Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Engelsbergsvägen 21

Rönninge / Engelsbergsvägen 21

Attraktiv 3:a med villakänsla på markplan nära Rönninge Centrum

På en solig hörntomt, med ett av de bättre lägena man kan tänka sig i denna omtyckta förening, hittar du denna fina lägenhet på markplan i ett 4-familjshus med egen ingång, vilket ger lite härlig villakänsla. Den välskötta tomten har en liten plan gräsmatta och fin växtlighet med svarta vinbär, krusbär, äppelträd och flera körsbärsträd. Favoritplatsen blir nog det helt ogenerade läget på den soliga uteplatsen samt i det inglasade uterummet som blir ditt extra vardagsrum från tidig vår till höstmörkret börjar smyga på. Härifrån njuter du av det fria läget med den underbara utsikten. Vill även framhäva den gemensamma grönlummiga innergården, vilken erbjuder en mindre lekplats och parkbänkar med bord. De mysiga området ligger på en vacker höjd med tallskogen, bergsknallar och strövområden som närmsta granne och ändå befinner du dig bara några minuter ifrån Rönninges trevliga lilla centrum med bl a delikatessbutik, blomsteraffär och kaffestuga. Härifrån har du även bra kommunikationer med pendeltågsförbindelse till både Södertälje och Stockholm. Även nära avstånd till den badvänliga sjön Uttran, skolor och förskolor. I avgiften ingår carport med elvärme.

BESKRIVNING Trevlig och praktisk planlösning med rymliga rum. Bostaden disponeras enligt följande;

PLANLÖSNING;

HALL
Den inbjudande entrén är inglasad och välkomnar dig in i en ljust gråmålad och vit hall med ekparkett, från 2009, på golvet och fyra garderober med gott om förvaringsmöjligheter för dina ytterkläder. Här finns även lite utrymme för möblering.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer du in i det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet med ekparkett på golvet. Här är väggarna vitmålade och har en snygg mönstrad fondtapet. Genom de höga fönsterna, där endast naturen ser in, får du ett fint ljusinsläpp. Härifrån har du utgång till den underbara inglasade uteplatsen.

INGLASAD UTEPLATS
Den inglasade uteplatsen är helt skyddad från insyn och vetter mot baksidan i söder mot den grönlummiga naturen. Du kan även välja att njuta på den intilliggande träbelagda uteplatsen och trädgården.

KÖK
I det inbjudande köket kan vännerna samlas runt bordet vid matplatsen där man har utsikt mot den mysiga innergården. På golvet ligger ekparkett från 2017 och väggarna är ljusblåmålade. Skåpen med vita släta luckor erbjuder bra med förvaringsmöjligheter och över de ljusa laminatbänkarna sitter vita kakelplattor. Spis med häll 1999, spisfläkt 1999, kyl 1999, frys 1999 och diskmaskin 2016.

SOVRUM 1
Intill vardagsrummet ligger det största sovrummet, vilket har en ljus tapet på väggarna, mörk laminat på golvet och flera garderober.

SOVRUM 2
Det något mindre sovrummet har en ljus tapet och ekparkett.

BADRUM/TVÄTTAVDELNING
Rymligt helkaklat badrum i vitt med blåa inslag och med våtrumsmatta på golvet. Badkar 2017, WC och tvättställ. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare 2013.
INFORMATION CORONAVIRUS/COVID-19
Då vi på Pia Andersson Fastighetsbyrå värnar om våra kunder och medarbetare och då vi vill minska risken för smittspridning vidtar vi flera åtgärder rörande våra arbetsrutiner och önskar att vi tillsammans hjälps åt för att förhindra smittspridning.

Vi håller bokade visningar för att kunna begränsa antalet samtidiga visningskunder så det inte blir för trångt. Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål. Vi välkomnar dig på visningar och möten utan att ta i hand. Vi tillhandahåller engångshandskar samt handsprit på visningar.

Vi önskar att spekulanter, säljare och köpare som har några symptom eller om du har varit i kontakt med någon som har symptom, avstår ifrån visning eller andra möten. Detsamma gäller självklart för alla medarbetare på Pia Andersson Fastighetsbyrå. Det finns många alternativ för visningar, privata eller digitala, och de flesta andra möten går att genomföra digitalt. Hör av dig så hittar vi en lösning som känns trygg.

