Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Bondestigen 53

Salem / Bondestigen 53

Välplanerat gavelradhus på solig trädgårdstomt i populära Brf Salemstaden

Med toppenläge i ett attraktivt och barnvänligt område finner du detta välplanerade gavelradhus på en solig trädgårdstomt med två underbara uteplatser i olika väderstreck. Uteplatsen på baksidan består delvis av ett uterum som förlänger sommarhalvåret. Plan trädgårdstomt som sträcker sig runt gaveln och omges av en lummig häck. Huset erbjuder fyra väl tilltagna sovrum, stora sociala ytor i form av kök och vardagsrum och ett utgrävt soutterängplan med en stor gillestuga. Två kaklade badrum med klinkergolv. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk. Här bor du i en stabil och populär förening med 3-glasfönster, fjärrvärme och förråd i länga. Som boende i föreningen är du garanterad en p-plats. Brf Salemstaden är Salems kommuns största bostadsrättsförening som erbjuder gott om gräsytor och lekparker. Omgivningarna består av härliga skog- och naturområden att ströva i och på de bilfria gångvägarna som sträcker sig runt Salem kan du snabbt och tryggt ta dig till skolor, förskolor, buss och Salems inomhuscentrum där du finner apotek, mataffär, banker, restauranger mm. En stor sporthall med simbassäng och en ishall har du också i närheten.

BESKRIVNING;
Med ett mycket bra läge intill härliga, barnvänliga grönområden och bilfria gång- och cykelvägar, hittar du detta mycket fina gavelradhus. Bo med stora sociala ytor såväl inomhus som utomhus, fyra generösa sovrum, två helkaklade badrum och möjlighet till förvaring i förråd, klädkammare och garderober. I övrigt disponeras huset enligt följande;

ENTRÉPLAN
På framsidan av detta fantastiska hus möts du av en stor träbelagd uteplats som sträcker sig runt gaveln. Här når du husets entré.

HALL
Ta ett kliv in i den rymliga hallen med gott om förvaringsutrymmen och avhängningsmöjligheter. Här finns en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som rymmer hela familjens ytterkläder. På golvet ligger praktisk klinker och väggarna är tapetserad med en rödblommig tapet.

KÖK
Direkt till höger från hallen når du det fina köket med ljusa skåpluckor och ovanför arbetsbänkarna i laminat sitter sjösten. Plats för matbord framför fönstret med utsikt mot framsidans uteplats. På golvet ligger fortsatt kakel och väggarna är ljust målade. Här finns kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt och ugn i högskåp.

SOVRUM 1
Generöst master bedroom med laminatgolv och ljust tapetserade väggar med en fondtapet. Här finns två stora fönster som bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Ännu ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust tapetserade. Fönstret vetter mot husets baksida med natur och grönska.

SOVRUM 3
Till vänster i hallen finner du entréplanets tredje sovrum. Här ligger laminatgolv och på väggarna sitter en ljus tapet samt en fondvägg.

BADRUM
Badrum med helkaklade väggar och klinker. Här finns duschkabin, wc, tvättställ och linneskåp.

NEDRE PLAN
Trappan tar dig till husets nedre plan. I innerhallen finns förvaringsmöjligheter under trappan och i det angränsandet förrådet.

VARDAGSRUM
Mycket trivsamt vardagsrum med gott om plats för socialt umgänge med familj och vänner. Rummet är lättmöblerat med stora fönster mot husets baksida som släpper in härligt ljus. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är ljusa med en lila fondtapet. Här når du utgången till bostadens uterum.

UTERUM
Härligt uterum i söderläge som förlänger sommarhalvåret och blir ditt andra vardagsrum. I anslutning till uterummet når man den träbelagda uteplatsen och den mysiga trädgårdstomten.

SOVRUM 4
Mysigt sovrum, som idag disponeras som arbetsrum, med laminatgolv och ljusa väggar.

GILLESTUGA
Här har man grävt ut soutterängdelen och fått en extra gillestuga med bardel om ca 25 kvm. Denna del värms upp av golvvärme. På golvet ligger klinker och väggarna är blandat tegel, kakel och puts.

BADRUM
Fint badrum med klinkergolv samt kakel på väggarna. Här har man tagit en del av det intilliggande förrådet och gjort en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. I övrigt finns dusch, wc och tvättställ.

