Meny
Hem till Salu Nyproduktion Om oss Byta Bostad Medarbetare Kontakt Nyheter
Logotyp
Timmermansstigen 90

Salem / Timmermansstigen 90

Fint 1-plansradhus på hörntomt i eftertraktat område

Kontakta mäklaren för visning! Välkommen till detta trevliga 1-plansradhus om 4 rok i ett mycket eftertraktat och barnvänligt område. Här bor du med ett skyddat och fritt läge utan närliggande grannar på såväl framsida som baksida. Optimal planlösning med stora sociala ytor både utomhus och inomhus. Stor solig uteplats delvis med tak. Lummig trädgårdstomt med gavelläge. Modernt kvalitetskök från HTH. Tre väl tilltagna sovrum. Läget är bekvämt - nära till allt - Salems centrum, med affärer, restauranger, frisörer mm, skolor, flera omtyckta förskolor, buss och en underbar natur att ströva i. Kommunikationerna är utmärkta och du tar dig lätt till både pendeln eller med bil mot Stockholm eller Södertälje. Den bilburne kan smidigt ansluta till E4:an på några minuter.

ENTRÉPLAN:
Mycket trevligt 1-planradhus på eftertraktad adress. Här bor du med en optimal planlösning och tre väl tilltagna sovrum. På baksidan finns stora och härliga uteplatsen med perfekt söderläge. Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
När du kliver in i huset välkomnas du av en rymlig och möblerbar hall med klinkergolv vid entrén och vidare laminatgolv, här finns gott om förvaringsmöjligheter i flertal garderober. En väl tilltagen klädkammare finner du en bit in i hallen. Hallen är stor och binder samman husets alla rum. Här finns plats för en arbetshörna eller extra förvarning.

KÖK
Vidare finner du det påkostade kvalitetsköket från HTH som monterades 2019 med vita skåpsluckor och toppmodern stil. Ovanför arbetsbänkarna i laminat sitter stora kakelplattor som sträcker sig upp till taket. Ett matbord för vardagens måltider med familjen finns framför fönstret med utsikt mot framsidan. Nytt innertak med infällda spotlights. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Här finns induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin, mikro, kyl och frys.

SOVRUM 1
Sovrum direkt till vänster i hallen. På golvet ligger plastmatta och väggarna är målade samt en fondvägg, här finns 1 garderob.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med vitmålade väggar och parkettgolv. Stora fönster som ger ett underbart ljusflöde till rummet samt utgång till den trivsamma uteplatsen.

UTEPLATSEN
Stor träbelagd uteplats delvis under tak med underbara ytor i söderläge. Det finns gott om plats för en loungegrupp och matplats där du kan umgås med vänner och familj från morgon till kväll. Uteplatsen återfinns på baksidan av huset och vetter mot den lummiga och insynsskyddade trädgården.

SOVRUM 2
Nästa sovrum har laminatgolv samt målade väggar. Sovrummets fönster är beläget mot baksidan och husets uteplats.

SOVRUM 3
Största sovrummet har också utgång till den härliga uteplatsen. Rummet har plastmatta och väggarna är tapetserade. Här finns 1 garderob.

BADRUM
Stort badrum med badkar, wc, tvättställ, handdukstork, tvättmaskin -18 samt torkskåp.

WC
En mindre wc finns intill det stora badrummet. Här ligger klinker på golvet och väggarna har målad väv.

Kort fakta

Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 731 kr/mån
Pris
3 100 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Patrik Alwin
Fastighetsmäklare
070-9154888 patrik@pianfa.com

Intresseanmälan

Kort fakta

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Timmermansstigen 90
Område
Salem
Kommun
Salem
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 731 kr/mån. inkl. sophantering och kabel-tv.
Pris
3 100 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1969
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

Pris
3 100 000 kr
Månadsavgift
4 731 kr/mån. inkl. sophantering och kabel-tv
Andel i föreningen
0.2753%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
6 000 kr
Hushållsel
15 200 kr
Vatten/avlopp
1 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
22 400 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-19)
Primärtenergital
112 kWh/m2/år
Energiklass
D

Förening

Namn
Brf Salemstaden
Org.nummer
716421-5365
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
384 st varav 31 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Internet 100/10 samt basutbud tv och telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1206 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Kontaktperson
Anna Söderström
Telefon
08-53256271
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
Stora insatser under de senaste åren, följande renoveringar har påbörjats/avslutats: Nya fönster. Omläggning av samtliga tak, byte av takkupol, byte av takfotsplåt, hängrännor och stuprör. Fasadrenovering/målning. Avloppsstammar. Nya packningar på värmeväxlarna. Dräneringsarbete. Större asfalteringsarbete. Relining av dag/spillvatten. Ny belysning i soprum. För fullständig information kring utförda underhåll se årsredovisning.

