Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Målarstigen 3

Salem / Målarstigen 3

Mycket fint radhus med solig trädgårdstomt

Välkommen till ett mycket fint radhus på en solig och lättskött trädgårdstomt med ett trevligt läge i detta populära och barnvänliga område. Fantastisk uteplats i söderläge med sol större delen av dagen. Stilrent IKEA-kök, renoverat 2015, med ytterligare en träbelagd uteplats i anslutning på husets framsida. Två helkaklade badrum med klinker från 2013 och 2014. Fyra generösa sovrum och gott om förvaring i både garderober, förråd och klädkammare. Optimal planlösning med sociala ytor såväl utomhus som inomhus. Med gång- och cykelvägar utanför dörren tar sig hela familjen tryggt och säkert till närliggande lekplatser, förskolor och skolor. Läget är bekvämt - nära till allt - Salems centrum, med affärer, restauranger, frisörer, träningsmöjligheter mm, skolor, flera omtyckta förskolor, buss och en underbar natur att ströva i. Kommunikationerna är utmärkta och du tar dig lätt till pendeltåget. För den bilburne tar det endast några minuter till E4an.

BESKRIVNING
Ta chansen att förvärva detta mycket fina radhus med ett fantastiskt läge. Det rymliga huset har en optimal planlösning som präglas av stora sociala ytor, generösa sovrum och gott om förvaringsutrymmen. Två träbelagda uteplatser i olika väderstreck. Bostadsrättsföreningen är stabil och har en gedigen underhållsplan. 3-glasfönster och säkerhetsdörr. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

ENTRÉPLAN:

HALL
Du välkomnas av en rymlig och möblerbar hall med ljusa tapeter och praktiskt klinkergolv som sedan övergår till fin ekparkett. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober som du finner du en bit in i hallen.

KÖK
Vidare finner du det stilrena Ikea-köket, renoverat 2015, med vita skåpluckor och vitt kakel ovanför de generösa laminatbänkarna. Ett matbord för vardagens måltider med familjen får plats framför fönstret. På golvet ligger fortsatt ekparkett och väggarna är vitmålade. Här finns ugn och mikro i högskåp, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och spisfläkt.

SOVRUM 1
På bostadens entréplan återfinns tre väl tilltagna sovrum. Master bedroom har ljusgråmålade väggar och på golvet ligger laminat i parkettimitation. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, nattduksbord och förvaring.

SOVRUM 2
Även detta sovrum är rymligt och rymmer möblemang efter önskemål. Laminatgolv i parkettimitation på golvet och gråmålade väggar.

SOVRUM 3
Våningsplanets tredje sovrum ligger till vänster i hallen med fönster i svalt norrläge. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusgråmålade.

BADRUM
Modernt badrum från 2013 med grått klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna. Här finns badkar, wc och tvättställ med kommod samt en tvättavdelningen med tvättmaskin och torktumlare från 2019.

NEDRE PLAN:
På det nedre planet möts du av en rymlig hall med vitmålade väggar och ekparkett. I hallen finns gott om förvaringsutrymme i garderober och klädkammare med en extra frys.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och trevligt vardagsrum med anslutning till den härliga uteplatsen. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och mediamöbel. På golvet ligger ekparkett och väggarna är fortsatt vitmålade.

UTEPLATS
Kliv ut på den härliga uteplatsen, vilket blir ditt andra vardagsrum under sommarmånaderna. Här finns goda möjligheter att samla vännerna för fina grillkvällar i kvällsolen, likväl som den södervända terrassen lämpar sig perfekt för den som i avskildhet vill njuta av solen medan barnen leker i den lummiga trädgården med vinrankor och pallkragar.

SOVRUM 4
Intill vardagsrummet finner du husets fjärde sovrum med linoluemmatta på golvet och mönstrad tapet.

BADRUM
Duschrummet från 2014 har grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns dusch, wc, handdukstork och tvättställ.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 400 kr/mån.
Träbelagd uteplats på framsidan med förmiddagssol.
Träbelagd uteplats på baksida i söderläge.
Säkerhetsdörr från 2021.
3-glasfönster från 2017.
Elslingor badrum nere defekt.
Kallförråd i länga.

Kort fakta

Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rum
Upplåtelseform
Bostadsrätt

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Målarstigen 3
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
4 902 kr/mån. exkl. värme.
Pris
3 095 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansradhus med souterrängvåning
Byggnadsår
1968
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ekonomi

Pris
3 095 000 kr
Månadsavgift
4 902 kr/mån. exkl. värme
Bostaden är pantsatt
Ja
Energiklass

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Där kan varje hushåll teckna abonnemang på TV, bredband och telefoni. http://www.comhem.se Föreningen är även ansluten till Telefoninätet via traditionell kopparledning, där kan du även beställa abonnemang på TV, Bredband och Telefoni beroende på den leverantör du väljer.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg-Hansa (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Kök Målarstigen 3
Kök
Kök Målarstigen 3
Kök
Kök Målarstigen 3
Kök
Kök Målarstigen 3
Kök
Sovrum 1 Målarstigen 3
Sovrum 1
Sovrum 2 Målarstigen 3
Sovrum 2
Sovrum 3 Målarstigen 3
Sovrum 3
Badrum Målarstigen 3
Badrum
Hall Målarstigen 3
Hall
Hall Målarstigen 3
Hall
Vardagsrum Målarstigen 3
Vardagsrum
Sovrum 4 Målarstigen 3
Sovrum 4
Badrum Målarstigen 3
Badrum
Exteriör Målarstigen 3
Exteriör
Framsida med träbelagd uteplats Målarstigen 3
Framsida med träbelagd uteplats
Baksida Målarstigen 3
Baksida
Uteplats i söderläge Målarstigen 3
Uteplats i söderläge
Uteplats Målarstigen 3
Uteplats
Baksida Målarstigen 3
Baksida
Träbelagd uteplats Målarstigen 3
Träbelagd uteplats
Baksida Målarstigen 3
Baksida
Planritning
Planritning