FÖRRÅD
Praktiskt förråd i anslutning till hallen på det nedre planet.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Bredband 100 Mb och kabel-tv Silver TV från Comhem ingår i månadsavgiften.
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 156 kr/mån.
Med elstolpe kostar 370 kr/mån.
Träbelagd uteplats på framsidan med förmiddagssol.
Träbelagd uteplats på baksida i söderläge.
Inglasat uterum.
Kallförråd i länga.

INFORMATION OM COVID-19
Då vi på Pia Andersson Fastighetsbyrå värnar om våra kunder och medarbetare och då vi vill minska risken för smittspridning vidtar vi flera åtgärder rörande våra arbetsrutiner och önskar att vi tillsammans hjälps åt för att förhindra smittspridning.

Vi håller bokade visningar för att kunna begränsa antalet samtidiga visningskunder så det inte blir för trångt. Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål.Vi välkomnar dig på visningar och möten utan att ta i hand. Vi tillhandahåller engångshandskar samt handsprit på visningar.

Vi önskar att spekulanter, säljare och köpare som har några symptom eller om du har varit i kontakt med någon som har symptom, avstår ifrån visning eller andra möten. Detsamma gäller självklart för alla medarbetare på Pia Andersson Fastighetsbyrå. Det finns många alternativ för visningar, privata eller digitala, och de flesta andra möten går att genomföra digitalt. Hör av dig så hittar vi en lösning som känns trygg för dig.

Kort fakta

Boarea/biarea
120/24 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
5 376 kr/mån
Pris
2 795 000 kr

Visning

Sön 6/12 kl 13:15–14:00 Välkommen på visning! Kontakta mäklaren för digital- eller privatvisning.
Mån 7/12 kl 18:30–19:00 Välkommen på visning! Kontakta mäklaren för digital- eller privatvisning.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Bondestigen 53
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea/biarea
120/24 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
5 376 kr/mån. inkl bredband, kabel-TV, sophantering.
Pris
2 795 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansradhus med souterrängvåning
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Pris
2 795 000 kr
Månadsavgift
5 376 kr/mån. inkl bredband, kabel-TV, sophantering
Andel i föreningen
0.31526%
Andel av årsavgift
0.31348%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Hushållsel
16 599 kr
Vatten/avlopp
256 kr
Försäkring
1 241 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
33 096 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-21)
Primärtenergital
130 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Där kan varje hushåll teckna abonnemang på TV, bredband och telefoni. http://www.comhem.se Föreningen är även ansluten till Telefoninätet via traditionell kopparledning, där kan du även beställa abonnemang på TV, Bredband och Telefoni beroende på den leverantör du väljer.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 156 kr/mån.
Med elstolpe kostar 370 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg-Hansa (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2020 = 47.300 kr x 2,5% = 1183 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2020 = 47.300 kr x 1% = 473 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Exteriör Bondestigen 53
Exteriör
Kök Bondestigen 53
Kök
Kök Bondestigen 53
Kök
Kök Bondestigen 53
Kök
Hall Bondestigen 53
Hall
 Bondestigen 53
Sovrum 1 Bondestigen 53
Sovrum 1
Insynsskyddat sovrum Bondestigen 53
Insynsskyddat sovrum
Sovrum 2 Bondestigen 53
Sovrum 2
Sovrum 3 Bondestigen 53
Sovrum 3
Badrum Bondestigen 53
Badrum
Innerhall Bondestigen 53
Innerhall
Innerhall nere mot vardagsrum Bondestigen 53
Innerhall nere mot vardagsrum
Vardagsrum Bondestigen 53
Vardagsrum
Vardagsrum Bondestigen 53
Vardagsrum
Uterum Bondestigen 53
Uterum
Uterum Bondestigen 53
Uterum
Sovrum 4 Bondestigen 53
Sovrum 4
Gillestuga Bondestigen 53
Gillestuga
Gillestuga Bondestigen 53
Gillestuga
Badrum Bondestigen 53
Badrum
Gavelradhus med bästa solläge Bondestigen 53
Gavelradhus med bästa solläge
Träbelagd uteplats framsida Bondestigen 53
Träbelagd uteplats framsida
Uteplats Bondestigen 53
Uteplats
Gaveltomt Bondestigen 53
Gaveltomt
Baksida med stor hörnrtomt Bondestigen 53
Baksida med stor hörnrtomt
Plan trädgårdstomt Bondestigen 53
Plan trädgårdstomt
Uteplats baksida i söderläge Bondestigen 53
Uteplats baksida i söderläge
Planritning
Planritning