Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Emanuel Birkes väg 5

Salem / Emanuel Birkes väg 5

Mycket fin lägenhet med möjlighet till långt tillträde

Med ett optimalt läge i hjärtat av natursköna Salem ligger denna fina och välplanerade lägenhet från 2006 i Brf Rönningeborg, vilket är ett mycket omtyckt seniorboende för dig som fyllt 55 år. Ingång från gatuplan och kort glasad korridor delad med fyra grannar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två sovrum. Här bor du i en trygg och trevlig boendemiljö omgiven av vackra grönområden med närhet till Salems inomhuscentrum där du finner matbutik, apotek, vårdcentral, tandläkare, banker, konditori, blomsteraffär, restauranger, systembolag mm. Det är även nära till buss som tar dig till Rönninge eller Tumba Centrum där du kan ta dig till Stockholm city med pendeltåg. På Medleys träningsanläggning finns simhall med varmvattenbassäng. "Rönningeborgkonceptet" bygger på att kunna ge en god service samt möjlighet till gemenskap och ett aktivt liv, ex lunchrestaurang som är öppen varje dag hela året. Vill man kan man vara med i aktiviteter som motionspass, bridge, boule, festarrangemang mm. Här bor du lugnt och behagligt, i en trevlig och välskött förening. Goda möjligheter till parkering för gäster i området.

BESKRIVNING:
Välkommen till denna mycket fina och välplanerade lägenhet som ligger med ett eftertraktat läge i populära Rönningeborg. Bostaden har genomgående bra skick med ekparkett på golvet och fyra nyanser av vitt på väggarna. Lägenheten upplevs som ljus och har två franska balkonger som vetter mot innergården. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

HALL
Du kommer in i en öppen och välkomnande hall. Väggarna är ljusgråmålade och på golvet ligger ekparkett vilket fortsätter in i kök och vardagsrum. Längre in i hallen har du gott om förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare.

KÖK
Stilrent kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor samt i den halva köksön med överskåp som skiljer köket från vardagsrummet. Köksskåpen pryds av vita luckor samt vitrinskåp och ovanför diskbänken och bänkskivorna i ek sitter vitt kakel. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljusgråmålade med vit fondvägg. Vitvaror i form av spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys 2014 och mikrovågsugn från 2012.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i söderläge som ger ett mycket fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och på golvet ligger ekparkett. Rummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp, matsalsbord eller övrigt möblemang efter eget tycke och smak. Här finner du en av de franska balkongerna.

SOVRUM 1
Det stora sovrummet är vitmålat med ekparkett på golvet. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord samt en arbetshörna och i garderoberna finns det gott om plats för förvaring. Här återfinns den andra franska balkongen.

SOVRUM 2
Det lite mindre sovrummet ligger direkt till höger i hallen. Detta rum har ett fönster ut mot korridoren och många använder det som ett arbetsrum eller gästrum. Väggarna är målade i brutet vitt (varm sandton) samt turkosgrå linoleummatta på golvet.

KLÄDKAMMARE
Rymlig walk in closet i anslutning till hallen med gott om utrymme för förvaring. På golvet ligger en turkosgrå linoleummatta och väggarna är vitmålade.

BADRUM
Modernt badrum med ljust klinker och vitt kakel. Här finns WC, tvättställ, vattenburen handdukstork och dusch med skålade gråtonade vikdörrar i plexiglas. Förberett att installera egen tvättmaskin.
ALLMÄNT OM LÄGENHETEN
Genomgående ekparkett.
Preliminärt tillträde senast 1/2-2022
Brand -och inbrottssäker dörr i stål och med stålkarm utan brevinkast.
Gardinskenor i vardagsrum och sovrum 2.
Jordfelsbrytare och automatsäkringsskåp.
Gemensam välutrustad tvättstuga en trappa ner.
Tillgång till p-plats.
Kö till garage.
Källarförråd.
Telia fiber.

