Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 6

Salem / Emanuel Birkes väg 6

Mycket trevlig tvåa med underbar uteplats i söder

Med ett optimalt läge i hjärtat av natursköna Salem ligger denna välplanerade och yteffektiva lägenhet i Rönningeborg, vilket är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år. Väl tilltagna rum med kök och vardagsrum i anslutning mot den stora soldränkta uteplatsen i söder som vetter mot föreningens trevliga innergård. Här bor du i en trygg och trevlig boendemiljö omgiven av vackra grönområden med närhet till Salems inomhuscentrum där du exempelvis finner matbutik, apotek, vårdcentral, banker, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum. På Medleys träningsanläggning finns simhall med varmvattenbassäng. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service samt möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv. Vill man kan man vara med i aktiviteter som motionspass, bridge, boule, festarrangemang mm. Här bor du lugnt och behagligt, i en trevlig och välskött förening.

BESKRIVNING;
Välkommen till denna trivsamma och fina 2:a i populära Rönningeborg. Här bor du som fyllt 55 år vid inflyttning med ett bra läge och en fantastisk uteplats i soligt söderläge. Lägenheten är yteffektiv och präglas av generösa rum och ett härligt ljusinsläpp. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Du välkomnas en rymlig och trivsam hall med tapetserade väggar samt linoleummatta på golvet. Här finns gott om förvaringsutrymme i den inbyggda garderoben med spegelskjutdörrar och i den stora klädkammaren som ligger i anslutning.

VARDAGSRUM
Från hallen har du öppet in till det trevliga vardagsrummet, vilket har ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna. Ett stort fönster släpper in ett fint och trivsamt ljussken. Här ryms gott och väl både soffgrupp och matbord.

KÖK
Det praktiska köket har vita väggar samt vita skåpluckor och vitt kakel, på golvet ligger plastmatta. Härifrån har du utgången till den stenbelagda uteplatsen. Här finns spis, spisfläkt och en kombinerad kyl/frys.

UTEPLATS
Solig uteplats i söder som blir din egna lilla oas med möjlighet till att påta i jorden och njuta av solens strålar större delen av dagen.

SOVRUM
Vidare finner du ett rymligt sovrum med bra möbleringsmöjligheter. Här ligger en linoluemmatta på golvet och väggarna är tapetserade.

BADRUM
Till sist finner du badrummet med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns utrymme att installera egen tvättutrustning, dock så ligger den gemensamma tvättstugan i samma korridor. I övrigt finns badkar, handdukstork, wc och tvättställ.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Stor stenbelagd uteplats i söder.
Telia fiber ingår i månadsavgift.
Källarförråd.
P-plats finns att hyra.
Kö till garage.
Markis i sovrum och kök.

Kort fakta

Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 820 kr/mån
Pris
1 495 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 6
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 820 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Pris
1 495 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
3 820 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen
0.30799%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
2 400 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2010-01-10)
Prestanda
110 kWh/m2/år

Uteplats

Stor uteplats i söderläge.

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 100 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 160 kr/mån
Garageplats kostar 370 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sophus. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
 Emanuel Birkes väg 6
Kök Emanuel Birkes väg 6
Kök
Kök mot uteplats Emanuel Birkes väg 6
Kök mot uteplats
Solig uteplats Emanuel Birkes väg 6
Solig uteplats
Uteplats mot föreningens innergård Emanuel Birkes väg 6
Uteplats mot föreningens innergård
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 6
Vardagsrum
Sovrum Emanuel Birkes väg 6
Sovrum
Sovrum Emanuel Birkes väg 6
Sovrum
Badrum Emanuel Birkes väg 6
Badrum
Hall Emanuel Birkes väg 6
Hall
Exteriör Emanuel Birkes väg 6
Exteriör
Planritning