Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Rönningevägen 2B

Rönninge / Rönningevägen 2B

Unikt boende för dig över 50 år i Brf Rönnen

För dig över 50 år finns nu möjligheten att få bo i denna toppenfina lägenhet som möblerats och brukas som en 2:a med ytterliga härliga kvadratmeter på den stora och inglasade balkongen. Bostaden ligger vackert belägen på en ljuvlig södersluttning omgiven av grönskande natur och skog. Höga fönster, där ljuset flödar in, tillsammans med ljusa färger och en takhöjd på ca 2,60 m ger ett luftigt och rymligt intryck. Fokus har varit att skapa en härlig öppenhet, maximera de kvadratsmarta ytorna och bjuda in det vackra ljuset. Den stora inglasade balkongen i härligt västerläge blir ditt extra vardagsrum från tidig vår till sen höst. Lägenheterna, vilka byggdes av SMÅA 2005, är perfekt belägna för dig som vill ha ett hem med lugn och ro omkring dig men ändå ha centralt läge med Rönninge Centrum praktiskt taget runt hörnet. Ta en promenad och njut av den fina Skönviksparkens grönska och slå dig ner på bryggan vid sjön Flaten. Ett par minuters promenad bort erbjuds du bl a restauranger, kaffestuga, matbutik och florist. Här ligger också buss och pendeltåg, vilket tar dig till Stockholm central på ca 30 min.

BESKRIVNING: Lägenheten, som ligger i en mycket attraktiv bostadsrättsförening, präglas av optimal planlösning med stora fönster och härligt ljusinsläpp. Innanför huvudentrén möts du av ett inbjudande trapphus och redan där kan man ana hur välskött fastigheten är. Lägenheten disponeras enligt följande;

HALL
Den inbjudande hallen ger bra med plats för ytterkläder och skor. Här, liksom i resten av lägenheten, är golvet belagt med ekparkett och hallens väggar har ljusa tapeter.

KÖK
Från hallen kommer du in i det stilrena Vedumköket med släta vita skåpsluckor och laminatbänkskivor sitter grått kakel. På golvet ligger ekparkett. Spishäll 2005, inbyggnadsugn 2005, spisfläkt 2005, diskmaskin 2005, och komb. kyl/frys 2005.

VARDAGSRUM
I öppen planlösning mot köket ligger det väl tilltagna och lättmöblerade vardagsrummet som ger en social och trevlig atmosfär. Genom de stora fönsterpartiet flödar ljuset in, här kan persiennerna dras ner. Rummet är enkelt att möblera med både soffa och en mindre matgrupp. På golvet ligger ekparkett och väggarna pryds av vackra tapeter samt gråmålad stilfull bröstpanel. Härifrån kommer du ut till den väl tilltagna balkongen.

INGLASAD BALKONG
Den rymliga inglasade balkongen i underbart västerläge blir ditt extrarum under sommarmånaderna. Lamellgardinerna är lätt att dra för om du vill ha skugga. På golvet ligger laminat.

SOVRUM
Det mindre sovrummet ger en behaglig känsla med varmtonade målade väggar och ekparkett på golvet.

BADRUM
Det ypperligt disponerade badrummet med alla bekvämligheter ni behöver har vitkaklade väggar och på golvet ligger ljust klinker med värmeslingor. Dusch, WC, tvättställ och handdukstork. Här finns en tvättmaskin 2005.

Kort fakta

Boarea
39.5 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
2 392 kr/mån
Pris
2 250 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Rönningevägen 2B
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
39.5 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
2 392 kr/mån. varav 246kr kabel-tv basutbud och bredband, inkl värme, vatten, p-plats med elstolpe, om lägenhetsinnehavaren har egen bil..
Pris
2 250 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2005
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
2 250 000 kr
Månadsavgift
2 392 kr/mån. varav 246kr kabel-tv basutbud och bredband, inkl värme, vatten, p-plats med elstolpe, om lägenhetsinnehavaren har egen bil.
Andel i föreningen
1.68372%
Andel av årsavgift
1.68416%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
146 613 kr

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Summa
4 800 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2018-03-22)
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Rönnen i Rönninge
Org.nummer
769611-1504
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
30 st
TV/bredband
TV basutbud och bredband från Tele2 inkluderat i månadsavgiften med 246 kr mån
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Eva Kristiansson
Telefon
070-5581519
Renoveringar
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.
För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Parkering med elstolpe ingår i avgiften, om lägenhetsinnehavaren har egen bil. Separat avtal.
Kö till garage (6 st platser).
5 st gästparkeringar.
Övrigt
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. För mer information se föreningens stadgar.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönnen i Rönninge med org.nr 769611-1504 registrerades 2004-07-14. Föreningen upplåter bostadsrätslägenheterna som seniorboende, dvs med seniorboende avses boende för personer som är 50 år och äldre. Föreningen äger fastigheten Rönnen 13 som består av 30 st lägenheter i 3 st huskroppar, vilka har värdeår 2005. Lägenheterna är fördelade om 3 st 1,5 rok, 12 st 2 rok, 12 st 3 rok och 3 st 4 rok. Grovtvättstuga med möjlighet till tvätt/tork finns i hus A, bokning med nyckel/lås. Viss avfallssortering i de 2 soprummen, tömning varje vecka. Föreningen har ett styrelserum/bibliotek. Cykelförråd finns. Individuellt källarförråd ingår till varje lägenhet. Höst/vårstädning.

Läge och kommunikationer
Brf Rönnen ligger på en solig sluttning centralt i Rönninge. Nära till Rönninge Centrum som ligger 1 stenkast bort, där du finner restauranger, butiker, service och motion och friskvård. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet. Pendeltåg som tar dig till Södertälje på ca 15 min och Stockholm på ca 30 min. Du kan välja buss om du ska till Salem, Söderby, Uttran eller Hallunda. För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Se årsredovisning. Stabil ekonomi.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2023 = 52.500 kr x 2,5% = 1313 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2023 = 52.500 kr x 1% = 525 kr).
Exteriör Rönningevägen 2B
Exteriör
Vardagsrum mot kök Rönningevägen 2B
Vardagsrum mot kök
Kök och matplats Rönningevägen 2B
Kök och matplats
Kök Rönningevägen 2B
Kök
Matplats Rönningevägen 2B
Matplats
Vardagsrum Rönningevägen 2B
Vardagsrum
Vardagsrum Rönningevägen 2B
Vardagsrum
Vardagsrum Rönningevägen 2B
Vardagsrum
Inglasad balkong Rönningevägen 2B
Inglasad balkong
Inglasad balkong Rönningevägen 2B
Inglasad balkong
Inglasad balkong Rönningevägen 2B
Inglasad balkong
Sovrum Rönningevägen 2B
Sovrum
Sovrum Rönningevägen 2B
Sovrum
Badrum Rönningevägen 2B
Badrum
Utemiljö Rönningevägen 2B
Utemiljö
Utemiljö Rönningevägen 2B
Utemiljö
Planritning