Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Engelsbergsvägen 65

Rönninge / Engelsbergsvägen 65

Trivsam gavellägenhet i markplan med solig uteplats

På nedre plan med egen trädgårdstäppa i ett av dessa attraktiva 4-familjshus har du nu chansen till ett unikt boende med villakänsla. Genom en egen entré kommer du in i denna rymliga och mycket välplanerade gavellägenhet med öppen och ljus planlösning. Från den härliga uteplatsen på framsidan, i soligt syd/västläge, har du en fin överblick över den grönlummiga innergården samt dess lekplats och bouleplan. Husen har nymålade fasader i moderna kulörer sedan 2021. Boendemiljön är lugn, idyllisk och barnvänlig med bilfria gångvägar och nära till härliga skogar och strövområden i naturen. Trots det naturnära och lugna läget har du promenadavstånd till Rönninges trevliga centrum med bl a delikatessbutik, blomsteraffär och bageri/konditori samt välsorterad livsmedelsbutik. Härifrån har du även bra kommunikationer med buss och pendeltåg, vilket tar dig till Stockholm city på ca 30 min. Gångavstånd till den badvänliga sjön Uttran, skolor och förskolor. Carport med elstolpe.

BESKRIVNING
Lägenheten är kvadratsmart med rymliga rum.
I övrigt disponeras bostaden enligt följande:

PLANLÖSNING;

HALL
Från den välkomnande entrén kommer du in i en ljustapetserad hall med ljus linoleummatta på golvet. Här finns flera garderober med bra förvaringsmöjligheter för dina ytterkläder. Här finns även lite utrymme för möblering.

VARDAGSRUM
Från hallen har du öppet in till det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet där en ljus tapet pryder väggarna och på golvet ligger ekparkett. Stora fönster som vetter mot innergården ger mycket ljus och när vårsolen kommer fram kan du öppna upp altandörren och kliva direkt ut på den sköna, inramade uteplatsen med tak där du kan njuta av solen från mitt på dagen till kväll. Härifrån har du utsikt mot den mysiga innergården med lekplats, boulebana och parkbänkar.

KÖK
I det trivsamma köket kan du och dina vänner samlas runt bordet vid matplatsen intill de stora fönsterna. Här ligger en ljus linoleummatta på golvet och väggarna är ljust tapetserade. Det finns bra med förvaringsmöjligheter i skåpen som pryds av grönlackade luckor. Över diskbänk och de ljusa laminatbänkarna sitter vita kakelplattor. Spis med häll, spisfläkt och kombinerad kyl/frys.

SOVRUM
Det väl tilltagna sovrummet har ljustapetserade väggar och ljus plastmatta. Här får du plats med dubbelsäng och nattduksbord. Två garderober finns till förvaring.

BADRUM
Direkt till vänster från hallen ligger badrummet med vita kakelplattor på väggarna och en blå våtrumsmatta på golvet. Ett stort vädringsfönster släpper in ett härligt ljusinsläpp. Här finns dusch, tvättställ, wc och handdukstork. Här även tvättmaskinen placerad.
Träbelagd uteplats i syd/västläge.
Kallförråd om ca 5 kvm.
Carport med eluttag ingår i avgiften.
Fiber indragen med bredband 1000/100 Mbit/s.
Avgiftshöjning med 2,5% (89kr) from 2023.

Kort fakta

Boarea
53.9 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 541 kr/mån
Pris
1 975 000 kr

Visning

Mån 28/11 kl 18:30–19:00 Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Engelsbergsvägen 65
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
53.9 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 541 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv och carport med el.
Pris
1 975 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1999
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ekonomi

Pris
1 975 000 kr
Månadsavgift
3 541 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv och carport med el
Andel i föreningen
1.9741%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2018-07-17)
Primärtenergital
116 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Rönninge Källa
Org.nummer
716422-1355
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
40 st
TV/bredband
Tv via ComHem. Man får teckna eget abonnemang på internet/TV. Varje lägenhet har möjlighet att dra in öppen fiber, på egen bekostnad. Övriga lägenheter har bredband via Comhem.
Överlåtelseavgift
1208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Lasse Andersson
Telefon
0705382212
Renoveringar
Ommålning av husen utfördes 2021.
Parkering
1 parkeringsplats/lgh ingår i månadsavgiften.
Alla dessa p-platser är så kallade carport med elstolpe d.v.s tak över bilen (vid carporten finns även enskilt förråd till varje hushåll).
Det finns fler parkeringsplatser längs Engelsbergsvägen samt nere vid Rönninge förskola.
Övrigt
Fastum UBC Ekonomisk Förvaltning i Sverige AB sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. För mer information se hemsidan http://www.ronningekalla.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönninge Källa bildades i samband med att fastigheten Salem del av Engelsberg 16 förvärvades 1999-06-02. Föreningen består av 10 stycken fyrfamiljhus d.v.s 40 st lägenheter som är fördelade enligt följande: 16 st om 2 rok, 12 st om 3 rok och 12 st 4 rok. Varje lägenhet har 1 carport/förråd. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1208kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Rönninge Källa har ett centralt läge i Rönninge och ligger fantastiskt fint insprängt i villaområdet på Engelsbergsvägen. Rönninge Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd. Det är är ett litet, mysigt centrum med restauranger, butiker, service och gym. Flera grönområden finns i omedelbar närhet och sjön Uttran finns på bara 7-8 minuters gångavstånd. Nära till både förskola och skola. På några minuters gångavstånd finns även pendeltåg och busshållplats. Pendeltåget når Stockholm på 30 minuter och Södertälje på 12 minuter. Busshållplatsen trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba) och 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen redovisar positivt resultat flera år i rad, där en del av vinsten läggs in i den yttre fonden. Föreningen har aldrig tidigare höjt avgiften sedan den bildades. Beslut om avgiftshöjning med 2,5% from 2023. Se årsredovisning för ytterligare information.
Exteriör Engelsbergsvägen 65
Exteriör
Exteriör Engelsbergsvägen 65
Exteriör
Utsikt från uteplats Engelsbergsvägen 65
Utsikt från uteplats
Utsikt från uteplats Engelsbergsvägen 65
Utsikt från uteplats
Kök Engelsbergsvägen 65
Kök
Kök Engelsbergsvägen 65
Kök
Kök Engelsbergsvägen 65
Kök
Kök mot vardagsrum Engelsbergsvägen 65
Kök mot vardagsrum
Vardagsrum Engelsbergsvägen 65
Vardagsrum
Vardagsrum Engelsbergsvägen 65
Vardagsrum
Vardagsrum Engelsbergsvägen 65
Vardagsrum
Sovrum Engelsbergsvägen 65
Sovrum
Sovrum Engelsbergsvägen 65
Sovrum
Badrum Engelsbergsvägen 65
Badrum
Hall Engelsbergsvägen 65
Hall
 Engelsbergsvägen 65