Kort fakta

Boarea
73 kvm
Antal rum
2.5 rum
Månadsavgift
4 846 kr/mån
Pris
1 495 000 kr

Budgivning pågår

Högsta bud
1 495 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Sön 20/6 kl 12:15–12:45 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Amanda Alwin
Fastighetsmäklare
073-2333358 amanda@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Emanuel Birkes väg 5
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
73 kvm
Antal rum
2.5 rum
Månadsavgift
4 846 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Pris
1 495 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971 (Nybyggt 2006)
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
4 846 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen
0.4164%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
1 200 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
1 200 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2010-01-10)
Prestanda
110 kWh/m2/år

Förening

Namn
Brf Rönningeborg
Org.nummer
715600-2060
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
262 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Bredband 100/100, kabel-TV paket "lagom" och IP-telefoni via Telia fiber. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anita Eininger
Telefon
0853252300
Parkering
Totalt 114 p-platser.
Kö till föreningens garage.
P-platser finns att hyra.
P-plats utan elstolpe kostar 100 kr/mån
P-plats med elstolpe kostar 160 kr/mån
Garageplats kostar 370 kr/mån
Övrigt
Hem & Fastighet sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Söderberg & Partners. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.ronningeborg.se.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Rönningeborg med org.nr 715600-2060 registrerades redan 1967-08-31, föreningen äger och förvaltar fastigheten Salem Rönningeborg 2. Brf Rönningeborg är en privat bostadsrättsförening med 261 lägenheter om 1-4 rum och kök som stod färdigt för inflyttning 1971. Syftet med Rönningeborg var och är att erbjuda seniorer från 55 år en trygg och god boendemiljö som tillsammans med alla aktiviteter skapar ett "Rönningeborgskoncept" för möjlighet till gemenskap, trivsel, ett aktivt liv och social samvaro. För att alla ska ha möjligheten att ta del av detta finns det hiss i alla hus, även dörröppningsautomatik finns på alla entré-, hiss- och korridordörrar samt minimering av trösklar för att underlätta vardagen.
Huvudentrén vänder sin fasad mot Salems Centrum och busshållplatser, och inte långt ifrån ligger Säby Kyrka. Intill Rönningeborg ligger Fågelsången, ett vidsträckt grönområde med fina promenadvägar, vilka ansluter Salems övriga gångvägar som är planskilda från biltrafik.
Inom Rönningeborg finns det fem stycken gästrum att hyra. Något som även skiljer oss från många andra föreningar är att vi har en egen lunchrestaurang med god och varierad mat (www.mabela.net).

Lokaler & aktiviteter
Lunchrestaurang. Bibliotek, Tvättstuga. Samlingslokal. Cykelförråd. Sorteringsstation för återvinning. Sopnedkast. Bridgegrupper. Biljard. Datorrum med bredbandsuppkoppling. Konstrum. Läsrum med tv och dagstidningar. Motionsrum med bl a bastu, pingisbord, motionscyklar. Pusselrum. Snickarverkstad. Systuga. Vävstuga. Boulebanor. Fotvård. Hårvård. Kiropraktik. Massage.

Läge och kommunikationer
Brf Rönningeborg har ett centralt läge i Salem och omges av lummigt grönområde i tre väderstreck. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner banker, systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med busshållplats endast ca 200 meter från huvudentren, vilken trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. Enkelt att ta sig till fjärrtåg och flygplats via pendeltåget. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
Föreningen är välskött och har en stark kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 2,5% = 1190 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2021 = 47.600 kr x 1% = 476 kr).
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 5
Vardagsrum
Vardagsrum Emanuel Birkes väg 5
Vardagsrum
Kök och vardagsrum Emanuel Birkes väg 5
Kök och vardagsrum
Utsikt mot innergården Emanuel Birkes väg 5
Utsikt mot innergården
Utsikt från fransk balkong Emanuel Birkes väg 5
Utsikt från fransk balkong
Vardagsrum mot kök Emanuel Birkes väg 5
Vardagsrum mot kök
Kök Emanuel Birkes väg 5
Kök
Kök Emanuel Birkes väg 5
Kök
Sovrum 1 Emanuel Birkes väg 5
Sovrum 1
Sovrum 2/arbetsrum Emanuel Birkes väg 5
Sovrum 2/arbetsrum
Badrum Emanuel Birkes väg 5
Badrum
Hall Emanuel Birkes väg 5
Hall
Innergård Emanuel Birkes väg 5
Innergård
Exteriör Emanuel Birkes väg 5
Exteriör
Planritning Emanuel Birkes väg 5
Planritning