Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Murarstigen 6

Salem / Murarstigen 6

Eftertraktat 1-plansgavelradhus med uteplats i söder

Varmt välkommen till detta attraktiva 1-plansgavelradhus på stor hörntomt med insynsskyddad uteplats i söderläge. Planlösningen är ypperlig med sina stora sociala ytor och tre rymliga sovrum. Inom området har du bilfria gång- och cykelvägar, lekplats och gröna omgivningar som bjuder in till utomhuslek strax utanför husknuten. Läget för de boende på Murarstigen måste ses som brilliant. Endast några minuter bort per fot ligger skola, flera förskolor, buss och Salems inomhuscentrum. Här finns också möjlighet till fritidsaktiviteter och friskvård i form av idrottshall, ishall och fotbollsplan. Salem erbjuder fina kommunikationer med buss som ansluter till pendeltåg bara några få minuter bort vid Rönninge och Tumba C. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an.

BESKRIVNING;
Välplanerat 1-plansgavelradhus med generösa lättmöblerade rum och ett härligt ljusinsläpp. Tre väl tilltagna sovrum och sociala ytor såväl utomhus som inomhus. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Välkomnande hall med ljust praktiskt klinkergolv och tapetserade väggar med en vägg i tegel. Längre in i hallen ligger laminatgolv. Här har man öppnat upp halva väggen mot köket. Hallen binder samman bostadens samtliga rum.

KÖK
Modernt Epoq kök från 2013 med svarta köksluckor och lättskötta bänkskivor i akryl. Ovanför bänkarna är väggarna beklädda med vitt kakel. På golvet ligger fortsatt ljus klinker och väggarna är tapetserade. Här finns en side-by-side kyl och frys, ugn, mikro (defekt), induktionshäll och spisfläkt.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Här ligger laminat på golvet och väggarna är tapetserade. Ett stort fönsterparti skapar rymd och ger ett underbart ljusflöde genom hela rummet. Här finns även utgången till uteplatsen.

UTEPLATS
Träbelagd uteplats delvis under tak med ett härligt och insynsskyddat söderläge mot den plana trädgårdstomten med plats för lek.

SOVRUM 1
Master bedroom är ett rymligt sovrum som vetter mot husets baksida med ytterligare en utgång till uteplatsen. Här ligger laminat på golvet och väggarna är vitmålade med en fondtapet.

SOVRUM 2
Även detta sovrum vetter mot baksidan och har laminat på golvet och vitmålade väggar med fondtapet.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet ligger direkt till vänster i hallen med fönster mot den lugna framsidan. Detta rum har vita väggar med en fondtapet samt laminat på golvet.

KLÄDKAMMARE
Generös klädkammare inredd med laminatgolv och vita väggar. Detta rum kan disponeras som hemmakontor eller extra sovrum vid behov. Paxfläkt finns installerad för bättre ventilation.

BADRUM
Väggen mellan badrummet och gäst-wcn har tagits bort för ett extra stort badrum med plats för en rymlig duschkabin med badkar, tvättställ med kommod, wc och tvättavdelning i form av tvättmaskin och torktumlare från 2016. På golvet ligger grå klinker och väggarna pryds av vitt kakel.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Parkering finns att hyra (köparen är garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 156 kr/mån.
Med elstolpe kostar 370 kr/mån.
Träbelagd uteplats på baksida i söderläge.
Bänkskiva i akryl.
Staket från 2018.
Sector alarm.
Fönster från 2018.
Kallförråd i länga.

Kort fakta

Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 731 kr/mån
Pris
2 895 000 kr

Visning

Sön 9/5 kl 12:00–12:45 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.
Mån 10/5 kl 17:30–18:00 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Murarstigen 6
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 731 kr/mån. inkl. sophantering och kabel-tv.
Pris
2 895 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans BRF radhus
Byggnadsår
1967
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Pris
2 895 000 kr
Månadsavgift
4 731 kr/mån. inkl. sophantering och kabel-tv
Andel i föreningen
0.2753%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
8 400 kr
Hushållsel
7 200 kr
Vatten/avlopp
2 400 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
18 000 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-22)
Primärtenergital
145 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Träbelagd uteplats delvis under tak i söderläge.

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Där kan varje hushåll teckna abonnemang på TV, bredband och telefoni. http://www.comhem.se Föreningen är även ansluten till Telefoninätet via traditionell kopparledning, där kan du även beställa abonnemang på TV, Bredband och Telefoni beroende på den leverantör du väljer.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 156 kr/mån.
Med elstolpe kostar 370 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg-Hansa (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Exteriör Murarstigen 6
Exteriör
Kök Murarstigen 6
Kök
Kök Murarstigen 6
Kök
Kök Murarstigen 6
Kök
Kök Murarstigen 6
Kök
Matplats Murarstigen 6
Matplats
Matplats Murarstigen 6
Matplats
Vardagsrum Murarstigen 6
Vardagsrum
Vardagsrum Murarstigen 6
Vardagsrum
Vardagsrum Murarstigen 6
Vardagsrum
Uteplats Murarstigen 6
Uteplats
Baksida och uteplats Murarstigen 6
Baksida och uteplats
Sovrum 1 Murarstigen 6
Sovrum 1
Sovrum 1 Murarstigen 6
Sovrum 1
Sovrum 3 Murarstigen 6
Sovrum 3
Badrum Murarstigen 6
Badrum
Badrum Murarstigen 6
Badrum
Innerhall Murarstigen 6
Innerhall
Hall Murarstigen 6
Hall
Hall Murarstigen 6
Hall
Planritning