Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Verandastigen 3, vån 5

Söderby / Verandastigen 3, vån 5

Välplanerad 1:a med fina detaljer och högt i tak

Varmt välkomna till populära Söderby och till denna ståtliga sekelskiftesbyggnad som ligger på en höjd, nära vacker natur med härliga strövområden och fina sjöar. Den genomgripande ombyggnaden har haft sin grund i ett modernt tänkande, där det gamla fått leva kvar i detaljer och stämning och med en arkitektur ursprungligen ritad av arkitekt Gustav Wickman och som minner om den gamla byggtraditionen. Lägenheten är fantastisk med en takhöjd på ca 3,70 m, höga och vackra fönster, som ger ett underbart ljusinsläpp, djupa fönsternischer, genomgående ekparkettgolv, smakfulla färger och många fina materialval. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Källarförråd. Den lugna och grönlummiga gården och husen med sina ljusa putsade fasader bjuder på en rogivande känsla trots att bostaden ligger nära såväl skola, förskola och bra busskommunikationer. Den bilburne tar sig till E4an på några minuter.

BESKRIVNING
Fantastisk lägenhet i fint skick i populära Söderby. Välplanerad, ljus och luftig med takhöjd på ca 3,70 meter. Bostaden präglas av höga, vackra fönster som ger ett underbart ljusinsläpp. Helkaklat badrum med klinkergolv. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Den inbjudande gråtapetserade hallen erbjuder bra avhägningsmöjligheter för dina ytterkläder. På golvet ligger ekparkett, vilket är genomgående i lägenheten. Förvaringsmöjlgheter i garderob och städskåp.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer du in i det luftiga och välplanerade vardagsrummet som erbjuder plats för både soffgrupp, säng och annat möblemang efter önskemål. Här finner du två stora fönster med djupa fönsternischer. På golvet ligger ekparkett och väggarna är fortsatt gråtapetserade med två fondväggar.

KÖK
Med öppen planlösning från vardagsrummet finner du det praktiska och yteffektiva köket som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i skåpen som pryds av vita luckor. Ovanför de generösa arbetsbänkarna sitter ljusgrått kakel. Här finns spis med häll, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys.

BADRUM
Till sist finner du det generösa badrummet där vitt kakel pryder hela väggarna och golvet täcks av ljust klinker. Till det har man vit inredning. Här finns wc, tvättställ, handdukstork och tvättmaskin.
ALLMÄNT OM LÄGENEHTEN
Källarförråd tillhör.
Föreningen förfogar idag över 85 parkeringsplatser och 12 garageplatser.
Hyreskostnaden är 325 kr/månad för parkeringsplats.
Hyreskostnaden är 600 kr/månad för kallgarage.
Kölista för tilldelning eller byte av garage och parkeringsplats.
Kontakta parkeringsansvarig via mejladress: esbjorn.eriksson@telia.com

Kort fakta

Boarea
34 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
3 065 kr/mån
Pris
1 395 000 kr

Visning

Sön 5/12 kl 13:15–13:45 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Verandastigen 3, vån 5
Område
Söderby
Kommun
Salem
Boarea
34 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
3 065 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Pris
1 395 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1910
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 395 000 kr
Månadsavgift
3 065 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen
0.7075%
Bostaden är pantsatt
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2009-07-31)
Prestanda
141 kWh/m2/år
Energiklass

Förening

Namn
Brf Parken 1, Söderby
Org.nummer
769601-8725
Hemsida
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
105 st
TV/bredband
TV och bredband levereras av ComHem eller Telia. För aktuell information om abonnemang besök respektive operatörs hemsida: http://www.comhem.se/ eller http://www.telia.se/privat/ ComHem levererar tjänsterna via tv-uttagen och Telia levererar via bredbandsskåp och nätverksuttag som finns i varje lägenhet. TV Grundutbudet i tv-uttagen är de markbundna kanalerna SVT1, SVT2 och TV4. För ytterligare kanaler kontakta Telia eller ComHem. Telefoni Fast telefoni levereras av både Telia och ComHem som ip-telefoni, vilket innebär att vid ett strömavbrott fungerar inte den fasta telefonen. Bredband Både Telia och ComHem erbjuder upp till 100 mbit/s.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
NCC har korrigerat felaktig dagvatteninstallation.
Takreparation utförd.
Tvättstugorna har fått helt nya maskiner 2017.
Projektarbete gällande laddstolpar pågår.

