Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Kyrkvärdsplan 2

Uttran / Kyrkvärdsplan 2

Drömtrea med låg månadsavgift i attraktiv och stambytt förening

Låt mig få presentera en riktig pärla och mycket kvadratsmart trea i toppenfint skick. Genomgående planlösning med genuin charm präglar detta boende med fönster åt två väderstreck, vilket ger ett fint ljussken och gör den ytterst trivsam. Fantastisk balkong i väster med fri vy mot en grönskande innergård och sol från lunch till sen kväll. Lägenheten är belägen i eftertraktade och idylliska Segersjö. Ett omtyckt område med mestadels äldre bebyggelse. Den trevliga och stambytta föreningen är mycket stabil med god ekonomi, därav den låga månadsavgiften. Kommunikationerna är bra med närhet till buss som tar dig till Tumba station där pendeltåget avgår mot såväl Stockholm som Södertälje. Från Tumba C tar du dig med buss mot Salem, Hallunda, Vårsta, Skärholmen och Huddinge. Direktbuss finns mot Fridhemsplan.

BESKRIVNINGAR;
Kvadratsmart lägenhet med ljusa rymliga rum och gott om förvaringsmöjligheter. I övrigt disponeras bostaden enligt följande;

PLANLÖSNING:

HALL
Du möts av en väldisponerad och inbjudande hall i vinkel med plats för avhängning samt en mindre hallmöbel. Här erbjuds ett bra utrymme till förvaring i en stora garderober. Hallens väggar är målade i vitt och på golvet ligger vacker ekparkett.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet möts av solens strålar som flödar in genom det generösa fönsterpartiet och sprider sig på den fina ekparketten. Vardagsrummets storlek ger plats åt både soffgrupp, fåtöljer och bokhyllor. Väggarna är målade i en mullvadston som ger ett behagligt lugn. Härifrån öppnar en glasad altandörr upp till en mysig västerbalkong.

BALKONG
Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut och balkongen blir en förlängning av köket med skön eftermiddags- och kvällssol. Med sitt fria och lugna gårdsläge är detta ett extrarum där både frukost och middag intas.

KÖK
Direkt till vänster i hallen ligger det oerhört trivsamma köket med fönster mot det härliga grönområdet på baksidan. Kökets väggar är målade i vitt och golvet består av ljus laminat. Skåpen pryds av vita släta luckor. Arbetsytor i massiv ek bryter fint av mot ovansittande blå mosaik som sträcker sig bakom den rostfria spiskåpan och upp till taket. Kombinerad kyl/frys 2013, spis 2019 och spisfläkt.

SOVRUM 1
Detta sovrum ligger rogivande mot baksidans grönområde där det tysta läget gör att du sover gott hela natten. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fin ekparkett. En garderob.

SOVRUM 2
Även detta sovrum ligger mot baksidans grönområde. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fin ekparkett. Två garderober.

BADRUM
Slutligen finner du badrummet, vilket renoverades av föreningen i samband med stambytet 2008 och är lika stilfullt och fint som resten av lägenheten. Väggarna utgörs av vita kakelplattor och på golvet ligger kvadratiskt klinker i en gråsvart ton. Här finns tvättmaskin installerad och även om det är lätt att få tider i den gemensamma tvättstugan så är det mycket bekvämt att kunna tvätta i lägenheten när man vill. Dusch, WC och tvättställ. Tvättmaskin 2009.
INFORMATION CORONAVIRUS/COVID-19
Då vi på Pia Andersson Fastighetsbyrå värnar om våra kunder och medarbetare och då vi vill minska risken för smittspridning vidtar vi flera åtgärder rörande våra arbetsrutiner och önskar att vi tillsammans hjälps åt för att förhindra smittspridning.

Vi håller bokade visningar för att kunna begränsa antalet samtidiga visningskunder så det inte blir för trångt. Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål. Vi välkomnar dig på visningar och möten utan att ta i hand. Vi tillhandahåller engångshandskar samt handsprit på visningar.

Vi önskar att spekulanter, säljare och köpare som har några symptom eller om du har varit i kontakt med någon som har symptom, avstår ifrån visning eller andra möten. Detsamma gäller självklart för alla medarbetare på Pia Andersson Fastighetsbyrå. Det finns många alternativ för visningar, privata eller digitala, och de flesta andra möten går att genomföra digitalt. Hör av dig så hittar vi en lösning som känns trygg.

Kort fakta

Boarea
70 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
3 491 kr/mån
Pris
2 295 000 kr

Visning

Mån 12/4 kl 18:00–18:30 Välkommen på visning! Föranmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Pia Andersson
Fastighetsmäklare
070-4206301 pia@pianfa.com

Extra kontaktperson

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Kyrkvärdsplan 2
Område
Uttran
Kommun
Botkyrka
Boarea
70 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
3 491 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Pris
2 295 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1960
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Övrigt
Balkong i västerläge.
Källarförråd och matkällare.
Föreningen förfogar idag över 20 garageplatser samt parkeringsplatser utomhus. Hyreskostnaden är 175 kr/månad för elstolpe, 100 kr/mån utan el-stolpe och 375 kr/mån för garageplats. Separat kö till parkering- och garageplatser.

