Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Timmermansstigen 40

Salem / Timmermansstigen 40

Toppenfint renoverat 1-plansradhus med härlig uteplats i söder

Välkommen till detta prisvärda och toppenfina 1-plansradhus, vilket renoverades 2019. Huset har en underbar plan trädgårdstomt med barnvänliga gräsytor och härlig uteplats på baksidan, vilken famnar in solen från morgon till kväll. Planlösningen är väl genomtänkt med sina rymliga ytor och rum vilka gör huset perfekt för den lilla familjen. Inom området har du bilfria gång- och cykelvägar, lekplats och gröna omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Boendemiljön på Timmermansstigen måste ses som tilltalande och trivsamt. Närhet till skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum med bl a dagligvaruhandel, cafe, restauranger, apotek och vårdcentral. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall med simbassäng och träningsmöjligheter, ishall och fotbollsplan. För den som uppskattar skog och natur är det bara att sätta på gummistövlarna och traska iväg några hundra meter så möts du av såväl rådjur som svamp och bär. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an. Båda dessa alternativ ger dig snabb access till både Södertälje och Stockholm.

BESKRIVNING
Mycket fint 1-plansradhus som präglas av modernt renoverade rum, från 2019, med stilrena och snygga materialval. Generösa fönsterpartier som släpper in härligt ljus och läget är helt fantastiskt med den plana trädgårdstomten och uteplats med sol från morgon till kväll. I övrigt disponeras huset enligt följande;

HALL
Den väl tilltagna hallen hälsar dig välkommen med tapetserade väggar och ljusgrå klinker på golvet, från 2019. Här finns gott om plats för ytterkläder och bra möbleringsmöjligheter. (Garderober ingår ej).

KÖK
Direkt till höger finner du det toppfina köket med lyxig känsla som renoverats och uppdaterats 2019. Här finns det gott om förvaringsutrymme i skåpen som pryds av vita högblanka luckor. Över de ljusgrå laminatarbetsbänkarna sitter vackert ljusgrå melerad mosaik. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av ljusgrå klinker. Stora fönster ger ljus åt köket och vid matplatsen ryms många personer kring middagsbordet. Här finns kyl, frys, induktionshäll 2019, spisfläkt 2019, inbyggnadsugn 2019, mikrovågsugn 2019 samt diskmaskin 2019.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet, vilket är rymligt och lättmöblerat, renoverades 2019 med ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Ett stort fönsterparti skapar rymd och ger ett underbart ljusflöde genom hela rummet. Här finns även utgången till den stenbelagda uteplatsen i söderläge som delvis har tak. Trädgården har plan gräsmatta som inramas av staket och där solen skiner från förmiddag till sena kväll.

SOVRUM 1
Rymligt master bedroom med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust laminat, från 2019.

SOVRUM 2
Fint sovrum med vitmålade väggar och ljust laminatgolv, från 2019. Fönstret vetter mot den lugna framsidan. (Garderob ingår ej).

KLÄDKAMMARE
Rymlig och praktiskt inredd klädkammare med gott om plats för förvaring.

BADRUM
Badrummet har ljusa våtrumstapeter och ljus våtrumsmatta. Här finns dusch, tvättställ med vit kommod, wc samt en tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

WC
Bredvid badrummet finns en helkaklad gästwc med mörkgrå klinker på golvet. Här finns wc och tvättställ.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Delvis takbeklädd stenbelagd uteplats i söderläge.
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
Kallförråd i länga.
Trädgårdsslang trasig.

Kort fakta

Boarea
93 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 358 kr/mån
Pris
2 695 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Timmermansstigen 40
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
93 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 358 kr/mån. exkl värme och vatten.
Pris
2 695 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Pris
2 695 000 kr
Månadsavgift
4 358 kr/mån. exkl värme och vatten
Andel i föreningen
2.4383%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
8 000 kr
Hushållsel
7 800 kr
Vatten/avlopp
2 136 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
17 936 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-19)
Prestanda
118 kWh/m2/år
Primärtenergital
121 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1206 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via IF (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1206 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Kök Timmermansstigen 40
Kök
Kök och hall mot sovrum 1 Timmermansstigen 40
Kök och hall mot sovrum 1
Vardagsrum Timmermansstigen 40
Vardagsrum
Vardagsrum Timmermansstigen 40
Vardagsrum
Sovrum 2 Timmermansstigen 40
Sovrum 2
Sovrum 1 Timmermansstigen 40
Sovrum 1
Hall Timmermansstigen 40
Hall
Klädkammare Timmermansstigen 40
Klädkammare
Gästtoalett Timmermansstigen 40
Gästtoalett
Badrum Timmermansstigen 40
Badrum
Badrum Timmermansstigen 40
Badrum
Baksida Timmermansstigen 40
Baksida
Framsida Timmermansstigen 40
Framsida
Baksida Timmermansstigen 40
Baksida
Uteplats på baksida Timmermansstigen 40
Uteplats på baksida
Planritning Timmermansstigen 40
Planritning