Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 8J

Salem / Emanuel Birkes väg 8J

Trivsam lägenhet, centralt belägen nära Salems inomhuscentrum

Välkomna till denna välplanerade gaveltvåa med stor balkong i söder som vetter mot den trevliga innergården, grönområden och lummig grönska. Ljus lägenhet med fönster i tre väderstreck och optimal planlösning. Fiber indraget. Tvättstuga i huset. Boendemiljön är mycket bra med endast ca 50 meter till Salems fina inomhuscentrum, där du kan hitta bl a affärer, apotek, restauranger, frisör, vårdcentral mm. Du bor med underbar natur och härliga promenadstråk som närmsta granne. Ett stenkast till buss, förskola och skola. Den bilburna tar sig till E4an på några minuter.

BESKRIVNING
En fin och ljus lägenhet med bra planlösning som känns både luftig och hemtrevlig samt har praktiska förvaringsutrymmen och stort kök. Härlig balkong med sol större delen av dagen. Bästa möjliga boendemiljö med närhet till trevliga grönområden, Salems inomhuscentrum och buss. Hiss finns. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Du kommer in i en ljus hall med ljus linoleummatta och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för dina ytterkläder som även kan förvaras i det angränsande stora förrådet.

FÖRRÅD
Stort praktiskt förråd, vilket ägarna idag använder som arbetsrum. Ljus släpps in genom ett fönster. På golvet ligger en ljus linoleummatta och väggarna är vitmålade. Här finns tre garderober till förvaring.

VARDAGSRUM
Från hallen har du öppet in till det trevliga vardagsrummet, där ljus laminat pryder golvet och väggarna är vitmålade. Fönster i två väderstreck ger ett underbart ljusinsläpp. Härifrån finns utgången till den härliga balkongen med söderläge.

KÖK
Vidare finner du köket, där du har gott om förvaringsmöjligheter i skåpen som pryds av vita luckor med speglar. Över de vita laminatbänkarna sitter vitt kakel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljus linoleummatta. Spis med häll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin 2017.

SOVRUM
Det stora, ljusa sovrummet har även det ljus linoleummatta och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt sängbord.

BADRUM
Till sist finner du det ljusa badrummet med vitkaklade väggar samt vitmålad väv och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta. Badkar, tvättställ, WC och handdukstork. Här finns även en tvättmaskin.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Balkong i söderläge.
Fiber indraget.
Tvättstuga i huset.
Parkering med elstolpe 190 :-/mån. Kösystem tillämpas.
Carport 240:-/mån. Kösystem tillämpas.

Kort fakta

Boarea
64.5 kvm
Antal rum
2 rum
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 8J
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
64.5 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 330 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Pris
1 495 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1988
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
4 330 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen
1.252%
Andel av årsavgift
1.252%
Bostaden är pantsatt
Ja
Nettoskuldsättning
451 763 kr

Driftkostnader

Hushållsel
7 104 kr
Summa
7 104 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-02)
Prestanda
122 kWh/m2/år
Primärtenergital
127 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Säbyborg
Org.nummer
716419-8314
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
74 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Ny värmecentral 2016. Renovering av tak utfördes 2018.
För fullständig information kring utförda/kommande underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen disponerar 54 st parkeringsplatser, varav 20 st är belägna under tak/carport. All p-platser har elstolpe.
Carport kostar 240 kr/mån (kö)
P-plats kostar 190 kr/mån
Besöksparkering finns bakom Carport-längorna mot Säby kyrka.
Övrigt
Fastum UBC Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. För mer information se föreningens stadgar.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Säbyborg med org.nr 716419-8314 förvärvade fastigheten Rönningeborg 1 den 17 juni 1987. Fastigheten byggdes 1988 och består av 4 flerbostadshus i 2 till 6 våningar. Föreningen upplåter 74 st lägenheter med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade om 38 st 1 rok, 17 st 2 rok, 13 st 3 rok, 4 st 4 rok och 2 st 5 rok. I varje byggnad finns en separat bokningsbar tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Två städdagar/år, en på våren och en på hösten.
Övriga lokaler/ytor: Soprum med viss sortering, kompost, Lekplats på innergård, Övernattningslägenhet/Samlingslokal samt extra dusch/wc (8H), Cykelförråd. Barnvagnsrum.

Läge och kommunikationer
Brf Säbyborg och dess medlemmar bor i ett centralt läge i Salem med inomhuscentrum inom mycket bekvämt promenadavstånd. Centrumet är litet och mysigt med banker, systembolag, restauranger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Extremt goda kommunikationer med busshållplats runt knuten som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Se årsredovisning. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2023 = 52 500kr x 2,5% = 1313 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2023 = 52 500kr x 1% = 525 kr)
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 8J
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 8J
Vardagsrum
Kök Emanuel Birkes väg 8J
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 8J
Kök
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 8J
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 8J
Vardagsrum
Sovrum Emanuel Birkes väg 8J
Sovrum
Hall Emanuel Birkes väg 8J
Hall
Hall Emanuel Birkes väg 8J
Hall
Badrum Emanuel Birkes väg 8J
Badrum
Förråd Emanuel Birkes väg 8J
Förråd
Balkong Emanuel Birkes väg 8J
Balkong
Exteriör Emanuel Birkes väg 8J
Exteriör
Innergård Emanuel Birkes väg 8J
Innergård
Planritning