Ekonomi

Pris
2 295 000 kr
Månadsavgift
3 491 kr/mån. Inkl. värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen
0.96321%
Andel av årsavgift
0.97553%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
5 400 kr
Summa
5 400 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2012-12-17)
Prestanda
140 kWh/m2/år
Energiklass

Förening

Namn
Brf Uven
Org.nummer
712800-0242
Hemsida
Föreningens ekonomi
Årsavgifterna planeras att höjas.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
111 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Bredband och kabel-tv via Telia fiberobtik. Ett grundutbud med kanaler och bredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1215 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
486 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
Nya portar och nytt låssystem 2017
Takmålning 2016
Ny undercentral 2016
Fönsterbyte 2013
OVK 2012
Stambyte 2008

För fullständig information kring utförda underhåll kontakta föreningen och/eller se årsredovisning.
Parkering
Föreningen förfogar idag över 20 garageplatser samt parkeringsplatser utomhus. Hyreskostnaden är 225 kr/månad för elstolpe, 125 kr/mån utan el-stolpe och 450 kr/mån för garageplats. Separat kö till parkering- och garageplatser.
Övrigt
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen.
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Brf Uven med org.nr 712800-0242 bildades år 1958. Föreningen äger fastigheten Botkyrka Uven 7 som består av 111 st lägenheter i 3 st huskroppar, vilka har byggår 1960. Lägenheterna är fördelade om 111 st fördelade på 2 st 1:or med kokvrå, 16 st 1:or med kök, 39 st 2:or, 42 st 3:or, 10 st 4:or, 2 st 5:or. Två tvättstugor (renoverades 2008) finns i port 8 och är utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningen har två hobbylokaler, samlingsrum, cykelrum, barnvagnsrum samt en lägenhet i port 10 för uthyrning till medlemmarnas gäster för 200kr/natt. Utöver höst/vårstädning så sköter föreningens medlemmar trappstädning och viss trädgårdsskötsel. Källarförråd och matkällare ingår till varje lägenhet. Alla lägenheter är utrustade med säkerhetsdörr och brandvarnare. Trappstädning samt trädgårdsskötsel utförs av anställda.

Läge och kommunikationer
Brf Uven ligger i Segersjö, vilket är ett naturvänligt område söder om Stockholm. I området erbjuds tennisanläggning, idrottsplats, friluftsbad, Folketshus samt föreningsliv med bl a bridge, dart och boule. Tumba inomhuscentrum ligger ca 1 km bort, där du finner restauranger, butiker och service. Natur/grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Segersjöparken ligger på promenadavstånd. Nära till förskola, skola och äldreboende. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet. Pendeltåg som tar dig till Södertälje på ca 15 min och Stockholm på ca 25 min samt flertalet busslinjer.

Ekonomi
Se årsredovisning. Styrelsen för diskussioner om att höja avgiften.
Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1190kr, som betalas av köparen. Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen om 476kr).
Vardagsrum Kyrkvärdsplan 2
Vardagsrum
Kök Kyrkvärdsplan 2
Kök
Sovrum Kyrkvärdsplan 2
Sovrum
Badrum Kyrkvärdsplan 2
Badrum
Exteriör Kyrkvärdsplan 2
Exteriör
 Kyrkvärdsplan 2
Kök Kyrkvärdsplan 2
Kök
Kök Kyrkvärdsplan 2
Kök
Kök Kyrkvärdsplan 2
Kök
Kök mot sovrum Kyrkvärdsplan 2
Kök mot sovrum
Vardagsrum Kyrkvärdsplan 2
Vardagsrum
Vardagsrum mot balkong Kyrkvärdsplan 2
Vardagsrum mot balkong
Vardagsrum mot sovrum Kyrkvärdsplan 2
Vardagsrum mot sovrum
Vardagsrum Kyrkvärdsplan 2
Vardagsrum
Sovrum mot kök Kyrkvärdsplan 2
Sovrum mot kök
Sovrum Kyrkvärdsplan 2
Sovrum
Sovrum Kyrkvärdsplan 2
Sovrum
Sovrum Kyrkvärdsplan 2
Sovrum
Sovrum Kyrkvärdsplan 2
Sovrum
Badrum Kyrkvärdsplan 2
Badrum
Hall Kyrkvärdsplan 2
Hall
Balkongen Kyrkvärdsplan 2
Balkongen
Utsikt från balkong Kyrkvärdsplan 2
Utsikt från balkong
Planritning Kyrkvärdsplan 2
Planritning