För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar idag över 85 parkeringsplatser och 12 garageplatser. Av dessa så finns 8 platser med laddstolpar.

Hyreskostnaden är 325 kr/månad för parkeringsplats.
Hyreskostnaden är 600 kr/månad för kallgarage.

Kölista för tilldelning eller byte av garage och parkeringsplats.
Kontakta parkeringsansvarig via mejladress: esbjorn.eriksson@telia.com
Övrigt
Förvaltnings AB Graden sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och inkluderar bostadsrättstillägg (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna vanlig hemförsäkring). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://parken1.bostadsratterna.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Parken 1 bildades 2004-04-07 men registrerades 1996-12-04. Området/fastigheten Salem Parken 1 har en speciell historia som sträcker sig från tidigt 1900-tal, där man samanfattningsvis kan man säga att det bedrivits vård i olika former så långt som t.o.m 1988. Ombyggnaden till nuvarande planlösning påbörjades 2005 och avslutades 2007. Byggnaden är q-märkt, vilket innebär att kommunen skyddat byggnaden då den är av kulturhistoriskt intresse. Föreningen består av 1 byggnad med 105 lägenheter, vilken har byggår/ombyggnadsår 1907/2005. Lägenheterna är fördelade om 19 st om 1 rok, 33 st om 2 rok, 31 st om 3 rok, 19 st om 4 rok och 3 st om 5 rok. Lägenheterna har adress Verandastigen 1 och 3. Om du vill använda den moderna tvättstugan så bokas den med bokningscylinder på bokningstavlan. Källarförråd ingår till varje lägenhet, det finns även generösa ytor för förvaring av cyklar/barnvagnar. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Parken 1 ligger i nordöstra delen av Salems kommun i ett område som kallas Söderby och gränsar till Uttran. Nära till förskola, skola och äldreboende. Det finns ett mindre utbud av restaurang/service i det absoluta närområdet. Salem Centrum ligger drygt 1 km bort, där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet där busshållplatser trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), och 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För djupare analys se årsredovisningen.
Vardagsrum mot kök Verandastigen 3, vån 5
Vardagsrum mot kök
Kök Verandastigen 3, vån 5
Kök
Kök Verandastigen 3, vån 5
Kök
Kök Verandastigen 3, vån 5
Kök
Kök mot vardagsrum Verandastigen 3, vån 5
Kök mot vardagsrum
Kök mot vardagsrum Verandastigen 3, vån 5
Kök mot vardagsrum
Vardagsrum Verandastigen 3, vån 5
Vardagsrum
Vardagsrum med plats för både soffa och säng Verandastigen 3, vån 5
Vardagsrum med plats för både soffa och säng
Stora fönster med djupa fönsternischer Verandastigen 3, vån 5
Stora fönster med djupa fönsternischer
Plats för stor säng Verandastigen 3, vån 5
Plats för stor säng
 Verandastigen 3, vån 5
 Verandastigen 3, vån 5
Vardagsrum Verandastigen 3, vån 5
Vardagsrum
Rymligt badrum med tvättavdelning Verandastigen 3, vån 5
Rymligt badrum med tvättavdelning
Hall Verandastigen 3, vån 5
Hall
Brf Parken 1 Verandastigen 3, vån 5
Brf Parken 1
Brf Parken 1 Verandastigen 3, vån 5
Brf Parken 1
Planritning