Kort fakta

Boarea
69.1 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 261 kr/mån
Pris
2 795 000 kr

Visning

Mån 12/4 kl 19:30–20:00 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Extra kontaktperson

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Engelsbergsvägen 21
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
69.1 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 261 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, carport med el samt öppen fiber.
Pris
2 795 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1999
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övrigt
Inglasat uterum samt träbelagd uteplats, från 2015, på baksidan i söder. I uterummet finns markis som ger skugga.
Det finns kallförråd vid carporten, ca 5 kvm.
Carport med eluttag ingår i avgiften.
Öppen fiber finns indragen i lägenheten. Betald t.o.m 30/9-22.

Ekonomi

Pris
2 795 000 kr
Månadsavgift
4 261 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-tv, carport med el samt öppen fiber
Andel i föreningen
2.3751%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
4 920 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 920 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2018-07-17)
Primärtenergital
116 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Rönninge Källa
Org.nummer
716422-1355
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
40 st
TV/bredband
Tv via ComHem. Basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften. Varje hushåll kan teckna utökat abonnemang på TV. Varje lägenhet har möjlighet att dra in öppen fiber, på egen bekostnad. Övriga lägenheter har bredband via Comhem.
Överlåtelseavgift
1215 kr
Pantsättningsavgift
486 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Lasse Andersson
Telefon
0705382212
Renoveringar
Ommålning av husen planeras göras 2021.
Parkering
1 parkeringsplats/lgh ingår i månadsavgiften.
Alla dessa p-platser är så kallade carport med elstolpe d.v.s tak över bilen (vid carporten finns även enskilt förråd till varje hushåll).
Det finns fler parkeringsplatser längs Engelsbergsvägen samt nere vid Rönninge förskola.
Övrigt
Fastum UBC Ekonomisk Förvaltning i Sverige AB sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningekalla.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönninge Källa bildades i samband med att fastigheten Salem del av Engelsberg 16 förvärvades 1999-06-02. Föreningen består av 10 stycken fyrfamiljhus d.v.s 40 st lägenheter som är fördelade enligt följande: 16 st om 2 rok, 12 st om 3 rok och 12 st 4 rok. Varje lägenhet har 1 carport/förråd. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 48.600 kr x 2,5% = 1215kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 48.600 kr x 1% = 486 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Rönninge Källa har ett centralt läge i Rönninge och ligger fantastiskt fint insprängt i villaområdet på Engelsbergsvägen. Rönninge Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner restauranger, butiker, service och gym. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar som kan promenera till sjön Uttran på bara 7-8 minuter. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet, pendeltåg och busshållplats ligger inom promenadavstånd. Busshållplatsen trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen redovisar positivt resultat flera år i rad, där en del av vinsten läggs in i den yttre fonden. Föreningen har aldrig höjt avgiften sedan den bildades. Se årsredovisning för ytterligare information.
Uterum Engelsbergsvägen 21
Uterum
Uterum och uteplats Engelsbergsvägen 21
Uterum och uteplats
Uterum mot trädgården Engelsbergsvägen 21
Uterum mot trädgården
Vardagsrum Engelsbergsvägen 21
Vardagsrum
Kök Engelsbergsvägen 21
Kök
 Engelsbergsvägen 21
Uterum och uteplats Engelsbergsvägen 21
Uterum och uteplats
Trädgården Engelsbergsvägen 21
Trädgården
Kök Engelsbergsvägen 21
Kök
Kök Engelsbergsvägen 21
Kök
Sovrum 1 Engelsbergsvägen 21
Sovrum 1
Sovrum 2/Hall Engelsbergsvägen 21
Sovrum 2/Hall
Badrum Engelsbergsvägen 21
Badrum
Exteriör Engelsbergsvägen 21
Exteriör
Inglasad entré Engelsbergsvägen 21
Inglasad entré
Exteriör Engelsbergsvägen 21
Exteriör
Uterum Engelsbergsvägen 21
Uterum
Uterum, uteplats och trädgård Engelsbergsvägen 21
Uterum, uteplats och trädgård
Uterum och uteplats Engelsbergsvägen 21
Uterum och uteplats
Planritning Engelsbergsvägen 21
Planritning