Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Centralvägen 3A

Rönninge / Centralvägen 3A

Sekelskiftesvåning med egen uteplats

Ett unikt tillfälle till boende i Rönninge. En ovanligt trivsam och fin lägenhet, vilken ligger i ett vackert kulturhistoriskt och varsamt renoverat sekelskifteshus, byggt 1905. Lägenheten ligger alldeles intill skog och natur, men ändå centralt med bara ett par minuters promenad till det lilla centrumet i Rönninge. Här kan du köpa färskt bröd på Kaffestugan, spännande mat i delikatessbutiken eller kanske vackra blommor hos Blomsterprinsessan. Här finns även buss och pendeltåg, vilket tar ca 30 min till Stockholm central och ca 10 min till Södertälje Central. Närmsta omgivningarna bjuder även på lummiga grönområden och den vackra Skönviksparken med den intilliggande sjön Flaten. Lägenheten med egen entré, är en riktigt pärla, där ljuset flödar in över de vackra gamla trägolven från tre väderstreck och där de två härliga uteplatserna erbjuder gott om plats för matgrupp och loungemöbler. En stor trädgårdstomt finns till förfogande för alla medlemmar.

BESKRIVNING
En bostad som andas genuinitet och charm med generösa fönster med djupa nischer som ger ett helt magiskt ljusinsläpp. Den egna entrén gör att det känns som att bo i radhus med egen uteplats vid entrén samt mysig, större balkong med direkt access till den härliga gräsmattan. Bostaden disponeras enligt följande;

PLANLÖSNING;

HALL
Genom den egna entrén kommer du in i en välkomnande möblerbar hall där du har gott om plats för dina ytterkläder samt övrig förvaring i en hel garderobsvägg med skjutdörrar. På golvet ligger ljus laminat och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Från hallen har du öppet till det fina vardagsrummet, vilket är lägenhetens hjärta. Här är det lättmöblerat, spatiöst och lätt att trivas. Vackert gammalt trägolv pryder golvet och väggarna är vitmålade. Öppna upp altandörren och kom ut till den stora balkongen.

BALKONG
Denna härliga plats erbjuder gott om utrymme för sköna utomhusmöbler. Genom grinden från balkongen tar du dig direkt ut på tomten och vidare runt husknuten där det är perfekt för morgonkaffet i solen.

KÖK
Från vardagsrummet och hallen öppnas det upp till det trivsamma köket. Här bjuds på gott om skåp med vitmålade luckor. Här finns även en praktisk hel diskbänk i zink samt massiva arbetsbänkar i trä och vitt kakel på väggarna. På golvet ligger en vit- och svartrutig plastmatta och väggarna är vitmålade. Framför fönstret finns det bra med plats för en matgrupp. Spis med häll 2014, spisfläkt, kyl/frys 2014 och diskmaskin.

SOVRUM 1
Intill vardagsrummet finner du bägge sovrummen. Detta är det största sovrummet, vilket har vackert gammalt trägolv och vitmålade väggar som bryts av med en ljust turkos målad fondvägg.

SOVRUM 2
Detta sovrum har även det fint gammalt trägolv, vilket är skönt för barfota fötter, samt vitmålade väggar.

BADRUM
Slutligen finns ett stort och fräscht badrum. Väggarna är helkaklade i vitt med en ljusblå bård och golvet pryds av klinker. Dusch 2018, tvättställ och wc. Tvättmaskin 2019.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Balkong med ny trätrall från 2016.
Uteplats.
Förråd.
Parkering ingår i avgiften.
Barnvagns och cykelrum finns.

Kort fakta

Boarea
74 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
5 062 kr/mån
Pris
2 995 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Centralvägen 3A
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
74 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
5 062 kr/mån. inkl vatten, uppvärmning och parkering.
Pris
2 995 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1905
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme+värmeväxlare

Ekonomi

Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 062 kr/mån. inkl vatten, uppvärmning och parkering
Andel i föreningen
13.0087%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
6 204 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 204 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2017-11-15)
Primärtenergital
225 kWh/m2/år
Energiklass
G

Förening

Namn
Brf Centralvägen 3
Org.nummer
769613-2443
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
7 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Tele2
Överlåtelseavgift
1338 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
535 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Parkering
En parkeringsplats ingår i avgiften.
Övrigt
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Centralvägen 3 registrerades 2005. Föreningen har friköpt tomt på 2158 kvm. Föreningen har 7 st lägenheter om totalt ca 564 kvm, inrymda i 3 separata byggnader, varav 2 av byggnaderna inryms 3 lägenheter vardera och i 1 byggnad inryms 1 lägenhet. Trädgårdsskötsel utförs av medlemmarna. Medlemmarna erbjuds även källarförråd och barnvagns och cykelrum. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2023 = 53.500 kr x 2,5% = 1338 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2023 = 53.500 kr x 1% = 535 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Centralvägen 3 ligger mycket bra placerad i Rönninge. Husen ligger högt och soligt med generösa gräsytor och uteplatser. Rönninge Centrum ligger inom gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner restauranger, butiker, service och gym. Det lite större inomhuscentrumet i Salem ligger även det inom promenadavstånd. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar som kan promenera till både sjön Uttran och Flaten. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet, pendeltåg och busshållplats ligger inom promenadavstånd. Busshållplatsen trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.
Exteriör Centralvägen 3A
Exteriör
Vardagsrum med utgång till terrass Centralvägen 3A
Vardagsrum med utgång till terrass
Terrass Centralvägen 3A
Terrass
Vardagsrum mot hall Centralvägen 3A
Vardagsrum mot hall
Vardagsrum mot kök Centralvägen 3A
Vardagsrum mot kök
Kök Centralvägen 3A
Kök
Kök Centralvägen 3A
Kök
Kök Centralvägen 3A
Kök
Kök Centralvägen 3A
Kök
Kök Centralvägen 3A
Kök
Sovrum 1 Centralvägen 3A
Sovrum 1
Sovrum 1 Centralvägen 3A
Sovrum 1
Sovrum 2 Centralvägen 3A
Sovrum 2
Badrum Centralvägen 3A
Badrum
Hall Centralvägen 3A
Hall
Uteplats vid entrén Centralvägen 3A
Uteplats vid entrén
Uteplats vid entrén Centralvägen 3A
Uteplats vid entrén
Exteriör med terrass Centralvägen 3A
Exteriör med terrass
Trappa till terrassen Centralvägen 3A
Trappa till terrassen
Planritning