Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 2

Salem / Emanuel Birkes väg 2

Fin 1:a högt upp i första huset på Rönningeborg

Välkommen till denna fina 1:a som är belägen på sjunde våningen i första huset på populära Rönningeborg, ett boende för dig som är fyllt 55 år vid inflyttningen. Fantastisk inglasad balkong med förmiddagssol och fin utsikt. Optimalt planerad med stort kök och badrum. Sovalkov med anslutning till klädkammare. Källarförråd. Mycket omtyckt förening med tillgång till restaurang, snickarbod, sy- och vävstuga, motionsrum mm. Här bor du med bästa möjliga boendemiljö omgiven av vackra grönområden och nära till Salems inomhuscentrum med matbutik, apotek, vårdcentral, banker, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum. Den bilburne tar sig till E4an på några minuter.

BESKRIVNING:
Högt belägen 1:a i första huset på Rönningeborg. Bra planerad med väldisponerade kvadratmeter. Generöst vardagsrum och kök. Bostaden präglas av ett härligt ljusinsläpp och en fantastisk utsikt. I övrigt disponeras lägenheten enligt följande;

HALL
Öppen och välkomnande hall med ljust tapetserade väggar och på golvet ligger ekparkettgolv vilket är genomgående för lägenheten. Längst med väggen finner du en hatthylla för avhängning samt en garderob med förvaringsmöjligheter.

VARDAGSRUM
Välplanerat och lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett mycket fint ljusinsläpp och vetter mot den lugna innegården. Här finns det gott om plats för soffgrupp, bokhyllor eller annat möblemang efter smak och tycke. På väggarna sitter fortsatt ljus tapet och på golvet ligger slipbar ekparkett.

SOVALKOV
Praktiskt sovalkov där du får plats med säng, nattduksbord och arbetshörna om så önskas. Ekparkett pryder golvet och väggarna har ljusa tapeter. Här finner du lägenhetens väl tilltagna klädkammare där det finns plats för både garderober och övrig förvaring.

KÖK
Originalkök med generöst med skåp och lådor som pryds av rosa luckor. Väggarna har ljus tapet och på golvet ligger plastmatta i parkettimitation. Vitvaror i form av kyl/frys och spis med häll. Matplatsen är mysig och trivsam intill fönstret. Här finns utgången till lägenhetens balkong.

BALKONG
Inglasad balkong med sol från morgon till tidig eftermiddag. Här finns det plats för bord, stolar samt växter. Njut av den milsvida utsikten mot föreningens innegård och lummig grönska.

BADRUM
I det rymliga badrummet sitter våtrumstapet på väggarna samt våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch med, handukstork, tvättställ och WC.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
- Inglasad balkong med förmiddagssol.
- Kö till föreningens garageplatser.
- Tillgång till p-plats
- Källarförråd
- Hushållsel tillkommer
- Lamellgardiner på balkongen
- Markiser över alla fönster

Kort fakta

Boarea
45 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
3 451 kr/mån
Pris
1 095 000 kr

Visning

Tis 22/6 kl 17:00–17:30 Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 2
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
45 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
3 451 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Pris
1 095 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
7 av 9. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 095 000 kr
Månadsavgift
3 451 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen
0.25669%
Bostaden är pantsatt
Nej

Energideklaration

Status
Utförd (2010-01-10)
Prestanda
110 kWh/m2/år
Energiklass

Uteplats

Inglasad balkong med högt läge och fin utsikt.

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 100 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 160 kr/mån
Garageplats kostar 370 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).
Fin utsikt mot innergården och natur Emanuel Birkes väg 2
Fin utsikt mot innergården och natur
Högt läge och fin utsikt Emanuel Birkes väg 2
Högt läge och fin utsikt
Milsvid utsikt Emanuel Birkes väg 2
Milsvid utsikt
Kök med matplats Emanuel Birkes väg 2
Kök med matplats
Kök Emanuel Birkes väg 2
Kök
Rymligt vardagsrum Emanuel Birkes väg 2
Rymligt vardagsrum
Vardagsrum med sovalkov Emanuel Birkes väg 2
Vardagsrum med sovalkov
Sovalkov Emanuel Birkes väg 2
Sovalkov
 Emanuel Birkes väg 2
Hall Emanuel Birkes väg 2
Hall
Exteriör Emanuel Birkes väg 2
Exteriör
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2
Brf Rönningeborg
Planritning Emanuel Birkes väg 2
Planritning