 6
Badrum
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Exteriör Emanuel Birkes väg 6
Exteriör
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 6
Brf Rönningeborg