Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Verandastigen 1

Söderby / Verandastigen 1

Ståtlig sekelskifteslägenhet med takhöjd på hela 3, 70 m!

Varmt välkomna till populära Söderby, till denna ståtliga sekelskiftesbyggnad nära vacker natur med härliga strövområden och fina sjöar. Den genomgripande ombyggnaden har haft sin grund i ett modernt tänkande, där det gamla fått leva kvar i detaljer och stämning med en arkitektur ursprungligen ritad av arkitekt Gustav Wickman som påminner om den gamla byggtraditionen. Lägenheten, med den väl tilltagna takhöjden om hela 3.70 samt de höga fönster och ljusa färger, är mycket smakfullt inredd, med många fina materialval och generösa sociala ytor. Den lugna och grönlummiga gården och husen med sina ljusa putsade fasader bjuder på en rogivande känsla, här har man även nära såväl skola, förskola samt bra busskommunikationer. Med bil tar man sig till E4an på några minuter.

BESKRIVNING
Fantastisk lägenhet i fint skick i populära Söderby. Välplanerad, ljus och luftig med takhöjd på ca 3,70 meter. Bostaden präglas av höga, vackra fönster som ger ett underbart ljusinsläpp. Helkaklat badrum med klinkergolv. Genomgående ekparkettgolv.

HALL
Ljus välkomnande hall som vackert öppnar upp denna underbara lägenhet, här finns plats för ytterkläder.

KLÄDKAMMARE
i direkt anslutning till hallen finns rymlig klädkammare med plats för avhängning samt förvaring.

KÖK & MATPLATS
Trevligt kök med generösa arbetsytor där man gärna tillagar goda middagar till familj och vänner. Vita släta luckor, bänkskiva med kakel ovan, häll, ugn, spisfläkt, kyl och frys. Framför det stora fönsterpartiet finns gott om plats för stort matsalsbord.

VARDAGSRUM
Öppet vardagsrum mot matplatsen så här är den givna platsen att umgås med familj och vänner där det magiska fönsterpartiet ger detta rum ett härligt ljusinsläpp och utgång till den underbara balkongen.

BALKONG
Fantastisk utsikt mot naturen och det höga läget gör att man upplever denna balkong magisk. Här finns plats för utemöbler.

ALLRUM
Bra allrum som kan användas som tv-rum eller kanske som hemmakontor, detta rum kan man verkligen skapa efter sina egna önskemål. Här får man ljusinsläpp genom det stora fönsterparti från sovrum 2 där man har stora fönster vid taket som ger rummet ljus.

SOVRUM 1
Fint sovrum med stora fönster längs ena väggen som skapar ett bra ljusinsläpp, flera garderober för avhängning samt förvaring. Plats för dubbelsäng samt annat möblemang. Snygga mönstrade tapeter.

SOVRUM 2
Härligt sovrum med ljusa mönstrade tapeter och även i detta rum har generöst fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Plats för säng samt annat möblemang, här kan man med lätthet skapa ett loft om man önskar.

BADRUM
Helkaklat rymligt badrum i en härlig färgton, klinker på golv samt dubbelbadkar för den bästa avkopplingen efter en arbetsdag. Badrummet erbjuder handfat på kommod med spegel ovan, wc, handukstork samt tvättmaskin, torktumlare.

Kort fakta

Boarea
84 kvm
Antal rum
3.5 rum
Månadsavgift
6 382 kr/mån
Pris
3 195 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Martina Lyberg
Fastighetsmäklare
070-9988241 martina@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Verandastigen 1
Område
Söderby
Kommun
Salem
Boarea
84 kvm
Antal rum
3.5 rum
Månadsavgift
6 382 kr/mån. Inkl värme, vatten, kabelvärme.
Pris
3 195 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1910
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
3 195 000 kr
Månadsavgift
6 382 kr/mån. Inkl värme, vatten, kabelvärme
Andel i föreningen
1.0312%
Andel av årsavgift
1.03%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
12 000 kr
Summa
12 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-04)
Energiklass
F

Förening

Namn
Brf Parken 1, Söderby
Org.nummer
769601-8725
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
105 st
TV/bredband
TV och bredband levereras av ComHem eller Telia. För aktuell information om abonnemang besök respektive operatörs hemsida: http://www.comhem.se/ eller http://www.telia.se/privat/ ComHem levererar tjänsterna via tv-uttagen och Telia levererar via bredbandsskåp och nätverksuttag som finns i varje lägenhet. TV Grundutbudet i tv-uttagen är de markbundna kanalerna SVT1, SVT2 och TV4. För ytterligare kanaler kontakta Telia eller ComHem. Telefoni Fast telefoni levereras av både Telia och ComHem som ip-telefoni, vilket innebär att vid ett strömavbrott fungerar inte den fasta telefonen. Bredband Både Telia och ComHem erbjuder upp till 100 mbit/s.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
NCC har korrigerat felaktig dagvatteninstallation.
Takreparation utförd.
Tvättstugorna har fått helt nya maskiner 2017.
Projektarbete gällande laddstolpar pågår.

För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar idag över 85 parkeringsplatser och 12 garageplatser. Av dessa så finns 8 platser med laddstolpar.

Hyreskostnaden är 325 kr/månad för parkeringsplats.
Hyreskostnaden är 600 kr/månad för kallgarage.

Kölista för tilldelning eller byte av garage och parkeringsplats.
Kontakta parkeringsansvarig via mejladress: esbjorn.eriksson@telia.com
Övrigt
Förvaltnings AB Graden sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och inkluderar bostadsrättstillägg (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna vanlig hemförsäkring). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://parken1.bostadsratterna.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Parken 1 bildades 2004-04-07 men registrerades 1996-12-04. Området/fastigheten Salem Parken 1 har en speciell historia som sträcker sig från tidigt 1900-tal, där man sammanfattningsvis kan man säga att det bedrivits vård i olika former så långt som t.o.m 1988. Ombyggnaden till nuvarande planlösning påbörjades 2005 och avslutades 2007. Byggnaden är q-märkt, vilket innebär att kommunen skyddat byggnaden då den är av kulturhistoriskt intresse. Föreningen består av 1 byggnad med 105 lägenheter, vilken har byggår/ombyggnadsår 1907/2005. Lägenheterna är fördelade om 19 st om 1 rok, 33 st om 2 rok, 31 st om 3 rok, 19 st om 4 rok och 3 st om 5 rok. Lägenheterna har adress Verandastigen 1 och 3. Om du vill använda den moderna tvättstugan så bokas den med bokningscylinder på bokningstavlan. Källarförråd ingår till varje lägenhet, det finns även generösa ytor för förvaring av cyklar/barnvagnar. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Parken 1 ligger i nordöstra delen av Salems kommun i ett område som kallas Söderby och gränsar till Uttran. Nära till förskola, skola och äldreboende. Det finns ett mindre utbud av restaurang/service i det absoluta närområdet. Salem Centrum ligger drygt 1 km bort, där du finner banker, systembolag, restauranger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet där busshållplatser trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), och 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För djupare analys se årsredovisningen.
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
 Verandastigen 1
Planritning