Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Stationsvägen 17, 2 tr

Rönninge / Stationsvägen 17, 2 tr

Fin gavellägenhet om 4 rok nära Rönninge C

Äntligen har du nu möjlighet att förvärva en mycket trevlig fyrarums gavellägenhet belägen i hjärtat av populära Rönninge. Lägenheten erbjuder en trivsam planlösning med generösa sällskapsytor och stora, lättmöblerade rum. Lägenheten kan dessutom stoltsera med en härlig inglasad balkong med bästa solläge. Stambytt badrum och gäst-wc. Fönster och säkerhetsdörr från 2017. Här bor du lugnt och behagligt i en välskött och attraktiv förening med en mycket god ekonomi. På några minuters avstånd ligger mysiga Rönninge Centrum där du bl a hittar små butiker, restauranger och café. Även den vackra Skönviksparken, intill sjön Flaten, ligger ett stenkast bort. Kommunikationerna är bästa möjliga med pendeltåg (vilket tar ca 30 min till Sthlm City) och buss. Den bilburne tar sig enkelt till E4an.

BESKRIVNING;
Centralt belägen nära Rönninge centrum finner ni denna välplanerade gavellägenhet med tre generösa sovrum. Bostaden präglas av ett härligt ljus med ljusinsläpp i tre väderstreck. Stor inglasad balkong i soligt söderläge. Välskött och populär förening. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
När du öppnar ytterdörren kommer du in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade i vitt. Längre in i hallen finner du ytterligare förvaringsmöjligheter i flertal platsbyggda garderober. Hallen binder samman bostadens samtliga rum.

KÖK
Direkt till vänster ligger det mycket praktiska köket, där väggarna fortsätter i vitt med en fondtapet och ekparkett pryder golvet. Köket erbjuder utmärkta förvaringsutrymmen i skåpen, som pryds av luckor i björkfanér. Över diskbänkarna sitter vitt kakel. Den rymliga matplatsen, med fönster mot den lugna och grönlummiga baksidan, bjuder in till många trevliga middagar i goda vänners lag. Här finns kyl, frys, spis med häll och spisfläkt.

VARDAGSRUM
Ljust tapetserat vardagsrum där solens strålar faller in på ekparkettgolvet tack vare stora fönster i två väderstreck och skänker ett trivsamt ljus åt rummet. Här finns gott om plats för både soffgrupp och en extra matplats om så önskas. Utgången till den mysiga och inglasade balkongen med sol hela dagen finner ni också här.

INGLASAD BALKONG
Stor härligt balkong i söderläge med plats för loungegrupp, bord och stolar samt växtlighet.

SOVRUM 1
Intill vardagsrummet finner du det största sovrummet, vilket är rejält tilltaget med plats för såväl en stor dubbelsäng som förvaring och arbetshörna. Idag anväds rummet som ett matrum. På golvet ligger korkmatta och väggarna är tapetserade.

SOVRUM 2
Nästa sovrum ligger diskret avskilt så detta blir till en uppskattad frizon i lägenheten. Här ligger korkmatta på golvet och väggarna är ljust tapetserade. Här finns en garderob att tillgå.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet erbjuder även det gott om plats för möblemang. Förvaring i två garderober och ett linneskåp. Här ligger korkmatta på golvet och väggarna är tapetserade.

BADRUM
I det fina och stambytta badrummet pryds väggarna av vitt kakel och på golvet ligger ljus klinker. Här finns dusch med duschväggar i glas, wc och tvättställ.

WC
Stambytta gästtoalett med vitmålade väggar med vitt kakel ovanför tvättställ och på golvet ligger klinker. Här finns wc och tvättställ.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Ny el + elcentral 2021.
Inglasad balkong i söderläge.
Källarförråd och matkällare.
Byte till nya fönster och säkerhetsdörrar 2017.
Kö till parkeringsplats med eluttag 90 kr/mån och utan eluttag 75 kr/mån.
Kö till garageplats.

Kort fakta

Boarea
88 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 872 kr/mån
Pris
2 695 000 kr

Visning

Sön 5/12 kl 12:00–12:45 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.
Mån 6/12 kl 17:30–18:00 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stationsvägen 17, 2 tr
Område
Rönninge
Kommun
Salem
Boarea
88 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 872 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Pris
2 695 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1960
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Centralvärme
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.

