Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Verandastigen 1

Söderby / Verandastigen 1

Välplanerad och ljus etagelägenhet med både balkong och uteplats i söder

Varmt välkomna till populära Söderby och till denna ståtliga sekelskiftesbyggnad som ligger på en höjd, nära vacker natur med härliga strövområden och fina sjöar. Denna fantastiska etagelägenhet om 93 kvm har både balkong och uteplats i söderläge. Totalrenoverat badrum 2023. Den genomgripande ombyggnaden har haft sin grund i ett modernt tänkande, där det gamla fått leva kvar i detaljer och stämning och med en arkitektur ursprungligen ritad av arkitekt Gustav Wickman och som minner om den gamla byggtraditionen. Lägenheten, med tilltagen takhöjd, vackra höga fönster med djupa fönsternischer och ljusa färger, är mycket smakfullt inredd, med många fina materialval och generösa sociala ytor. Den lugna och grönlummiga gården och husen med sina ljusa putsade fasader bjuder på en rogivande känsla trots att bostaden ligger nära såväl skola, förskola och bra busskommunikationer. Den bilburne tar sig till E4an på några minuter.

BESKRIVNING;
Fantastisk fin och välplanerad etagelägenhet med härliga sociala ytor på entréplan och mer privat sovavdelning på nedre plan. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

ENTRÉPLAN;

HALL
När du kommer in i lägenheten slås du direkt av en härlig och trivsam känsla. I den ljustapetserade hallen ligger ekparkett, vilket är genomgående i lägenheten. Här finns bra avhängingsmöjligheter för dina ytterkläder.

KÖK
Köket och vardagsrummet är öppet och luftigt tack vare de stora fönsterpartierna där ljuset flödar in på den vackra ekparketten. Här ger ytorna gott om plats för dina vänner på besök. I den fullutrustade och trivsamma köksdelen blir matlagningen ett nöje och matplatsen rymmer gott om plats för middagsgäster. Skåpluckorna är vita och över laminatbänkarna sitter ljusgrått kakel. Köket erbjuder dessutom utmärkta förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Här finns kyl/frys, diskmaskin 2020, spis med häll samt två ugnar och spisfläkt.

VARDAGSRUM
Vardagsrumsdelen erbjuder även den gott om utrymme och den generösa takhöjden får rummet och lägenheten att kännas riktigt stor. Väggarna här är klädda med en ljus tapet och på golvet ligger ekparkett. Härifrån kommer du ut till balkongen.

BALKONG
En väl tilltagen balkong med plats för bord och stolar. Solen når hit hela dagen så det kan vara skönt att markisen ger behaglig skugga.

BADRUM 1
Snyggt badrum med ljust kaklade väggar och ljust klinker på golvet. Gott om skåp med vita luckor ger plats till förvaring. Dusch, tvättställ och wc.

NEDRE PLAN;

HALL
En svart snygg spiraltrappa tar dig ner till den ljusmålade hallen med ekparkett på golvet.

SOVRUM 1
Stilrent och stort master bedroom med ekparkett på golvet och ljustapetserade väggar. Här finns fem garderober som rymmer gott om klädförvaring. Öppna upp altandörren och kliv direkt ut tilluteplatsen.

UTEPLATS
En helt underbar träbelagd uteplats i härligt söderläge. Den grönlummiga väggen som blandas upp med vackra rosor och vinranka är, förutom ett insynsskydd, en otrolig mysfaktor. Här ryms både matbord och solstolar.

SOVRUM 2
Nästa sovrum är lite mindre och har vitmålade väggar samt en fin fondtapet och ekparkett på golvet. Rummet kan alternativt användas som barnkammare, lekrum, kontor eller dressing room.

KLÄDKAMMARE
Generös klädkammare med mycket bra förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Rymligt och totalrenoverat badrum 2023 som är försett med snygga materialval och praktiska bekvämligheter. Väggarna är helkaklade i vitt, skåpinredningen går i vitt och på golvet ligger mörkt grå klinker. Tvättmaskin och torktumlare gör vardagssysslorna enklare. I övrigt finns dusch, wc, tvättställ och handdukstork.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Stor balkong i söder.
Uteplats i söder.
Källarförråd.
Föreningen förfogar idag över 85 parkeringsplatser och 12 garageplatser. Båda alternativen är utrustade med uttag för motorvärmare och kupévärmare.
Hyreskostnaden är 325 kr/månad för parkeringsplats.
Hyreskostnaden är 600 kr/månad för kallgarage.
Kölista för tilldelning eller byte av garage och parkeringsplats.
Kontakta parkeringsansvarig via mejladress: esbjorn.eriksson@telia.com

Kort fakta

Boarea
93 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
6 811 kr/mån
Pris
2 995 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Verandastigen 1
Område
Söderby
Kommun
Salem
Boarea
93 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
6 811 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud).
Pris
2 995 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1910 (ombyggt 2005)
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
6 811 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud)
Andel i föreningen
1.1005%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
795 400 kr

Driftkostnader

Hushållsel
8 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
8 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-04)
Prestanda
157 kWh/m2/år
Primärtenergital
163 kWh/m2/år
Energiklass
F