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043, kontakta kontoret för mer detaljer om hur du och din länga påverkas.
Parkering
Parkering finns att hyra (köparen är alltid garanterad 1 plats).
Utan elstolpe kostar 200 kr/mån.
Med elstolpe kostar 420 kr/mån.
För husvagnar finns det ett begränsat antal platser.
Kontakta kontoret, 08-532 562 71, om du önskar hyra plats.
Övrigt
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via IF (föreningen rekommenderar medlemmarna att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg). Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Andrahandsuthyrning förutsätter styrelsens eller hyresnämndens medgivande. För mer information och föreningens stadgar se hemsidan http://www.salemstaden.se/
Allmänt om föreningen
Allmänt
Bostadsrättsföreningen Salemstaden registrerades redan 1991-03-11, föreningen förvärvade år 2000 tomträtten till fastigheterna Salem Jägaren 1 (Bondestigen, Skogvaktarstigen, Torparstigen och Jägarstigen) och Salem Nybyggaren 9 (Målarstigen, Murarstigen och Timmermanstigen). Föreningen är idag en av Stockholms största Br-föreningar och består av 84 stycken längor med totalt 384 st radhuslägenheter. Föreningens lägenheter har byggår/värdeår 1967 och är fördelade på 108 st om 3 rok (93 kvm), 128 st om 4 rok (105 kvm) och 148 st 5 rok (120 kvm). Av dessa så är 31 st lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Det finns möjlighet att nyttja tvättstuga på Bergsvägen. Vid försäljning av din lägenhet så tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp som köparen betalar (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 2,5% = 1206 kr). Om en köpare vill belåna sin bostadsrätt så tar föreningen ut en pantsättningsavgift av köparen på 1% av prisbasbelopp (prisbasbelopp år 2022 = 48.300 kr x 1% = 483 kr).

Läge och kommunikationer
Brf Salemstaden har ett centralt läge i Salem och ligger till mestadels i sydväst sluttning söder om Skyttorpsvägen där Säbytorgsvägen blir en naturlig avdelare mellan Jägaren och Nybyggaren. Salem Centrum ligger inom bekvämt gångavstånd vilket är ett litet, mysigt centrum där du finner systembolag, resturanger, butiker, service och massor av alternativ till motion och friskvård. Flera grönområden omfamnar föreningens medlemmar och Salem har även generöst med bilfria gång- och cykelvägar. Nära till både förskola och skola. Det föreligger väldigt goda kommunikationer i närområdet med flera olika alternativa busshållplatser som trafikeras av linjerna 725 (som går mellan Rönninge-Tumba), 708 (som går mellan Rönninge-Hallunda-Tumba) samt 745 (som är en måndag-fredag direktbuss mellan Salem och Fridhemsplan). Fina anslutningsmöjligheter till pendeltåg både i Rönninge och Tumba. För den bilburne så tar det bara någon minut att komma ut på E4:an.

Ekonomi
De kvarvarande hyresrätterna ger föreningen löpande hyresintäkter och kommer den dagen de ombildas och säljs ge ett bra tillskott i föreningens kassa. För djupare analys se föreningens årsredovisning.
Exteriör Timmermansstigen 90
Exteriör
Kök Timmermansstigen 90
Kök
Kök Timmermansstigen 90
Kök
Matplats Timmermansstigen 90
Matplats
Kök Timmermansstigen 90
Kök
Vardagsrum Timmermansstigen 90
Vardagsrum
Vardagsrum Timmermansstigen 90
Vardagsrum
Vardagsrum Timmermansstigen 90
Vardagsrum
Uteplats Timmermansstigen 90
Uteplats
Uteplats med tak Timmermansstigen 90
Uteplats med tak
Hall Timmermansstigen 90
Hall
Inre hall Timmermansstigen 90
Inre hall
Sovrum 1 Timmermansstigen 90
Sovrum 1
Sovrum 2 Timmermansstigen 90
Sovrum 2
Sovrum 3 Timmermansstigen 90
Sovrum 3
Badrum Timmermansstigen 90
Badrum
Gäst wc Timmermansstigen 90
Gäst wc
Framsida Timmermansstigen 90
Framsida
Baksida Timmermansstigen 90
Baksida
Planritning