Ekonomi

Pris
2 695 000 kr
Månadsavgift
4 872 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen
1.80956%
Bostaden är pantsatt
Nej

Energideklaration

Status
Utförd (2019-03-12)
Primärtenergital
119 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
HSB:s Brf Dammtorp
Org.nummer
715600-0254
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
78 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Föreningen har avtal med ComHem gällande TV, där basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Peter Lind
Telefon
073-2034710
Renoveringar
Föreningen följer en 40-årig underhållsplan, vilken under året har uppdaterats.
Stambyte genomfört 2009-2012
Byte av tak 2011.
Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförts under 2015.
Tilläggsisolering på vind 2016.
Byte till nya fönster och säkerhetsdörrar 2017.
Kommer byta elstammar samt renovera trapphus.
Fastigheten på Stationsvägen kommer få ny utrustning i tvättstuga.
HSB tittar även på värmesystem, vilket kan komma att behöva bytas (kommer i så fall finansieras av lån).
För djupare analys kontakta föreningen eller/och läs utförda och planerade åtgärder i årsredovisningen.
Parkering
1 parkeringsplats med eller utan el-stolpe går oftast att ordna.
P-plats med elstolpe kostar 126 kr/mån
Vanlig p-plats kostar 105 kr/mån
Ca 7 års kö till garage
Övrigt
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsregister
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Protector Försäkring
I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg som är en del i hemförsäkringen
Allmänt om föreningen
Allmänt
HSB's Bostadsrättsförening Dammtorp äger fastigheterna Hasseln 5, Rönnen 1, Dammtorp 1 som byggdes år 1960-61 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. De 78 lägenheterna är fördelade på 12 st om 1 rok, 36 st om 2 rok, 15 st om 3 rok och 15 st om 4 rok. Föreningen får löpande intäkter från 3 lokaler som hyrs ut. Föreningens medlemmar erbjuds tvättstuga i varje byggnad vilka samtliga är utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt mangelmöjligheter installerad 2016. Övriga gemensamhetsutrymmen är samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum, uteplats (högt belägen) samt lekplats. Medlemmarna genomför gemensam och traditionsenlig vår- och höst städning. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som säljaren betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Dammtorp har ett centralt läge i anrika Rönninge. Här bor du lugnt, tryggt, sjönära och lättillgängligt "nära till allt". Det populära bostadsområdet angränsar till både villor och bostadsrättsföreningar. Rönninge Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, trevligt centrum där du finner dagligvaruhandel, restauranger, delikatessbutik, blomsterbutik, presentbutik, gym samt övrig service. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och för den som gillar vatten så ligger både sjön Flaten och sjön Uttran med badplatser och bryggor på gångavstånd. Nära till förskolor och skolor. Mycked goda kommunikationer finns i närområdet med pendelståg som angör både Södertälje och Stockholm. Det nya busstorget trafikeras av linjerna 725/735 (som går mellan Nytorp-Rönninge-Tumba) samt 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba). Om du önskar att nyttja direktbussen till Fridhemsplan (trafikeras morgon/eftermiddag) kan du promenera ca 7-10 min till busshållsplatsen som ligger ovanför Tvärvägen på Söderbyvägen. För den bilburne så tar det bara några minuter att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är stark i kassan och har gynnsam lånegrad. För djupare analys av ekonomi och nyckeltal se föreningens årsredovisning.
Vardagsrum Stationsvägen 17, 2 tr
Vardagsrum
Vardagsrum Stationsvägen 17, 2 tr
Vardagsrum
Inglasad balkong Stationsvägen 17, 2 tr
Inglasad balkong
Vardagsrum Stationsvägen 17, 2 tr
Vardagsrum
Vardagsrum Stationsvägen 17, 2 tr
Vardagsrum
Kök Stationsvägen 17, 2 tr
Kök
Kök Stationsvägen 17, 2 tr
Kök
Kök med matplats Stationsvägen 17, 2 tr
Kök med matplats
Sovrum 1/matrum Stationsvägen 17, 2 tr
Sovrum 1/matrum
Sovrum 2 Stationsvägen 17, 2 tr
Sovrum 2
Sovrum 3 Stationsvägen 17, 2 tr
Sovrum 3
Badrum Stationsvägen 17, 2 tr
Badrum
Wc Stationsvägen 17, 2 tr
Wc
Hall Stationsvägen 17, 2 tr
Hall
Hall Stationsvägen 17, 2 tr
Hall
Exteriör Stationsvägen 17, 2 tr
Exteriör
Planritning