Förening

Namn
Brf Parken 1, Söderby
Org.nummer
769601-8725
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
105 st
TV/bredband
TV och bredband levereras av ComHem eller Telia. För aktuell information om abonnemang besök respektive operatörs hemsida: http://www.comhem.se/ eller http://www.telia.se/privat/ ComHem levererar tjänsterna via tv-uttagen och Telia levererar via bredbandsskåp och nätverksuttag som finns i varje lägenhet. TV Grundutbudet i tv-uttagen är de markbundna kanalerna SVT1, SVT2 och TV4. För ytterligare kanaler kontakta Telia eller ComHem. Telefoni Fast telefoni levereras av både Telia och ComHem som ip-telefoni, vilket innebär att vid ett strömavbrott fungerar inte den fasta telefonen. Bredband Både Telia och ComHem erbjuder upp till 100 mbit/s.
Överlåtelseavgift
1337 kr
Pantsättningsavgift
535 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Åke Södermark
Telefon
070-5251347
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
NCC har korrigerat felaktig dagvatteninstallation.
Takreparation utförd.
Tvättstugorna har fått helt nya maskiner 2017.
Projektarbete gällande laddstolpar pågår.

För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar idag över 85 parkeringsplatser och 12 garageplatser. Av dessa så finns 8 platser med laddstolpar.

Hyreskostnaden är 325 kr/månad för parkeringsplats.
Hyreskostnaden är 600 kr/månad för kallgarage.

Kölista för tilldelning eller byte av garage och parkeringsplats.
Kontakta parkeringsansvarig via mejladress: esbjorn.eriksson@telia.com
Övrigt
Storholmen Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://parken1.bostadsratterna.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Parken 1 bildades 2004-04-07 men registrerades 1996-12-04. Området/fastigheten Salem Parken 1 har en speciell historia som sträcker sig från tidigt 1900-tal, där man sammanfattningsvis kan man säga att det bedrivits vård i olika former så långt som t.o.m 1988. Ombyggnaden till nuvarande planlösning påbörjades 2005 och avslutades 2007. Byggnaden är q-märkt, vilket innebär att kommunen skyddat byggnaden då den är av kulturhistoriskt intresse. Föreningen består av 1 byggnad med 105 lägenheter, vilken har byggår/ombyggnadsår 1907/2005. Lägenheterna är fördelade om 19 st om 1 rok, 33 st om 2 rok, 31 st om 3 rok, 19 st om 4 rok och 3 st om 5 rok. Lägenheterna har adress Verandastigen 1 och 3. Om du vill använda den moderna tvättstugan så bokas den med bokningscylinder på bokningstavlan. Källarförråd ingår till varje lägenhet, det finns även generösa ytor för förvaring av cyklar/barnvagnar. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 53.500 kr x 2,5% = 1337 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 53.500 kr x 1% = 535 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Parken 1 ligger i nordöstra delen av Salems kommun i ett område som kallas Söderby och gränsar till Uttran. Nära till förskola, skola och äldreboende. Det finns ett mindre utbud av restaurang/service i det absoluta närområdet. Salem Centrum ligger drygt 1 km bort, där du finner banker, systembolag, restauranger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet där busshållplatser trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), och 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För djupare analys se årsredovisningen.
Exteriör Verandastigen 1
Exteriör
Vardagsrum och matplats Verandastigen 1
Vardagsrum och matplats
Vardagsrum, matplats och utgång till balkong Verandastigen 1
Vardagsrum, matplats och utgång till balkong
Vardagsrum och utgång till balkong Verandastigen 1
Vardagsrum och utgång till balkong
Utgång till balkong Verandastigen 1
Utgång till balkong
Balkong Verandastigen 1
Balkong
Vardagsrum Verandastigen 1
Vardagsrum
Vardagsrum Verandastigen 1
Vardagsrum
Matplats Verandastigen 1
Matplats
Kök Verandastigen 1
Kök
Kök Verandastigen 1
Kök
Kök Verandastigen 1
Kök
Kök Verandastigen 1
Kök
Hall och kök Verandastigen 1
Hall och kök
Hall mot kök Verandastigen 1
Hall mot kök
Badrum 1 Verandastigen 1
Badrum 1
Sovrum 1 med utgång till uteplats Verandastigen 1
Sovrum 1 med utgång till uteplats
Sovrum 1 med utgång till uteplats Verandastigen 1
Sovrum 1 med utgång till uteplats
Sovrum 2 Verandastigen 1
Sovrum 2
Badrum med tvättutrustning Verandastigen 1
Badrum med tvättutrustning
Badrum med tvättutrustning Verandastigen 1
Badrum med tvättutrustning
Badrum med tvättutrustning Verandastigen 1
Badrum med tvättutrustning
Hall nedre plan Verandastigen 1
Hall nedre plan
Säljarens bild Verandastigen 1
Säljarens bild
Säljarens bild Verandastigen 1
Säljarens bild
Säljarens bild Verandastigen 1
Säljarens bild
Planritning
Planritning