Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 2, 6 tr

Salem / Emanuel Birkes väg 2, 6 tr

Välplanerad 2:a med balkong i väst i populära Brf Rönningeborg

Ta chansen att förvärva denna välplanerade 2:a i första huset i den populära föreningen Brf Rönningeborg, för dig som fyllt 55 vid inflyttning. Bo med bästa möjliga boendemiljö omgiven av vackra grönområden och fina promenadstråk. Lägenheten erbjuder rymliga och lättmöblerade rum. Balkong i väst med utsikt mot grönska. Mycket fin och väl omhändertagen bostad med stora sociala ytor. Här bor du nära Salems inomhuscentrum som erbjuder matbutik, apotek, vårdcentral, banker, konditori, blomsteraffär, restauranger mm. Det är även nära till buss, som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum. På Medleys träningsanläggning finns simhall med varmvattenbassäng. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service, kunna ge möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv. Vill man kan man vara med i aktiviteter som motionspass, bridge, boule, festarrangemang mm.

PLANLÖSNING;
Varmt välkomna till Rönningeborg, vilket är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år med ett optimalt läge i hjärtat av natursköna Salem. Mycket väl omhändertagen lägenhet med optimal planlösning och härliga sociala ytor. Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Kliv in i den rymliga hallen med gott om avhängnings- och förvaringsutrymmen i flertal garderober och klädkammaren som ligger i anslutning. Hallen har ljust tapetserade väggar och på golvet ligger laminat i parkett imitation. Hallen binder samman bostadens alla rum.

KÖK
Det praktiska originalköket erbjuder gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Ovanför bänkskivan sitter det stänkskydd och skåpen pryds av gröna luckor. Intill fönstret erbjuds en naturlig matplats där du blickar ut grönskande träd och natur. Här ligger platsmatta på golvet och på väggarna är det vita tapeter. Det finns en spis med häll (2019) samt en kombinerad kyl/frys (2019) att tillgå. Här återfinns utgången till bostadens balkong.

BALKONG
Trevlig balkong i väst med eftermiddags och kvällssol. Från balkongen blickar du ut mot grönska.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer du vidare in i det väl tilltagna vardagsrummet. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp och matbord. Två stora fönster släpper in ett härligt ljus. På golvet ligger originalparkett och väggarna pryds av fina randiga tapeter.

SOVRUM
Rymligt sovrum med bra möbleringsmöjligheter. Här ligger ljus laminat på golvet och väggarna är vita med en fondtapet med vackra mönster. Här finns ett linneskåp.

BADRUM
Till sist finner du badrummet med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns badkar, tvättställ och wc.
Viktig information med anledning av coronaviruset Covid-19
Då vi på Pia Andersson Fastighetsbyrå värnar om våra kunder och medarbetare och då vi vill minska risken för smittspridning vidtar vi flera åtgärder rörande våra arbetsrutiner och önskar att vi tillsammans hjälps åt för att förhindra smittspridning.

Vi håller bokade visningar för att kunna begränsa antalet samtidiga visningskunder så det inte blir för trångt.

Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål.
Vi välkomnar dig på visningar och möten utan att ta i hand.

Vi tillhandahåller engångshandskar samt handsprit på visningar.

Vi önskar att spekulanter, säljare och köpare som har några symptom eller om du har varit i kontakt med någon som har symptom, avstår ifrån visning eller andra möten. Detsamma gäller självklart för alla medarbetare på Pia Andersson Fastighetsbyrå. Det finns många alternativ för visningar, privata eller digitala, och de flesta andra möten går att genomföra digitalt. Hör av dig så hittar vi en lösning som känns trygg för dig.

Kort fakta

Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 558 kr/mån
Pris
1 245 000 kr

Budgivning pågår

Högsta bud
1 170 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 558 kr/mån. Inkl. värme, vatten, TV, Bredband 100/100 och fast telefoni.
Pris
1 245 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 245 000 kr
Månadsavgift
4 558 kr/mån. Inkl. värme, vatten, TV, Bredband 100/100 och fast telefoni
Andel i föreningen
0.3764%
Bostaden är pantsatt
Nej

Energideklaration

Status
Utförd (2010-01-10)
Prestanda
110 kWh/m2/år
Energiklass

Uteplats

Balkong i väst.

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband och kabel-TV grundutbud via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 100 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 160 kr/mån
Garageplats kostar 370 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sophus. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2020 = 47.300 kr x 2,5% = 1182,5 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2020 = 47.300 kr x 1% = 473 kr).
Vardagsrum mot hall Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Vardagsrum mot hall
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Vardagsrum
Kök Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Kök
 Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Kök Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Kök
Balkong Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Balkong
Sovrum mot kök Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Sovrum mot kök
Sovrum Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Sovrum
Badrum Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Badrum
Hall Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Hall
Exteriör Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Exteriör
Innergård Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Innergård
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Brf Rönningeborg
Brf Rönningeborg Emanuel Birkes väg 2, 6 tr
Brf Rönningeborg
Planritning