Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Timmermansstigen 24

Salem / Timmermansstigen 24

Eftertraktat 1-plansradhus på stor solig tomt och fjärrvärme

Varmt välkommen till detta fina och attraktiva 1-plansradhus på stor och solig trädgårdstomt med väl tilltagna och mysiga uteplatser på både framsida och baksida. Energisnål bostad som värms upp med fjärrvärme. Uteplatsen på baksidan är träbelagd, delvis under tak, där du året runt kan njuta av utomhusjacuzzin. Planlösningen är väldisponerad med sina stora sociala ytor och tre väl tilltagna sovrum. Gott om förvaring i klädkammare och förråd i länga. I området har du bilfria gång- och cykelvägar, lekplats och gröna omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Läget för de boende på Timmermansstigen måste ses som brilliant. Endast några minuter bort per fot ligger skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall, ishall och fotbollsplan. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge och Tumba C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an.

BESKRIVNING;
Välplanerat 1-plansradhus på en stor härlig trädgårdstomt med generösa lättmöblerade rum i modernt utförande. Stora sociala ytor såväl inomhus som utomhus och tre sovrum som väntar att möbleras efter ert behov och smak. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv som sedan går över till ett fint laminatgolv vilket är genomgående för bostaden. Väggarna är nymålade vitt samt en fondvägg i varm ton. Hallen känns rymlig och ljus samt erbjuder förvaringsmöjligheter i den angränsande klädkammaren.

KÖK
Stilrent Ikea-kök från 2017. Vita luckor pryder skåpen och ovanför arbetsbänkarna i brun laminat sitter stora vackra kakelplattor. På golvet ligger fortsatt ljus laminat och väggarna är nymålade i vitt med en fondvägg av panel. Här finns en kombinerad kyl/frys 2022, induktionshäll, integrerad diskmaskin, spisfläkt samt ugn och mikro i högskåp. Intill fönstren finns en generös matplats för hela familjen.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Här ligger ljus laminat på golvet och de nymålade väggarna är vita. Ett stort fönsterparti skapar rymd och ger ett fint ljusflöde genom rummet. Här finns även en av utgångarna till uteplatsen på baksidan.

UTEPLATS
Träbelagd uteplats, delvis under tak, med gott om plats för sittgrupper, grill samt en lyxig spaavdelning med jacuzzi. Vidare finns en härlig trädgård för barnen att leka i eller för dig som gillar att påta i jorden.

SOVRUM 1
Direkt till vänster i hallen med fönster mot den lugna framsidan finner vi husets första sovrum. Detta rum har nymålade vita väggar samt en gråmålad fondvägg och ljust laminat på golvet.

SOVRUM 2
Detta sovrum vetter mot uteplatsen på baksidan, har ljus laminat på golvet, nymålade vita väggar, samt en fondvägg i varm ton

SOVRUM 3
Master bedroom är ett rymligt sovrum med ytterligare en utgång till uteplatsen. Här ligger ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade med en fondvägg av liggande panel i varm ton.

BADRUM
Rymligt badrum med målad våtrumsmatta och nymålade vita väggar. Här finns ett badkar, nytt tvättställ med ny svart kommod, handdukstork, wc, nytt spegelskåp samt en ny bänkskiva över tvättmaskin från 2021 och en torktumlare från 2020.

GÄST-WC
Renoverad gäst-wc med små klinker i gråa och svarta nyanser på golvet och vitt kakel på väggarna med en bård av små gråa och svarta kakelplattor. Här finns wc och nytt tvättställ med ny vit kommod samt nytt spegelskåp över.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Parkering finns att hyra (köparen är garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
Träbelagd uteplats på baksida i söderläge.
Träbelagd uteplats på framsidan.
Staket framsida och baksida 2021.
Fönster från 2018.
Kallförråd i länga.
Kombinerad kyl/frys 2022.
Tvättmaskin 2021.
Torktumlare 2020.
Se även "Beskrivning/utförda förbättringar" under dokument

Kort fakta

Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 360 kr/mån
Pris
2 700 000 kr

Visning

Tor 8/6 kl 18:30–19:00 Välkommen på visning!
Sön 11/6 kl 13:00–13:30 Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Timmermansstigen 24
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
5 360 kr/mån. inkl. sophantering och kabel-tv.
Pris
2 700 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansradhus
Byggnadsår
1967
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Pris
2 700 000 kr
Månadsavgift
5 360 kr/mån. inkl. sophantering och kabel-tv
Andel i föreningen
0.2753%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
11 700 kr
Hushållsel
5 681 kr
Vatten/avlopp
3 012 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
20 393 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-19)
Energiklass
E

Uteplats

Träbelagd uteplats på både framsida och baksida.

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1206 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via IF (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1206 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Kök Timmermansstigen 24
Kök
Kök Timmermansstigen 24
Kök
Kök mot hall Timmermansstigen 24
Kök mot hall
Matplats Timmermansstigen 24
Matplats
Vardagsrum Timmermansstigen 24
Vardagsrum
Sovrum 3 Timmermansstigen 24
Sovrum 3
Sovrum 3 Timmermansstigen 24
Sovrum 3
Sovrum 2 Timmermansstigen 24
Sovrum 2
Sovrum 1 Timmermansstigen 24
Sovrum 1
Badrum Timmermansstigen 24
Badrum
Hall Timmermansstigen 24
Hall
Hall Timmermansstigen 24
Hall
Framsida Timmermansstigen 24
Framsida
Baksida Timmermansstigen 24
Baksida
Exteriör Timmermansstigen 24
Exteriör
Exteriör Timmermansstigen 24
Exteriör
Exteriör Timmermansstigen 24
Exteriör
Spabad Timmermansstigen 24
Spabad
Planritning Timmermansstigen 24
Planritning