Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Salemsvägen 1

Rönninge / Salemsvägen 1

Stor lägenhet vid Rönninge i nyskick med dubbla balkonger deluxe

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING. Varmt välkommen till denna fantastiskt fina gavellägenhet, i centrala Rönninge, med högt läge och stora fönsterpartier i tre väderstreck, vilket ger ett otroligt fint ljusinsläpp. Lägenheten, om ca 121 kvm, med genomgående hög standard och exklusiva materialval, är optimalt planerad med stora sociala ytor. Till detta kommer två balkonger i olika väderstreck, varav den stora som delvis inglasats är att klassa som balkong-deluxe. Två moderna helkaklade badrum varav det största med generös tvättavdelning. Föreningen har god ekonomi och erbjuder låga avgifter samt laddstolpar för elbil. I närområdet finns härliga grönområden och den aktive kommer snabbt till löparspår, tennishall samt utegym. Intill Rönninge Centrum ligger vackra Skönviksparken med lekplats och bouleplan. I änden av parken angränsar en brygga till sjön Flaten. Centrumet erbjuder bl a dagligvaruhandel, delikatessbutik, blomsterbutik, kaffestuga och restauranger. Nära boendet finns buss och pendeltåg, vilket tar ca 25-30 min till centrala Stockholm. För dig som använder bil så tar det några minuter att komma ut till E4.

BESKRIVNING
Unik bostad med eftertraktat läge i centrala Rönninge. Toppmodern med välplanerade och sociala ytor samt gott om förvaringsutrymmen. Här är ingenting lämnat till slumpen utan alla rum är perfekt utformade för att fylla sin funktion. Högt upp i huset helt utan insyn. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Rymlig hall med gott om utrymmen för förvaring. Här finns hatthylla/klädstång samt flera garderober som erbjuder avhängingsmöjligheter utöver det vanliga. På golvet ligger praktisk ljusgrå klinker vid entrén och vidare vacker ekparkett, vilket är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är vitmålade.

SOVRUM / ARBETSRUM / FÖRRÅD
Direkt till höger i hallen ligger första rummet, vilket kan användas till sovrum, kontor eller förråd. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

BADRUM 1
Väl tilltaget helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt mörkgrått klinkergolv som värms skönt upp med elslingor. Här finns dusch, tvättställ med svart kommod, wc samt ett vädringsfönster.

KÖK
Från hallen kommer du in i det stilrena köket som har vita högblanka luckor och rikligt med lådor och skåp. Över de generösa arbetsbänkarna av laminat sitter vacker brunmelerad mosaik som skyddar väggarna från smuts och stänk. Ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Rostfria exklusiva vitvaror från bla Neff. Induktionshäll 2016, inbyggnadsugn 2016, spisfläkt 2009, två stycken kombinerade kyl/frys 2009, diskmaskin 2009 och mikrovågsugn 2016.

VARDAGSRUM
Kökets stora matplats knyter ihop ytan mot det vinklade och lättmöblerade vardagsrummet. Här har du vacker utsikt genom det generösa glaspartiet som även innehåller utgången till den underbara och grandiosa balkongen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

TERRASS
Väl ute på den underbara terrassen så möts du av ett mycket rymligt och delvis inglasat parti. På den stora balkongen ryms både matbord och loungegrupp samt växter och grill om så önskas.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet finner du sovrumskorridoren som leder dig till lägenhetens nästa del. På höger sida finner du det stora sovrummet med vitmålade väggar, rummet är på de ursprungliga ritningarna uppdelat i två sovrum vilket givetvis kan delas upp till ytterligare sovrum för den som har behov genom att montera upp en mellanvägg. Även detta rum har utgång till den stora balkongen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

SOVRUM 2
Sista rummet är ett väl tilltaget sovrum även kallat "master bedroom" vilket har samma stil som övriga lägenheten. Här får du plats med en dubbelsäng, nattduksbord och övrigt möblemang efter önskemål. Utanför fönstret infinner sig lugnet i naturen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Härifrån kommer du ut till den mindre balkongen som erbjuder många soltimmar samt vacker lummig utsikt.

BADRUM
Stort snyggt badrum med klassiskt badkar, vitt kakel på väggarna samt en ljus grå kaklad fondvägg och mörkgrått klinkergolv som värms upp med elslingor. Praktisk arbetsbänk i anslutning till tvättavdelningen förenklar vardagssysslorna. Tvättställ med kommod, badkar, wc och handdukstork. Dessutom finns här tvättmaskin 2021, torktumlare 2021 och en vit arbetsbänk i laminat.
Stor terrass, delvis inglasad.
Balkong
Källarförråd i entréplanet.
Parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för 400 kr/mån (p-plats 1 kostar alltid 400 kr/mån).
Parkeringsplatser utan motorvärmare finns att hyra för 200 kr/mån
5 st garageplatser för 800 kr/mån. Separat kö.
Gästparkering.
Obligatorisk avgift för bredband via fiber 100/10, IP-telefoni och kanalpaket Lagom från Telia. Månadsvis fakturering på 289 kr kommer tillsammans med avgiften.

