Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 4

Salem / Emanuel Birkes väg 4

Trevlig 2:a med balkong i väst i populära Brf Rönningeborg

Ta chansen att förvärva denna välplanerade 2:a i den populära föreningen Brf Rönningeborg, för dig som fyllt 55 vid inflyttning. Här bor du med bästa möjliga boendemiljö omgiven av vackra grönområden och fina promenadstråk. Lägenheten erbjuder rymliga och lättmöblerade rum. Balkong i väst med utsikt mot den lugna innergården. Här bor du nära Salems inomhuscentrum som erbjuder matbutik, apotek, vårdcentral, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss, som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum. På Medleys träningsanläggning finns simhall med varmvattenbassäng. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service, kunna ge möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv. Vill man kan man vara med i aktiviteter som motionspass, bridge, boule, festarrangemang mm. Föreningen erbjuder en hel del gemensamhetslokaler såsom träningslokal, läsrum, spelrum, snickeri, systuga, datorrum, övernattningslägenhet samt service i form av matsal, massage, fotvård och frisör att tillgå i huset.

PLANLÖSNING;
Varmt välkomna till Rönningeborg, vilket är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år, med ett optimalt läge i hjärtat av natursköna Salem. Trevlig lägenhet med optimal planlösning och härliga sociala ytor. Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Kliv in i den rymliga hallen med gott om avhängnings- och förvaringsutrymmen i flertal garderober och klädkammaren som ligger i anslutning. Hallen har ljust tapetserade väggar och på golvet ligger ljus linoleummatta. Hallen binder samman bostadens alla rum.

KÖK
Det praktiska original köket erbjuder gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Ovanför diskbänken och massiva träbänkar sitter vitt stänkskydd och skåpen pryds av vita släta luckor. Intill fönstret erbjuds en generös matplats. Här ligger en grön linoleummatta på golvet och på väggarna är det ljusa tapeter. Det finns en spis samt en kombinerad kyl/frys att tillgå. Här återfinns utgången till bostadens balkong.

BALKONG
Trevlig balkong med härlig eftermiddagssol. Från balkongen blickar du ut mot föreningens trevliga innergård.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer du vidare in i det väl tilltagna vardagsrummet. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp och matbord. Två stora fönster släpper in ett härligt ljus. På golvet ligger originalparkett och väggarna pryds av ljusa tapeter.

SOVRUM
Rymligt sovrum med bra möbleringsmöjligheter och två ingångar, en mot hall och en mot kök. Här ligger ljus linoleummatta på golvet och väggarna är ljust tapetserade. Här finns ett linneskåp.

BADRUM
Till sist finner du badrummet med ljus våtrumstapet på väggarna och ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns badkar, tvättställ, wc, handdukstork samt förvaringsmöjligheter i skåp.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Balkong i västerläge.
Källarförråd.
Kö till parkering.
Kö till garage.
Hushållsel tillkommer.
Bredband via Telia fiber.

Kort fakta

Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 786 kr/mån
Pris
1 500 000 kr

Visning

Sön 21/8 kl 11:00–11:30 Välkommen på visning!
Tis 23/8 kl 17:00–17:30 Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 4
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 786 kr/mån. Inkl. värme, vatten, TV, Bredband 100/100 och fast telefoni.
Pris
1 500 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
3 av 6. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 500 000 kr
Månadsavgift
4 786 kr/mån. Inkl. värme, vatten, TV, Bredband 100/100 och fast telefoni
Andel i föreningen
0.37639%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
1 200 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
1 200 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-11)
Prestanda
113 kWh/m2/år
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Uteplats

Balkong i väst.

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 100 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 160 kr/mån
Garageplats kostar 370 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1208 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).
Innergård Emanuel Birkes väg 4
Innergård
Kök Emanuel Birkes väg 4
Kök
Balkong med utsikt mot innergård Emanuel Birkes väg 4
Balkong med utsikt mot innergård
Utsikt mot innergård Emanuel Birkes väg 4
Utsikt mot innergård
Kök Emanuel Birkes väg 4
Kök
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 4
Vardagsrum
Sovrum Emanuel Birkes väg 4
Sovrum
Sovrum mot hall och kök Emanuel Birkes väg 4
Sovrum mot hall och kök
Hall Emanuel Birkes väg 4
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 4
Hall
Badrum Emanuel Birkes väg 4
Badrum
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 4
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 4
Brf Rönningeborg
Planritning