Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Murarstigen 36

Salem / Murarstigen 36

Ombyggt och renoverat gavelradhus med optimalt läge

Ta chansen att förvärva detta fina gavelradhus med optimalt läge och ett härligt uterum på husets baksida i söderläge. Dessutom finns en stor träbelagd uteplats på framsidan där paviljongen delvis skyddar. Härlig trädgårdstomt som ramas in av grönlummig växtlighet. Det snyggt renoverade huset i mycket bra skick har byggts om och därmed fått vardagsrum och kök på samma plan. Huset ligger långt in i området och du bor en bit ifrån bilvägen och den gemensamma parkeringen, vilket gör detta hus extra barnvänligt och lugnt beläget. Förråd i länga. Som boende i föreningen är du garanterad en p-plats. Populära brf Salemstaden är Salems kommuns största bostadsrättsförening som erbjuder gott om gräsytor, lekparker samt gång/cykelvägar. Här bor du med närhet till förskola, skola, kommunikationer och all tänkbar närservice du behöver för en välfungerande vardag. Du har även nära till Salems inomhuscentrum där du hittar matbutik, restauranger, apotek, banker och vårdcentral.

BESKRIVNING;
Med ett mycket bra läge intill härliga, barnvänliga grönområden och bilfria gång- och cykelvägar, vilka tar dig tryggt och enkelt till skolor, förskolor, buss och övriga omgivningar runt Salem, hittar du detta mycket fina gavelradhus. Bo med stora sociala ytor såväl inomhus som utomhus, vardagsrum och kök på samma plan, fyra generösa sovrum samt modernt kök. I övrigt disponeras huset enligt följande;

ENTRÉPLAN
På framsidan av detta fina hus möts du av en stor träbelagd uteplats där den härliga paviljongen står. Här når du husets entré.

HALL
Ta ett kliv in i den rymliga hallen med gott om förvaringsutrymmen och avhängningsmöjligheter. På golvet ligger praktisk klinker som sedan övergår till ekparkett. Väggarna har en vägg klädd i vitmålad panel och fortsatt i hallen är väggarna målade i en ny ton. I taket sitter spotlights.

KÖK
Direkt till höger från hallen når du det fina köket med vita skåpluckor. Ovanför arbetsbänkarna i mörk laminat sitter rött kakel som sträcker sig upp till taket. Plats för matbord framför fönstret med utsikt mot framsidans uteplats. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusmålade. Spis med häll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin och bänkmicro.

VARDAGSRUM
Mycket trivsamt ombyggt vardagsrum med gott om plats för socialt umgänge med familj och vänner. Rummet är lättmöblerat med stora fönster mot husets baksida som släpper in härligt ljus. Väggarna är ljusmålade och golvet pryds av ekparkett.

SOVRUM 1
Till vänster i hallen finner du entréplanets första sovrum. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade. Fönstret vetter mot bostadens framsida.

SOVRUM 2
Från vardagsrummet kommer du in till ett mindre sovrum, vilket idag används till arbetsrum. Här ligger ett ekparkett på golvet och väggarna är ljust målade. Fönstret vetter mot husets baksida.

BADRUM
Badrummet har vitmålad väv på väggarna och mörk våtrumsmatta på golvet. I det rymliga badrummet återfinns tvättavdelningen med en tvättmaskin samt en torktumlare. Här finns även badkar, wc och tvättställ.

NEDRE PLAN
Den vitmålade trappan med delvis klädda trappsteg tar dig till husets nedre plan. I trapphuset har man tagit upp ett runt fönster, vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

HALL
Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade. en rymlig garderob erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Här når du utgången till husets härliga uterum samt trädgården på baksidan.

UTERUM
Härligt uterum som blir ditt skönaste vardagsrum under kyligare kvällar. I anslutning till uterummet når man en träbelagd mindre uteplats och vidare den lummiga trädgården.

SOVRUM 3
Generöst master bedroom med ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns stort fönster som bidrar till ett underbart ljusinsläpp.

SOVRUM 4
Mysigt sovrum med ekparkett på golvet och ljust målade väggar med en ljuvlig fondtapet.

BADRUM
Fint badrum på det nedre planet med blått mosaikgolv som värms upp av elslingor samt vitt liggande kakel på väggarna. Här finns duschdörrar i glas, wc, tvättställ med vit kommod samt handdukstork.

FÖRRÅD
Praktiskt förråd i anslutning till hallen på det nedre planet.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Inglasat uterum på baksidan.
Träbelagd uteplats på framsidan.
3-glasfönster från 2015-2016.
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
Kallförråd i länga.

Kort fakta

Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
5 537 kr/mån
Pris
3 195 000 kr

Budgivning pågår

Högsta bud
2 900 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Murarstigen 36
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
5 537 kr/mån. exkl värme och vatten.
Pris
3 195 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansradhus med souterrängvåning
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Pris
3 195 000 kr
Månadsavgift
5 537 kr/mån. exkl värme och vatten
Andel i föreningen
0.31462%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
14 000 kr
Hushållsel
9 000 kr
Summa
23 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-22)
Primärtenergital
137 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1206 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via IF (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1206 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Exteriör Murarstigen 36
Exteriör
Exteriör Murarstigen 36
Exteriör
Exteriör Murarstigen 36
Exteriör
Kök Murarstigen 36
Kök
Kök Murarstigen 36
Kök
Kök Murarstigen 36
Kök
Hall mot vardagsrum Murarstigen 36
Hall mot vardagsrum
Vardagsrum Murarstigen 36
Vardagsrum
Vardagsrum Murarstigen 36
Vardagsrum
Sovrum 2 Murarstigen 36
Sovrum 2
Sovrum 1 Murarstigen 36
Sovrum 1
Badrum Murarstigen 36
Badrum
Hall övre plan Murarstigen 36
Hall övre plan
Hall nere Murarstigen 36
Hall nere
Sovrum 3 / Master Murarstigen 36
Sovrum 3 / Master
Sovrum 4 Murarstigen 36
Sovrum 4
Duschrum Murarstigen 36
Duschrum
Inglasat uterum Murarstigen 36
Inglasat uterum
Inglasat uterum Murarstigen 36
Inglasat uterum
Baksida Murarstigen 36
Baksida
Planritning
Planritning