Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Timmermansstigen 18

Salem / Timmermansstigen 18

Toppenfint 1-plans gavelradhus med bra läge och flera härliga uteplatser

Välkommen till detta perfekt belägna och toppenfina 1-plans radhus. Huset har en underbar och grönlummig tomt med barnvänliga gräsytor och fina uteplatser på såväl framsida, baksida och på gaveln vilka tillsammans famnar in solen från morgon till kväll. Planlösningen är väl genomtänkt och fönstret på gaveln ger möjlighet att möblera ett extra sovrum. Bostaden erbjuder rymliga ytor och rum vilka gör huset perfekt för den lilla familjen. Inom området har du bilfria gång- och cykelvägar, lekplats och gröna omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Boendemiljön på Timmemansstigen måste ses som tilltalande och trivsamt. Närhet till skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum med bl a dagligvaruhandel, cafe, restauranger, apotek, gym och vårdcentral. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall med simbassäng och träningsmöjligheter, ishall och fotbollsplan. För den som uppskattar skog och natur är det bara att sätta på gummistövlarna och traska iväg några hundra meter så möts du av såväl rådjur som svamp och bär. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an. Båda dessa alternativ ger dig snabb access till både Södertälje och Stockholm.

INTERIÖR & RUMSBESKRIVNING
Detta 1-plansradhus med gaveltomt präglas av moderna rum med stilrena materialval. Här finns 2-3 möjliga sovrum samt härliga sällskapsytor med generösa fönsterpartier som släpper in härligt ljus. Uteplatser i tre väderstreck delvis under tak. Bra med förvaringsmöjligheter både inne och ute. Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Den väl tilltagna hallen hälsar dig välkommen med tapetserade väggar och klinkergolv som längre in i hallen övergår till askparkett. Här finns gott om plats för ytterkläder och bra möbleringsmöjligheter. Längre in i hallen finns garderober samt klädkammare.

KÖK
Direkt till höger finner du det fina köket med lyxig känsla som renoverats och uppdaterats. Här finns det gott om förvaringsutrymme i skafferi samt skåpen som pryds av vita luckor. Över arbetsbänkarna sitter vackert kakel hela vägen upp till tak. Stora fönster ger ljus åt köket och vid matplatsen ryms många personer kring middagsbordet. Här finns kyl, frys, spis med induktionshäll, spisfläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Här ligger nylagt parkettgolv och väggarna är tapetserade. Ett stort fönsterparti skapar rymd och ger ett underbart ljusflöde genom hela rummet. Här finns även utgången till den träbelagda uteplatsen i söderläge som delvis har tak. Trädgården är grönlummigt med plan gräsmatta där solen skiner från förmiddag till sena kväll.

SOVRUM 1
Rymligt master bedroom med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är tapetserade samt har delvis träpanel/fondvägg och på golvet ligger askparkett.

SOVRUM 2
Fint sovrum med tapetserade väggar och mönstrad fondvägg samt askparkettgolv. Fönstret vetter mot den lugna framsidan.

KLÄDKAMMARE / ARBETSRUM / SOVRUM
Rum med gott om plats för förvaring i garderober samt perfekt arbetsyta för dig som arbetar hemifrån. Rummet har ett fönster på gavelväggen och kan även användas som ett extra sovrum om så önskas.

BADRUM
Det rymliga och helkaklade badrummet har dusch/badkar, tvättställ, wc, handukstork samt en tvättavdelning med kombitvättmaskin.

WC
Bredvid badrummet finns en helkaklad gäst wc. Här finns wc och tvättställ.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
Kallförråd i länga.

- Träbelagd uteplats framsida, gavel och baksida
- Genomgående ljusa och moderna ytskikt
- Helkaklat badrum med tvättutrustning
- Modernt kök
- Ny ytterdörr
- Ny elcentral 2021
- Fönster från 2017
- Två förråd på tomten
- Utedusch
- Plats för släpkärra på tomten

Kort fakta

Boarea
93 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 358 kr/mån
Pris
3 195 000 kr

Visning

Sön 21/8 kl 15:30–16:15 Välkommen på visning!
Mån 22/8 kl 17:30–18:00 Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Timmermansstigen 18
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
93 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 358 kr/mån. exkl värme och vatten.
Pris
3 195 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Pris
3 195 000 kr
Månadsavgift
4 358 kr/mån. exkl värme och vatten
Andel i föreningen
0.24383%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
12 000 kr
Hushållsel
17 000 kr
Vatten/avlopp
3 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
32 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-17)
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Där kan varje hushåll teckna abonnemang på TV, bredband och telefoni. http://www.comhem.se Föreningen är även ansluten till Telefoninätet via traditionell kopparledning, där kan du även beställa abonnemang på TV, Bredband och Telefoni beroende på den leverantör du väljer.
Överlåtelseavgift
1206 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg-Hansa (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1206 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Exteriör Timmermansstigen 18
Exteriör
Uteplats baksida Timmermansstigen 18
Uteplats baksida
Uteplats gavel Timmermansstigen 18
Uteplats gavel
Uteplats gavel Timmermansstigen 18
Uteplats gavel
Kök Timmermansstigen 18
Kök
Kök Timmermansstigen 18
Kök
Kök Timmermansstigen 18
Kök
Matplats Timmermansstigen 18
Matplats
Vardagsrum Timmermansstigen 18
Vardagsrum
Vardagsrum Timmermansstigen 18
Vardagsrum
Sovrum Timmermansstigen 18
Sovrum
Sovrum Timmermansstigen 18
Sovrum
Förråd / Arbetsrum / Sovrum Timmermansstigen 18
Förråd / Arbetsrum / Sovrum
Badrum Timmermansstigen 18
Badrum
Badrum Timmermansstigen 18
Badrum
Gäst wc Timmermansstigen 18
Gäst wc
Hall Timmermansstigen 18
Hall
Exteriör Timmermansstigen 18
Exteriör
Uteplats framsida Timmermansstigen 18
Uteplats framsida
Uteplats framsida Timmermansstigen 18
Uteplats framsida
Uteplats baksida Timmermansstigen 18
Uteplats baksida
Planritning