Kort fakta

Boarea
121 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
6 133 kr/mån
Pris
4 195 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Extra kontaktperson

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Salemsvägen 1
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
121 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
6 133 kr/mån. inkl värme, VA (+ obl.Telia bredband 245kr).
Pris
4 195 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2009
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader
Garageplatser i länga. Soprum
Övrigt
Hiss finns.

Ekonomi

Pris
4 195 000 kr
Månadsavgift
6 133 kr/mån. inkl värme, VA (+ obl.Telia bredband 245kr)
Andel i föreningen
6.6868%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
8 000 kr
Summa
8 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2022-04-07)
Prestanda
120 kWh/m2/år
Primärtenergital
95 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Rönningeporten
Org.nummer
769617-3504
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Obligatorisk avgift för bredband via fiber 100/10, IP-telefoni och kanalpaket Lagom från Telia. Månadsvis fakturering på 289 kr kommer tillsammans med avgiften.
Överlåtelseavgift
1337 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
535 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Göran Örnfjäder
Renoveringar
Normalt underhåll.
Föreningen redovisar utförda och planerade åtgärder i årsredovisningen.
Parkering
Parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för 400 kr/mån (p-plats 1 kostar alltid 400 kr/mån).
Om man önskar ytterligare en parkeringsplats utan motorvärmare kostar det 200 kr/mån.
5 st garageplatser för 800 kr/mån. Separat kö.
Gästparkering finns.
Övrigt
H.A. Redovisning & Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten värms upp med fjärrvärme och är fullvärdesförsäkrad.
Föreningen nås på brf.ronningeporten@gmail.com
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeporten bildades 2007-09-12, föreningen innehar fastigheten Salem 27:1. Bostadshuset byggdes om 2008-2009 (inflyttning okt 2009) och innefattar 16 lägenheter samt 3 lokaler. Medlemmarna erbjuds bl.a cykelförråd, barnvagnsförråd, garage, källarförråd och sophus.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeporten har ett centralt läge i Rönninge. Här bor du harmoniskt placerat, lummigt och är det första området du passerar när du kommer in mot Rönninge Centrum. Det populära bostadsområdet angränsar till natur och bostadsrättsföreningar som närmsta grannar. Rönninge Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner dagligvaruhandel, restauranger, delikatessbutik, blomsterbutik, presentbutik, gym samt övrig service. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar, och för den som gillar vatten så ligger både sjön Flaten och sjön Uttran med badplatser och bryggor på gångavstånd. Nära till både förskola och skola. Mycked goda kommunikationer föreligger i närområdet med pendelståg som angör både Södertälje och Stockholm. Det nya busstorget trafikeras av linjerna 725/735 (som går mellan Nytorp-Rönninge-Tumba) samt 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2023 = 53 500 kr x 2,5% = 1337 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2023 = 53 500 kr x 1% = 535 kr).
Del av kök och vardagsrum Salemsvägen 1
Del av kök och vardagsrum
Exteriör Salemsvägen 1
Exteriör
Vardagsrum Salemsvägen 1
Vardagsrum
Del av kök och vardagsrum Salemsvägen 1
Del av kök och vardagsrum
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Matplats mot vardagsrum Salemsvägen 1
Matplats mot vardagsrum
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Kök Salemsvägen 1
Kök
Vardagsrum med utgång till stor terrass Salemsvägen 1
Vardagsrum med utgång till stor terrass
Vardagsrum Salemsvägen 1
Vardagsrum
Delvis inglasad terrass Salemsvägen 1
Delvis inglasad terrass
Delvis inglasad terrass Salemsvägen 1
Delvis inglasad terrass
Delvis inglasad terrass Salemsvägen 1
Delvis inglasad terrass
Sovrum 2 Salemsvägen 1
Sovrum 2
Balkong Salemsvägen 1
Balkong
Balkong Salemsvägen 1
Balkong
Sovrum 1 Salemsvägen 1
Sovrum 1
Sovrum 1 Salemsvägen 1
Sovrum 1
Sovrum/arbetsrum/förråd Salemsvägen 1
Sovrum/arbetsrum/förråd
Badrum Salemsvägen 1
Badrum
Badrum Salemsvägen 1
Badrum
Hall Salemsvägen 1
Hall
Balkongerna Salemsvägen 1
Balkongerna
Exteriör Salemsvägen 1
Exteriör
Exteriör Salemsvägen 1
Exteriör
Höjdfoto Salemsvägen 1
Höjdfoto
Planritning Salemsvägen 1
Planritning
Planritning (alternativ) Salemsvägen 1
Planritning (alternativ)